1. Interviews

  Jacob Jan Boerma

  The Chef’s Line

  Topkok Jacob Jan Boerma is één van de drie juryleden in de Nederlandse versie van The Chef’s Line.
  30 april
  Jacob Jan Boerma

  Wat maakt The Chef’s Line anders dan andere kookwedstrijden?

  “Het is positieve televisie over mensen die van koken en lekker eten houden. En aan de andere kant goede middenklasse restaurants die de uitdaging aandurven om hun brigade het te laten opnemen tegen de thuiskoks. Die insteek is leuk! ”

   

  Wat was voor jou reden om jurylid te worden?

  “Eigenlijk vooral dat The Chef’s Line een positief programma is. Het niveau van Nederlandse thuiskoks is ongekend hoog.”

   

  Wat heeft je het meest verrast?

  “Eén van de afleveringen staat in het teken van de Indonesische keuken. In die cultuur worden recepten vaak al van generatie op generatie doorgegeven. Het zijn bijzondere mensen, heel leuk om hen aan het werk te zien. Ze doen veel op gevoel, dat is natuurlijk totaal anders dan bij mij in de keuken.”

   

  En als we het over de gerechten hebben?

  “Daar kan ik natuurlijk nog niet al te veel over verklappen. Als mijn tong volledig wordt geraakt en er een goede balans is tussen alle smaken, dan raak je ook mijn emotie. En ja, dat is een paar keer gebeurd. Meer wil ik daar nu nog niet over zeggen. Weet je, in dit programma kookt iedereen met hart en ziel. En die passie proef je. Er is dus geen goed of fout...”

   

  Hoe was de samenwerking met mede-juryleden Margot Janse en Dennis Huwaë?

  “Margot runt één van de beste restaurants van Zuid-Afrika, dus met haar had ik tot nu toe vooral op afstand contact. Zij zorgt voor een vrouwelijke, lieve touch in het programma. Dennis is één van de grootste jonge talenten die we hebben in Nederland. In The Chef’s Line is hij de jonge hond. Daarmee zijn we volgens mij een goed trio.”

   

  In het programma koken de thuiskoks eerst tegen de leerlingkok en pas in de laatste ronde tegen de chef. Ben je zelf ook onderaan begonnen?

  “Uiteraard, ook ik begon met het doppen van de erwten en hakken van de peterselie. Mijn ouders gingen vaak zakelijk uit eten, dus ik kwam al jong in goede restaurants. Daar is mijn passie voor dit vak geboren. Maar ook ik ben onderaan de ladder begonnen.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Ik kijk bijna geen televisie, daarvoor ben ik meestal te laat thuis. Heel soms haal ik het late Journaal of kijk ik een programma als De keuringsdienst van waarde terug. Dat vind ik vakinhoudelijk interessant. Op zaterdagavond begin ik weleens aan een film, maar meestal lig ik op de bank te slapen tegen de tijd dat mijn partner thuiskomt.”

 1. TV-TIP Het gevoel van De Vierdaagse

  Het gevoel van De Vierdaagse
  NPO 1 om 19:10 uur
  Als Fons de Poel aan de Vierdaagse denkt, krijgt hij kriebels in het vooronder. Als rasechte Nijmegenaar (in 2003 maakte hij nog het singeltje ‘Go NEC, We Gaan Europa in’) kan hij het gevoel van de Vierdaagse pas écht overbrengen. Hij weet namelijk precies wanneer de wandelaars hun brandpunt bereiken.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP- PAKKET MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT

   Samen met zijn IMF-team bevindt Ethan Hunt zich in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze 3D-actiefilm weggeven, met daarin twee kaartjes, maar ook een phone grip én de dvd van Mission: Impossible - Rogue Nation.

  TV-TIP The Chronicles of Riddick

  The Chronicles of Riddick
  Veronica om 20:30 uur
  Toen Vin Diesel nog een onbekende spierklomp was, maakte hij de sf-film Pitch Black, waarin met minimale middelen het onderste uit de kan gehaald werd. Voor dit vervolg versierde hij een megabudget. Je moet flink wat geduld hebben met het scenario, maar dan valt er toch nog heel wat plezier te beleven.