1. Interviews

  Jacob Jan Boerma

  The Chef’s Line

  Topkok Jacob Jan Boerma is één van de drie juryleden in de Nederlandse versie van The Chef’s Line.
  30 april
  Jacob Jan Boerma

  Wat maakt The Chef’s Line anders dan andere kookwedstrijden?

  “Het is positieve televisie over mensen die van koken en lekker eten houden. En aan de andere kant goede middenklasse restaurants die de uitdaging aandurven om hun brigade het te laten opnemen tegen de thuiskoks. Die insteek is leuk! ”

   

  Wat was voor jou reden om jurylid te worden?

  “Eigenlijk vooral dat The Chef’s Line een positief programma is. Het niveau van Nederlandse thuiskoks is ongekend hoog.”

   

  Wat heeft je het meest verrast?

  “Eén van de afleveringen staat in het teken van de Indonesische keuken. In die cultuur worden recepten vaak al van generatie op generatie doorgegeven. Het zijn bijzondere mensen, heel leuk om hen aan het werk te zien. Ze doen veel op gevoel, dat is natuurlijk totaal anders dan bij mij in de keuken.”

   

  En als we het over de gerechten hebben?

  “Daar kan ik natuurlijk nog niet al te veel over verklappen. Als mijn tong volledig wordt geraakt en er een goede balans is tussen alle smaken, dan raak je ook mijn emotie. En ja, dat is een paar keer gebeurd. Meer wil ik daar nu nog niet over zeggen. Weet je, in dit programma kookt iedereen met hart en ziel. En die passie proef je. Er is dus geen goed of fout...”

   

  Hoe was de samenwerking met mede-juryleden Margot Janse en Dennis Huwaë?

  “Margot runt één van de beste restaurants van Zuid-Afrika, dus met haar had ik tot nu toe vooral op afstand contact. Zij zorgt voor een vrouwelijke, lieve touch in het programma. Dennis is één van de grootste jonge talenten die we hebben in Nederland. In The Chef’s Line is hij de jonge hond. Daarmee zijn we volgens mij een goed trio.”

   

  In het programma koken de thuiskoks eerst tegen de leerlingkok en pas in de laatste ronde tegen de chef. Ben je zelf ook onderaan begonnen?

  “Uiteraard, ook ik begon met het doppen van de erwten en hakken van de peterselie. Mijn ouders gingen vaak zakelijk uit eten, dus ik kwam al jong in goede restaurants. Daar is mijn passie voor dit vak geboren. Maar ook ik ben onderaan de ladder begonnen.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Ik kijk bijna geen televisie, daarvoor ben ik meestal te laat thuis. Heel soms haal ik het late Journaal of kijk ik een programma als De keuringsdienst van waarde terug. Dat vind ik vakinhoudelijk interessant. Op zaterdagavond begin ik weleens aan een film, maar meestal lig ik op de bank te slapen tegen de tijd dat mijn partner thuiskomt.”

 1. TV-TIP BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year

  BinnensteBuiten special: Arjan's Big Year
  NPO 2 om 19:20 uur
  Arjan Dwarshuis één grote passie: vogels kijken. Hij wil niets liever dan in de voetsporen treden van de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough. In 2016 wilde de 29-jarige Arjan het wereldrecord verbreken en trok hij de hele wereld over om meer dan 6042 vogels waarnemen in een jaar tijd. Lukte dat?

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP RTL 7 Darts

  RTL 7 Darts
  RTL 7 om 20:00 uur
  Vandaag begint het WK PDC. Michael van Gerwen won de wereldtitel in 2014 én 2017. Maar of hij de PDC-titel van dit jaar eventjes in ‘Ally Pally’ gaat ophalen, is twijfelachtig. In het najaar van 2018 kwamen er door een aantal nederlagen barsten in zijn superioriteit. Rob Cross en Gary Anderson ruiken bloed...