1. Interviews

  Jan Mulder

  Het eeuwige leven van Jan Mulder

  De docuserie Het eeuwige leven van Jan Mulder is exact wat het belooft. Jan Mulder praat met wetenschappers en zijn eigen vrienden over het eeuwige leven.
  04 april
  Jan Mulder

  Het eeuwige leven. Klinkt je dat echt zo aantrekkelijk in de oren?

  “Ja, nou en of. Maar ik moet toegeven dat veel mensen die ik erover spreek, dat niet vinden. En ik proef nu ook een toon in de vraagstelling: god, wat een ellende, eeuwig leven, waar begin je aan jongen? Een man van tienduizend jaar ziet er oud uit, hoor. Dat is niet voorzien in mijn script en in mijn kennis van de wetenschap die is voortgeschreden. Je kunt straks je eigen leeftijd kiezen.”

   

  Wat is jouw ideale leeftijd voor altijd?

  “Niet twintig en in de spits bij Ajax, maar ergens tussen de vijftig en de zestig zou mooi zijn. Een beetje verstand, maar niet heel oud. Je overziet de boel beter. Ik voelde me erg prettig toen ik vijftig was. Nog steeds wel hoor, maar nu hebben we niet de beschikking over een gloednieuw lichaam dat we straks kunnen invoeren. Fysiek ouder worden, dat vind ik een beetje lastig.”

   

  Waar ben je achter gekomen tijdens het maken van de serie?

  “De wetenschap interesseert en intrigeert me: mán, waar ze allemaal al niet achter zijn en hoe ver ze zijn. Maar ook als gespreksonderwerp is het eeuwige leven een fascinerend onderwerp. De meesten deinzen daarvoor terug, is mijn ervaring. Geïnstigeerd door het geloof. Ze vergeten dat ze hun leeftijd kunnen kiezen en dat je zélf de beslissing kunt nemen wanneer je eruit stapt.”

   

  Je hebt nooit echt ongezond geleefd, maar ziet je leven er anders uit sinds je TIA twee jaar terug?

  “Helemaal niet. Dat was een gebeurtenis die slechts een paar uur duurde. Ik had echt wel een aanvalletje gehad hoor, maar ik heb er nooit enig gevolg van ondervonden. Op het moment zelf was het ergens zelfs een prettig gevoel. Dat je zo langzaam wegzakt, alsof je morfine toegediend krijgt. Maar ik heb mijn lichaam – de machine – inderdaad altijd goed verzorgd.”

   

  Als je 95 bent, praat je dan nog steeds over voetbal op tv?

  “Dat is de bedoeling. Dat is de magie van dat voetbal. Miljarden mensen kunnen er geen genoeg van krijgen en ik heb dat vanaf mijn zesde gedaan. Het blijft boeien. Het is nu tien keer beter dan in de tijd dat ik speelde. Ronaldo, Messi. Dat zagen we echt niet toen. Die jongens maken al tien jaar lang vijftig wereldgoals per seizoen. Gróte kunstenaars!”

   

  Het is je eerste eigen programma in Nederland. Hoe beviel het?

  “Ik vond het ontzettend fascinerend met die wetenschap. Ook de gesprekken met mijn kennissen en vrienden: ik sprak Kees van Kooten, Wim T. Schippers, Fidan Ekiz, Désanne van Brederode. Iedereen heeft er wel een mening over.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Nieuws en opinie. Ik ben een Duitsland- en Engeland-kijker. Naast de quasi-nieuwsuitzendingen in Nederland: Nieuwsuur, Eva Jinek en Matthijs. En ’s middags wil ik nog weleens naar een natuurfilm kijken om even bij in slaap te vallen. Over de krokodil...”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES GOOD BOYS

   Wat kan er wel allemaal niet fout gaan op één dag? De makers van Superbad, Bad Neighbours en Sausage Party komen met het originele Good Boys. Als hij wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje raakt de twaalfjarige Max in paniek omdat hij niet weet hoe je moet zoenen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  SBS6 om 20:35 uur
  De Britse geheime dienst verliest in één klap zijn elitespionnen, door een bomaanslag tijdens de begrafenis van een van hun agenten. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English, een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse kroonjuwelen worden gestolen, is de crisis compleet in Engeland.

  TV-TIP Vera

  Vera
  NPO 1 extra om 22:00 uur
  Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar Vera Stanhope is een boevenvanger van de hoogste klasse. Ze krijgt dit seizoen hulp van een nieuwe partner, de ietwat ondeugende Aiden. Zijn hulp is hard nodig als het lijk van een vrouw wordt aangetroffen in een uitgebrande caravan op een vakantiepark.

  Interview

  • *

   Frans Bauer

   The Voice Senior

   Geer & Goor verlieten met gierende banden hun stoel in The Voice Senior. Enter Frans Bauer als vierde coach naast Marco Borsato, Ilse DeLange en Angela Groothuizen.
   Reacties0 reactie(s)