1. Interviews

  Jan Mulder

  Het eeuwige leven van Jan Mulder

  De docuserie Het eeuwige leven van Jan Mulder is exact wat het belooft. Jan Mulder praat met wetenschappers en zijn eigen vrienden over het eeuwige leven.
  04 april
  Jan Mulder

  Het eeuwige leven. Klinkt je dat echt zo aantrekkelijk in de oren?

  “Ja, nou en of. Maar ik moet toegeven dat veel mensen die ik erover spreek, dat niet vinden. En ik proef nu ook een toon in de vraagstelling: god, wat een ellende, eeuwig leven, waar begin je aan jongen? Een man van tienduizend jaar ziet er oud uit, hoor. Dat is niet voorzien in mijn script en in mijn kennis van de wetenschap die is voortgeschreden. Je kunt straks je eigen leeftijd kiezen.”

   

  Wat is jouw ideale leeftijd voor altijd?

  “Niet twintig en in de spits bij Ajax, maar ergens tussen de vijftig en de zestig zou mooi zijn. Een beetje verstand, maar niet heel oud. Je overziet de boel beter. Ik voelde me erg prettig toen ik vijftig was. Nog steeds wel hoor, maar nu hebben we niet de beschikking over een gloednieuw lichaam dat we straks kunnen invoeren. Fysiek ouder worden, dat vind ik een beetje lastig.”

   

  Waar ben je achter gekomen tijdens het maken van de serie?

  “De wetenschap interesseert en intrigeert me: mán, waar ze allemaal al niet achter zijn en hoe ver ze zijn. Maar ook als gespreksonderwerp is het eeuwige leven een fascinerend onderwerp. De meesten deinzen daarvoor terug, is mijn ervaring. Geïnstigeerd door het geloof. Ze vergeten dat ze hun leeftijd kunnen kiezen en dat je zélf de beslissing kunt nemen wanneer je eruit stapt.”

   

  Je hebt nooit echt ongezond geleefd, maar ziet je leven er anders uit sinds je TIA twee jaar terug?

  “Helemaal niet. Dat was een gebeurtenis die slechts een paar uur duurde. Ik had echt wel een aanvalletje gehad hoor, maar ik heb er nooit enig gevolg van ondervonden. Op het moment zelf was het ergens zelfs een prettig gevoel. Dat je zo langzaam wegzakt, alsof je morfine toegediend krijgt. Maar ik heb mijn lichaam – de machine – inderdaad altijd goed verzorgd.”

   

  Als je 95 bent, praat je dan nog steeds over voetbal op tv?

  “Dat is de bedoeling. Dat is de magie van dat voetbal. Miljarden mensen kunnen er geen genoeg van krijgen en ik heb dat vanaf mijn zesde gedaan. Het blijft boeien. Het is nu tien keer beter dan in de tijd dat ik speelde. Ronaldo, Messi. Dat zagen we echt niet toen. Die jongens maken al tien jaar lang vijftig wereldgoals per seizoen. Gróte kunstenaars!”

   

  Het is je eerste eigen programma in Nederland. Hoe beviel het?

  “Ik vond het ontzettend fascinerend met die wetenschap. Ook de gesprekken met mijn kennissen en vrienden: ik sprak Kees van Kooten, Wim T. Schippers, Fidan Ekiz, Désanne van Brederode. Iedereen heeft er wel een mening over.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Nieuws en opinie. Ik ben een Duitsland- en Engeland-kijker. Naast de quasi-nieuwsuitzendingen in Nederland: Nieuwsuur, Eva Jinek en Matthijs. En ’s middags wil ik nog weleens naar een natuurfilm kijken om even bij in slaap te vallen. Over de krokodil...”

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Rudolph's bakery

  Rudolph's bakery
  24Kitchen om 11:00 uur
  Rudolph van Veen is een van de grondleggers van 24Kitchen, maar vertrok toen FOX de zender overnam. Nu is de creatieve kok weer terug.

  TV-TIP Kick-Ass 2

  Kick-Ass 2
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als gewone tieners. Er duiken nieuwe superhelden op die de wereld willen redden. Ze vormen het team 'Justice Forever' en Kick-Ass sluit zich bij hen aan. Zijn oude vijand Red Mist is vastbesloten om wraak te nemen voor de moord op zijn vader. Hij vormt een eigen meedogenloze groep.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)