1. Interviews

  Jacob Jan Boerma

  The Chef’s Line

  Topkok Jacob Jan Boerma is één van de drie juryleden in de Nederlandse versie van The Chef’s Line.
  30 april
  Jacob Jan Boerma

  Wat maakt The Chef’s Line anders dan andere kookwedstrijden?

  “Het is positieve televisie over mensen die van koken en lekker eten houden. En aan de andere kant goede middenklasse restaurants die de uitdaging aandurven om hun brigade het te laten opnemen tegen de thuiskoks. Die insteek is leuk! ”

   

  Wat was voor jou reden om jurylid te worden?

  “Eigenlijk vooral dat The Chef’s Line een positief programma is. Het niveau van Nederlandse thuiskoks is ongekend hoog.”

   

  Wat heeft je het meest verrast?

  “Eén van de afleveringen staat in het teken van de Indonesische keuken. In die cultuur worden recepten vaak al van generatie op generatie doorgegeven. Het zijn bijzondere mensen, heel leuk om hen aan het werk te zien. Ze doen veel op gevoel, dat is natuurlijk totaal anders dan bij mij in de keuken.”

   

  En als we het over de gerechten hebben?

  “Daar kan ik natuurlijk nog niet al te veel over verklappen. Als mijn tong volledig wordt geraakt en er een goede balans is tussen alle smaken, dan raak je ook mijn emotie. En ja, dat is een paar keer gebeurd. Meer wil ik daar nu nog niet over zeggen. Weet je, in dit programma kookt iedereen met hart en ziel. En die passie proef je. Er is dus geen goed of fout...”

   

  Hoe was de samenwerking met mede-juryleden Margot Janse en Dennis Huwaë?

  “Margot runt één van de beste restaurants van Zuid-Afrika, dus met haar had ik tot nu toe vooral op afstand contact. Zij zorgt voor een vrouwelijke, lieve touch in het programma. Dennis is één van de grootste jonge talenten die we hebben in Nederland. In The Chef’s Line is hij de jonge hond. Daarmee zijn we volgens mij een goed trio.”

   

  In het programma koken de thuiskoks eerst tegen de leerlingkok en pas in de laatste ronde tegen de chef. Ben je zelf ook onderaan begonnen?

  “Uiteraard, ook ik begon met het doppen van de erwten en hakken van de peterselie. Mijn ouders gingen vaak zakelijk uit eten, dus ik kwam al jong in goede restaurants. Daar is mijn passie voor dit vak geboren. Maar ook ik ben onderaan de ladder begonnen.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Ik kijk bijna geen televisie, daarvoor ben ik meestal te laat thuis. Heel soms haal ik het late Journaal of kijk ik een programma als De keuringsdienst van waarde terug. Dat vind ik vakinhoudelijk interessant. Op zaterdagavond begin ik weleens aan een film, maar meestal lig ik op de bank te slapen tegen de tijd dat mijn partner thuiskomt.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN THE BEACH BUM

   Moondog is een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Samen met zijn rijke vrouw is het leven één groot feest vol drugs en drank. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Coming to America

  Coming to America
  om 14:21 uur
  Murphy schittert in deze amusante comedy als een Afrikaanse prins die weigert met het mooie meisje te trouwen dat door zijn vader is uitgezocht. In plaats daarvan reist hij undercover naar New York om een intelligente, onafhankelijke vrouw te vinden. Murphy wordt vergezeld door Hall en bekijkt het land met een naïeve blik en een onverwoestbare grijns. Hij ziet wel wat in Headley, maar zij heeft al wat met de botte LaSalle.

  TV-TIP Mars tegen Venus

  Mars tegen Venus
  Net5 om 20:30 uur
  Als je als man moet kiezen, ga je dan voor een kale knar of voor een stotterend apparaat? En wat heeft een vrouw nou liever naast zich op de bank zitten: een stoere Viking of een driftig geëpileerde metroman? In Mars tegen Venus nemen de teams van Jan Versteegh en Leonie ter Braak het tegen elkaar op om antwoord te vinden op die ene, allesomvattende vraag: wie kent de andere sekse het beste?

  Interview

  • *

   Olav Mol

   Formule 1

   Met een tegensputterende Renault-motor kon Max Verstappen geen gooi naar de wereldtitel doen. Brengt zijn nieuwe Honda daar verandering in?
   Reacties0 reactie(s)