Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Jamie Westland

  Car Wars

  Onder leiding van Winston Gerschtanowitz mogen zes bekende Nederlanders zich als topcoureur van radiografisch bestuurbare auto’s bewijzen.
  03 august
  Jamie Westland

  Wat dacht je toen ze je voor Car Wars vroegen?

  “Wat leuk! Als klein jongetje vond ik afstandsbestuurbare autootjes erg leuk, dus het riep een nostalgisch gevoel bij me op. Ik heb wel eerst de deelnemerslijst opgevraagd: als er alleen mensen mee gingen doen die hier geen affiniteit mee hadden, had ik ervoor bedankt.”

   

  Wat vind je het moeilijkst?

  “Om mijn hoofd koel te houden. Normaal zit je zelf in de auto die je bestuurt, maar nu heb je een afstandsbediening in je hand en zie je de auto die jij ‘rijdt’, verdwijnen in de verte. Als je auto écht ver weg is, zit je onwijs te knijpen met je ogen. En als-ie daarna weer naar je toekomt, moet je andersom sturen, want links is niet meer links en rechts is niet meer rechts.”

   

  Als drummer moet je jouw handen afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen – in andere ritmes. Werkt dat in jouw voordeel?

  “Klopt! Als drummer ben ik prettig gestoord, dus ik kan dat onafhankelijk bewegen vrij goed. Maar Robert Doornbos heeft als voormalig Formule 1-coureur weer een voordeel met racen. Bovendien zijn er elke aflevering verschillende onderdelen; er wordt niet alleen geracet. Er gebeuren bizarre dingen waar je ook timing voor nodig hebt. Die auto’s doen dingen die je je niet kunt voorstellen.”

   

  Zoals?

  “Zonder te veel te verklappen: laten we het erop houden dat het niet erg is om de auto’s te slopen. Ze rijden onder andere auto’s door, ze vliegen door de lucht en er vinden ontploffingen plaats… Het programma heet niet voor niets Car Wárs. En het leuke is: alles mag. Sommige exemplaren kunnen maar liefst 160 kilometer per uur! Behoorlijk spectaculair. Car Wars is een speeltuin voor volwassenen waar je met ’t hele gezin naar moet kijken.”

   

  Wie van je concurrenten is fanatiek?

  “Herman den Blijker. Als het bij hem niet gaat zoals hij wil, dan houdt-ie alleen het knopje om gas te geven ingedrukt; het gaspedaal dus. En dan weet hij niet eens meer waar-ie naartoe rijdt. Dat boeit ‘m dan ook niet meer. Er ontstaat dan een soort kortsluiting in z’n hoofd. Erg grappig.”

   

  Wat vind je het leukste onderdeel?

  “Elke aflevering heeft een eindrace die in de studio zelf wordt gehouden. Dat vind ik ‘t leukst om te doen, want dan komt het echt aan op skills. Bij andere onderdelen kun je weleens geluk hebben, maar hier moet je echt tegen elkaar racen. Daar kijk ik steeds enorm naar uit.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik kijk graag naar Formule 1. Ook programma’s als Temptation Island vind ik vermakelijk. Het perfecte plaatje volg ik al vanaf het begin. Verder staat 24Kitchen vaak op de achtergrond aan. Dat komt omdat ik gek ben op koken.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Lodewijks groene geluk

  Lodewijks groene geluk
  RTL 4 om 11:30 uur
  In iedere aflevering wordt een project van begin tot eind gevolgd. Dit keer de aanleg van een tuin bij een kinderdagverblijf.

  TV-TIP The Predator

  The Predator
  Veronica om 20:00 uur
  De Predators keren terug naar de aarde en alleen een groepje ex-soldaten en een evolutiebioloog kunnen de aliens tegenhouden.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)