1. Interviews

  Jasmine Sendar

  Grenslanders

  In thrillerserie Grenslanders gaan de mensen op geheel eigen wijze om met ‘vreemdelingen’. Jasmine Sendar steekt daar als politie-inspecteur een stokje voor.
  12 augustus
  Jasmine Sendar

  Klopt het dat we je een tijdje niet op tv hebben gezien?

  “Omdat er geen televisieklussen op mijn pad kwamen en ik wél wilde blijven acteren, ging ik de theaters in. Het valt denk ik op, omdat ik in de soap ONM dagelijks op tv was. En toen had ik opeens drie audities tegelijk; een commercial, een gastrol in Flikken Rotterdam en de rol in Grenslanders. Die laatste heb ik gekregen.”

   

  Welke rol speel je?

  “Een inspecteur die van een groot politiebureau in Rotterdam is overgeplaatst naar een klein bureau in een Zeeuws-Vlaams dorpje. Ze werken daar heel anders, met een andere ethiek en cultuur en volgens hun eigen regels. Bovendien zijn ze niet gewend aan zwarte vrouwen, vooral niet aan zwarte vrouwen in een hoge functie die niet gevoelig zijn voor hiërarchie. Ze is rechtdoorzee, kan niet tegen onrecht en laat zich door niets en niemand tegenhouden.”

   

  Is het een op-het-puntje-van-je-stoel-thriller?

  “Het is echt spannend. En rauw. De serie speelt zich af in het grensgebied waar allerlei dingen gebeuren die niet helemaal koosjer zijn. Van mensensmokkel tot inwoners die niet gewend zijn aan mensen van een andere afkomst en daar, op z’n zachtst gezegd, een mening over hebben.”

   

  Kom jij zelf nog tegen dat mensen niet gewend zijn aan donkere mensen?

  “Grappig dat je dat vraagt. Er zijn zeker nog dorpen waar ik vanachter gordijntjes word nagekeken. Ik was laatst nog in een supermarkt waar een kind van me schrok. Die angst komt echt niet van dat kind zelf, dus ik verweet het de moeder. Ik heb het laten gaan, maar het is helaas nog steeds dagelijkse kost.”

   

  De serie is een co-productie tussen Nederland en België, merk je veel verschillen?

  “Nederlanders zijn recht voor z’n raap en kunnen hard overkomen. Vlamingen zijn wat gemoedelijker en zachter. Ik werd vaak na een uitspraak met grote ogen aangekeken. Zo zei ik: ‘Kunnen we even opschieten? Ik moet heel nodig poepen.’ Amai! Wat zegt zij nu? Ik dacht dat ze het raar vonden dat ik openlijk riep dat ik naar de wc moest, maar dat was het niet eens. Poepen is in het Vlaams neuken…”

   

  Heb jij in de serie een Rotterdams accent?

  “Dat hoefde gelukkig niet. Want dat je in Rotterdam werkt, betekent nog niet dat je daar ook geboren en getogen bent. Al had het prima gekund hoor, ik ben in Dordrecht opgegroeid en dat ligt niet zo gek ver van Rotterdam vandaan.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Sinds ik Netflix heb, kijk ik vooral series. Ik heb net The Affair verslonden. En als ik dan toch tv kijk, dan hou ik wel van guilty pleasures, zoals Temptation Island of 90 Days To Wed. Verstand op nul en lekker kijken.”

   

  Lees hier ons interview met Jasmine over Malaika

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES GOOD BOYS

   Wat kan er wel allemaal niet fout gaan op één dag? De makers van Superbad, Bad Neighbours en Sausage Party komen met het originele Good Boys. Als hij wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje raakt de twaalfjarige Max in paniek omdat hij niet weet hoe je moet zoenen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Make Holland great again

  Make Holland great again
  NPO 3 om 20:15 uur
  YUNG DWDD-reporter Sahil Amar Aïssa had de afgelopen maanden één missie. Een geheime missie nog wel: het land een beetje beter maken. Of nou ja, ten minste een poging doen. Is het leven hier dan om te janken? Ben je mal! Maar toch zien we met z’n allen dagelijks dingen die beter kunnen. En als niemand iets doet, verandert er ook niets, toch?

  TV-TIP Savage builds

  Savage builds
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Als kind leer je dat je niet met je eten mag spelen en je mag er al helemaal niet mee gooien. Adam Savage trekt zich daar helemaal niks van aan en heeft een episch voedselgevecht met collega Tory Belleci. De twee bedenken allerlei rare machines om eten naar elkaar te smijten.

  Interview

  • *

   Frans Bauer

   The Voice Senior

   Geer & Goor verlieten met gierende banden hun stoel in The Voice Senior. Enter Frans Bauer als vierde coach naast Marco Borsato, Ilse DeLange en Angela Groothuizen.
   Reacties0 reactie(s)