Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Joep van Deudekom

  Wie denk je wel dat je bent?

  Rob Urgert en Joep van Deudekom onderwerpen elke week twee groepen mensen die lijnrecht tegenover elkaar staan aan wetenschappelijke en hilarische experimenten.
  27 february
  Joep van Deudekom

  De eerste aflevering van dit tweede seizoen gaat over chaoten versus perfectionisten, hoe komen jullie op dat soort tegenstellingen?

  “Dat is een heel proces, want het moet relevant én gezellig zijn. Als je gevaccineerden en anti-vaxers tegenover elkaar zet, dan wordt dat vrij pittig. Dus wij gaan op zoek naar groepen mensen waarover veel vooroordelen bestaan en die tegelijkertijd zichzelf niet al te serieus nemen.”

   

  Naar welke tegenstelling was je benieuwd?

  “Ik sport vrij veel, dus ik verheugde me op het onderzoek naar sporters en sporthaters. We onderzochten of sporters beter tegen fysieke pijn kunnen. Alle deelnemers konden kiezen of ze iets pijnlijks wilden onderdaan. Waarschijnlijk was dit nooit goedgekeurd door een ethische commissie, want er werd aardig wat geleden.”

   

  Hoe bedenken jullie al die experimenten?

  “Dat is het allerleukste werk dat er is. Meestal bedenken Rob en ik ze tijdens lange wandelingen. Er zijn nogal wat criteria: het moet leuk zijn, het moet goed in beeld te brengen zijn, het moet binnen het budget passen en er moeten acht experimenten met veertig man worden uitgevoerd op één dag.”

   

  Welk experiment had een bijzondere uitkomst?

  “De chaoten en perfectionisten moesten een cadeau voor ons maken dat niet meer dan €10,- mocht kosten. Vijf van de twintig chaoten waren het vergeten en de perfectionisten kwamen met ware kunstwerken aanzetten. Dat was best spectaculair.”

   

  Mensen gedragen zich altijd anders met een camera in de buurt, hoe los je dat op?

  “In de serie zit een test die al begon terwijl niemand dat doorhad. Terwijl de cameramensen zogenaamd op hun telefoon zaten, zei een assistent ‘Koud he, vandaag.’ Vervolgens keken we of hondenmensen sneller een gesprekje aangingen dan kattenmensen.”

   

  Komen er nog meer wetenschapsprogramma’s aan?

  “Ik ga opnieuw How Do They Do It bij Discovery presenteren, samen met Tim Senders. Hij als de jonge hond, ik als de ervaren nestor.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vroeger naar actualiteiten, tot ik corona-moe werd. Verder hou ik de collega’s in de gaten zoals Dit was het nieuws, Even tot hier en natuurlijk Arjen Lubach.”

  Lees hier het interview met Joep over How Do They Do It
  Lees hier het interview met Joep over De kwis

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)