Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Jan Smit

  Beste zangers

  Beste zangers maakt zich op voor de jubileumeditie: de vijftiende reeks komt vanuit het Spaanse Sevilla. Presentator Jan Smit is er ook weer bij en probeert het succes te verklaren.
  21 july
  Jan Smit

  Wie is de beste zanger van Nederland?

  “Waylon. Hoe hoog of hoe laag het ook moet, of het in het Nederlands, het Engels of Duits gaat: hij beheerst het breedste spectrum, naar mijn idee.”

   

  Waarom is Beste zangers zo’n succes?

  “Goede vraag. Ik heb een simpele verklaring: omdat er elk jaar andere artiesten meedoen die zich nóg meer verdiepen in de zangers van het programma en hun liedjes. Tien jaar geleden was het meer van: ik zing jouw liedje, kijken hoe het valt, en dan lekker uitzenden op tv. Die lagen zijn elk jaar dieper. Als iemand een liedje van Roxeanne Hazes gaat zingen, verdiept hij zich echt in haar en in het verhaal achter het liedje.”

   

  Waarom is het helemaal in Sevilla?

  “Dat bepaalt de productie. Ik krijg mijn tickets en mag de presentatie doen, verder bemoei ik me nergens mee. Het helpt wel, om even ver van huis te zijn en een vakantiegevoel te hebben als je zo’n programma maakt. Maar vorig jaar in Landgraaf ging het ook goed. En uiteindelijk gaat het niet om waar je bent, maar dat je een groep mensen hebt die in elkaar geïnteresseerd is en dat de mensen zich bloot durven geven. Dat maakt het programma.”

   

  Claudia de Breij doet dit keer ook mee. Jouw keuze?

  “Nee. Sommige artiesten denken dat ik een verlanglijstje heb en die bij het programma indien, maar dat is niet zo. Of dat ik als presentator een stevige vinger in de pap heb. Nee dus, anders heb ik het hele jaar gezeik aan m’n kop. Natuurlijk doe ik ook weleens suggesties maar het is juist leuk om er artiesten bij te hebben die ik zelf nog niet ken. Het is een voordeel dat er vaak artiesten komen die niet op mijn playlist staan. Anders werd het wel heel eentonig.”

   

  Zegt iedereen ja die gevraagd wordt?

  “Nee. André van Duin wil niet, omdat hij het niet bij hem vindt passen. Overigens kijkt André wel vaak. Dat vind ik dan wel weer heel gaaf.”

   

  Twee keer tweede bij de Televizierring-verkiezing. Steekt dat?

  “Nee, die nominaties waren op zich al heel bijzonder. Natuurlijk zit je op die bank bij het gala even te slikken als je hem niet wint, maar ik heb er echt geen nacht minder door geslapen. Ik heb er ook een dubbel gevoel bij, want ik ben normaal gesproken de presentator van het gala en als je dan twee keer genomineerd bent zit je twee keer op de bank. Maar goed, we waren wel steeds het hoogst gewaardeerd. Maar daar koop je niets voor.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Reizen Waes. Ik vind hem echt heel leuk. Tom Waes brengt luchtig, humoristisch en toch met flinke diepgang dingen aan het licht van over de hele wereld. Heel fijn om naar te kijken.”

  Lees hier het interview met Jan over Beste zangers 2012
  Lees hier het interview met Jan over Lang leve de tv

  Lees hier het interview met Jan over Ik weet wat jij deed

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview