1. Interviews

  Jasmine Sendar

  Grenslanders

  In thrillerserie Grenslanders gaan de mensen op geheel eigen wijze om met ‘vreemdelingen’. Jasmine Sendar steekt daar als politie-inspecteur een stokje voor.
  12 august
  Jasmine Sendar

  Klopt het dat we je een tijdje niet op tv hebben gezien?

  “Omdat er geen televisieklussen op mijn pad kwamen en ik wél wilde blijven acteren, ging ik de theaters in. Het valt denk ik op, omdat ik in de soap ONM dagelijks op tv was. En toen had ik opeens drie audities tegelijk; een commercial, een gastrol in Flikken Rotterdam en de rol in Grenslanders. Die laatste heb ik gekregen.”

   

  Welke rol speel je?

  “Een inspecteur die van een groot politiebureau in Rotterdam is overgeplaatst naar een klein bureau in een Zeeuws-Vlaams dorpje. Ze werken daar heel anders, met een andere ethiek en cultuur en volgens hun eigen regels. Bovendien zijn ze niet gewend aan zwarte vrouwen, vooral niet aan zwarte vrouwen in een hoge functie die niet gevoelig zijn voor hiërarchie. Ze is rechtdoorzee, kan niet tegen onrecht en laat zich door niets en niemand tegenhouden.”

   

  Is het een op-het-puntje-van-je-stoel-thriller?

  “Het is echt spannend. En rauw. De serie speelt zich af in het grensgebied waar allerlei dingen gebeuren die niet helemaal koosjer zijn. Van mensensmokkel tot inwoners die niet gewend zijn aan mensen van een andere afkomst en daar, op z’n zachtst gezegd, een mening over hebben.”

   

  Kom jij zelf nog tegen dat mensen niet gewend zijn aan donkere mensen?

  “Grappig dat je dat vraagt. Er zijn zeker nog dorpen waar ik vanachter gordijntjes word nagekeken. Ik was laatst nog in een supermarkt waar een kind van me schrok. Die angst komt echt niet van dat kind zelf, dus ik verweet het de moeder. Ik heb het laten gaan, maar het is helaas nog steeds dagelijkse kost.”

   

  De serie is een co-productie tussen Nederland en België, merk je veel verschillen?

  “Nederlanders zijn recht voor z’n raap en kunnen hard overkomen. Vlamingen zijn wat gemoedelijker en zachter. Ik werd vaak na een uitspraak met grote ogen aangekeken. Zo zei ik: ‘Kunnen we even opschieten? Ik moet heel nodig poepen.’ Amai! Wat zegt zij nu? Ik dacht dat ze het raar vonden dat ik openlijk riep dat ik naar de wc moest, maar dat was het niet eens. Poepen is in het Vlaams neuken…”

   

  Heb jij in de serie een Rotterdams accent?

  “Dat hoefde gelukkig niet. Want dat je in Rotterdam werkt, betekent nog niet dat je daar ook geboren en getogen bent. Al had het prima gekund hoor, ik ben in Dordrecht opgegroeid en dat ligt niet zo gek ver van Rotterdam vandaan.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Sinds ik Netflix heb, kijk ik vooral series. Ik heb net The Affair verslonden. En als ik dan toch tv kijk, dan hou ik wel van guilty pleasures, zoals Temptation Island of 90 Days To Wed. Verstand op nul en lekker kijken.”

   

  Lees hier ons interview met Jasmine over Malaika

 1. Doe mee en win!

  • Little Women bioscoopkaarten winnen

   Win een VIP-pakket van Little Women!

   Dit kostuumdrama draait om vier zussen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog die op hun eigen manier met liefde, verlies en andere uitdagingen omgaan die horen bij volwassen worden. Totaal TV geeft van dit romantische drama vijf keer een VIP-pakket weg, met daarin een notitieblok en twee filmkaartjes.

  TV-TIP RTL kampeert

  RTL kampeert
  RTL 4 om 17:30 uur
  Sander Janson bezocht jarenlang campings voor CampingLife, tot het programma werd stopgezet. Nu is Sander alsnog terug met RTL kampeert.

  TV-TIP The Godfather, Part III

  The Godfather, Part III
  RTL 7 om 20:00 uur
  Maffiabaas Michael Corleone nadert de zestig en heeft zijn bedrijf bijna legitiem gemaakt. Het Vaticaan kampt met financiële problemen en Michael besluit te helpen. Hij ziet hierin een kans om uiteindelijk, op legale wijze, miljoenen te verdienen. Maar de pers wantrouwt hem en ook blijft hij achtervolgd worden door zijn oude maffiaconnecties.

  Interview

  • Hollands hoop derde seizoen Kim van Kooten

   Kim van Kooten

   Hollands hoop

   In het derde en direct laatste seizoen van de komische en spannende serie Hollands hoop wordt Kim van Kooten als de eens zo brave huismoeder Machteld steeds meedogenlozer.
   Reacties0 reactie(s)