1. Interviews

  Jan Versteegh

  BINGO! De 100.000 euro quiz

  In BINGO! De 100.000 euro quiz biedt Jan de finalist een verleidelijk ‘uitstapbedrag’ aan. Tja, dilemma. Gaat hij of zij met een klein bedrag of lege handen naar huis of wordt het toch BINGO?!
  01 october
  Jan Versteegh BINGO! De 100.000 euro quiz

  Een kennisquiz en Bingo spelen: leg eens uit?

  “We gaan met zeven kandidaten, spelers van de Vriendenloterij, een spelletje doen. Steeds valt één speler af. Tussendoor trekken we Bingo-ballen. Die trekking is ook in de studio met de ballenmachine. Uiteindelijk blijft één speler over die de finale gaat spelen met 7 kokers, waarvan er 6 leeg zijn en 1 gevuld is met 100.000 euro.”

   

  Het is dus een afvalrace, maar hoe wint de finalist die ton?

  “De finalist speelt schattingsvragen tegen de andere afgevallen kandidaten. Zoals: wat is de afstand van Maastricht naar Roodeschool? De afgevallen kandidaat kan nog steeds een bedrag winnen, de finalist moet de kokers wegspelen. Speel je er 6 weg, dan win je die ton. Maar speel je er 4 weg, dan moet je gokken in welke koker dat bedrag zit.”

   

  Wat voor type vragen krijgen de kandidaten voorgeschoteld?

  “Open vragen over algemene kennis en topografie, maar ook inschattingsvragen en multiple choice. Of puur op snelheid: wie het eerst drukt, mag het zeggen.”

   

  Martien Meiland heeft ook een rol?

  “Hij gaat een aantal van de winnaars van de wekelijkse VriendenLoterij Bingo op zijn geheel onnavolgbare wijze met mooie geldprijzen thuis verrassen.”

   

  Naast Lingo nu Bingo: ben jij zelf ook zo’n spelletjeskoning?

  “Ja, ik heb bijvoorbeeld ook Scrummy Cup bedacht. Degene die Scrabble wint, die wint dat deel, net als bij Rummykub. Maar de stenen die de verliezer overhoudt gaan weer van je Scrabble-score af. Ik vind het zo irritant dat ik moet wachten als iemand anders een woord aan het leggen is. Als je tegelijk Rummykub speelt, heb je wat te doen!”

   

  Een grote show op zaterdagavond: dat is wat je bij je overstap ambieerde?

  “Ja! Ik ben bij BNNVARA weggegaan omdat ik graag groot amusement wilde maken en het liefst op zaterdagavond. Dat is dit! Veel geld, kandidaten, een quiz met een Bingo en de kijkers thuis vermaken. BINGO! De 100.000 euro quiz heeft een hoog entertainmentgehalte. Als presentator wordt er wel wat van me gevraagd, maar die uitdaging ga ik graag aan.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Undercover. Sterk script en steengoede acteurs: Elise Schaap… wat een kameleon is dat! En natuurlijk Postcode Loterij Miljoenenjacht met die allesbepalende vraag: gaat het bedrag eruit of niet? Ik kies zelf ook altijd een koffer.”

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible III

  Mission: Impossible III
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt neemt niet meer actief deel aan missies, maar leidt nieuwe rekruten op. Hij wil een normaal leven opbouwen met zijn nieuwe liefde Julia, die niet op de hoogte is van zijn vroegere werkzaamheden. Ethans hulp wordt ingeroepen om de ontvoerde agente Lindsey uit de klauwen van de wapenhandelaar Davian te redden.

  TV-TIP Postcode Loterij Eén tegen 50

  Postcode Loterij Eén tegen 50
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het programma bestaat al twintig jaar en is al vijf keer van omroep gewisseld. Caroline Tensen staat echter nog steeds aan het roer.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)