1. Interviews

  Jasmine Sendar

  Grenslanders

  In thrillerserie Grenslanders gaan de mensen op geheel eigen wijze om met ‘vreemdelingen’. Jasmine Sendar steekt daar als politie-inspecteur een stokje voor.
  12 august
  Jasmine Sendar

  Klopt het dat we je een tijdje niet op tv hebben gezien?

  “Omdat er geen televisieklussen op mijn pad kwamen en ik wél wilde blijven acteren, ging ik de theaters in. Het valt denk ik op, omdat ik in de soap ONM dagelijks op tv was. En toen had ik opeens drie audities tegelijk; een commercial, een gastrol in Flikken Rotterdam en de rol in Grenslanders. Die laatste heb ik gekregen.”

   

  Welke rol speel je?

  “Een inspecteur die van een groot politiebureau in Rotterdam is overgeplaatst naar een klein bureau in een Zeeuws-Vlaams dorpje. Ze werken daar heel anders, met een andere ethiek en cultuur en volgens hun eigen regels. Bovendien zijn ze niet gewend aan zwarte vrouwen, vooral niet aan zwarte vrouwen in een hoge functie die niet gevoelig zijn voor hiërarchie. Ze is rechtdoorzee, kan niet tegen onrecht en laat zich door niets en niemand tegenhouden.”

   

  Is het een op-het-puntje-van-je-stoel-thriller?

  “Het is echt spannend. En rauw. De serie speelt zich af in het grensgebied waar allerlei dingen gebeuren die niet helemaal koosjer zijn. Van mensensmokkel tot inwoners die niet gewend zijn aan mensen van een andere afkomst en daar, op z’n zachtst gezegd, een mening over hebben.”

   

  Kom jij zelf nog tegen dat mensen niet gewend zijn aan donkere mensen?

  “Grappig dat je dat vraagt. Er zijn zeker nog dorpen waar ik vanachter gordijntjes word nagekeken. Ik was laatst nog in een supermarkt waar een kind van me schrok. Die angst komt echt niet van dat kind zelf, dus ik verweet het de moeder. Ik heb het laten gaan, maar het is helaas nog steeds dagelijkse kost.”

   

  De serie is een co-productie tussen Nederland en België, merk je veel verschillen?

  “Nederlanders zijn recht voor z’n raap en kunnen hard overkomen. Vlamingen zijn wat gemoedelijker en zachter. Ik werd vaak na een uitspraak met grote ogen aangekeken. Zo zei ik: ‘Kunnen we even opschieten? Ik moet heel nodig poepen.’ Amai! Wat zegt zij nu? Ik dacht dat ze het raar vonden dat ik openlijk riep dat ik naar de wc moest, maar dat was het niet eens. Poepen is in het Vlaams neuken…”

   

  Heb jij in de serie een Rotterdams accent?

  “Dat hoefde gelukkig niet. Want dat je in Rotterdam werkt, betekent nog niet dat je daar ook geboren en getogen bent. Al had het prima gekund hoor, ik ben in Dordrecht opgegroeid en dat ligt niet zo gek ver van Rotterdam vandaan.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Sinds ik Netflix heb, kijk ik vooral series. Ik heb net The Affair verslonden. En als ik dan toch tv kijk, dan hou ik wel van guilty pleasures, zoals Temptation Island of 90 Days To Wed. Verstand op nul en lekker kijken.”

   

  Lees hier ons interview met Jasmine over Malaika

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET LAST CHRISTMAS

   De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven komt binnenlopen en door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen breekt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze romantische komedie weggeven, met daarin een tas en natuurlijk twee kaartjes voor de film.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 18:00 uur
  De Amsterdammers ontvangen Chelsea. Het kan voor de stand in de poule geen kwaad om The Blues een pak op de broek te geven.

  TV-TIP November Man

  November Man
  RTL 7 om 20:30 uur
  Ex-CIA agent Peter hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven.

  Interview

  • *

   Daniel Mays

   Temple

   Mark Strong, Carice van Houten en Daniel Mays runnen in de BBC First-serie Temple een illegale, ondergrondse medische kliniek.
   Reacties0 reactie(s)