1. Interviews

  Jasmine Sendar

  Grenslanders

  In thrillerserie Grenslanders gaan de mensen op geheel eigen wijze om met ‘vreemdelingen’. Jasmine Sendar steekt daar als politie-inspecteur een stokje voor.
  12 august
  Jasmine Sendar

  Klopt het dat we je een tijdje niet op tv hebben gezien?

  “Omdat er geen televisieklussen op mijn pad kwamen en ik wél wilde blijven acteren, ging ik de theaters in. Het valt denk ik op, omdat ik in de soap ONM dagelijks op tv was. En toen had ik opeens drie audities tegelijk; een commercial, een gastrol in Flikken Rotterdam en de rol in Grenslanders. Die laatste heb ik gekregen.”

   

  Welke rol speel je?

  “Een inspecteur die van een groot politiebureau in Rotterdam is overgeplaatst naar een klein bureau in een Zeeuws-Vlaams dorpje. Ze werken daar heel anders, met een andere ethiek en cultuur en volgens hun eigen regels. Bovendien zijn ze niet gewend aan zwarte vrouwen, vooral niet aan zwarte vrouwen in een hoge functie die niet gevoelig zijn voor hiërarchie. Ze is rechtdoorzee, kan niet tegen onrecht en laat zich door niets en niemand tegenhouden.”

   

  Is het een op-het-puntje-van-je-stoel-thriller?

  “Het is echt spannend. En rauw. De serie speelt zich af in het grensgebied waar allerlei dingen gebeuren die niet helemaal koosjer zijn. Van mensensmokkel tot inwoners die niet gewend zijn aan mensen van een andere afkomst en daar, op z’n zachtst gezegd, een mening over hebben.”

   

  Kom jij zelf nog tegen dat mensen niet gewend zijn aan donkere mensen?

  “Grappig dat je dat vraagt. Er zijn zeker nog dorpen waar ik vanachter gordijntjes word nagekeken. Ik was laatst nog in een supermarkt waar een kind van me schrok. Die angst komt echt niet van dat kind zelf, dus ik verweet het de moeder. Ik heb het laten gaan, maar het is helaas nog steeds dagelijkse kost.”

   

  De serie is een co-productie tussen Nederland en België, merk je veel verschillen?

  “Nederlanders zijn recht voor z’n raap en kunnen hard overkomen. Vlamingen zijn wat gemoedelijker en zachter. Ik werd vaak na een uitspraak met grote ogen aangekeken. Zo zei ik: ‘Kunnen we even opschieten? Ik moet heel nodig poepen.’ Amai! Wat zegt zij nu? Ik dacht dat ze het raar vonden dat ik openlijk riep dat ik naar de wc moest, maar dat was het niet eens. Poepen is in het Vlaams neuken…”

   

  Heb jij in de serie een Rotterdams accent?

  “Dat hoefde gelukkig niet. Want dat je in Rotterdam werkt, betekent nog niet dat je daar ook geboren en getogen bent. Al had het prima gekund hoor, ik ben in Dordrecht opgegroeid en dat ligt niet zo gek ver van Rotterdam vandaan.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Sinds ik Netflix heb, kijk ik vooral series. Ik heb net The Affair verslonden. En als ik dan toch tv kijk, dan hou ik wel van guilty pleasures, zoals Temptation Island of 90 Days To Wed. Verstand op nul en lekker kijken.”

   

  Lees hier ons interview met Jasmine over Malaika

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Een huis vol in quarantaine

  Een huis vol in quarantaine
  NPO 1 om 19:05 uur
  De familie Kraan had al zeven kinderen en aan het begin van de coronapiek kwam er een achtste bij. Dat was enorm zwaar voor moeder Linda.

  TV-TIP First dates hotel

  First dates hotel
  NPO 3 om 19:30 uur
  Voor het derde seizoen op rij sleept Fred Sirieix het hele First Dates-circus richting het Zuid-Italiaanse Campania voor een onvervalst stukkie flirten.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)