Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  John Williams

  Briljant!

  In Briljant! pitchen creatieve geesten hun ideeën bij experts. Degene met ‘t meest briljante concept voor een beter, schoner en socialer Nederland, krijgt tienduizend euro.
  10 july
  John Williams in Briljant!

  De eerste aflevering werd 9 maart al uitgezonden, toen corona uitbrak in Nederland. Balen?

  “Ja, de timing was waardeloos. Corona heeft ons allemaal geraakt. Maar voor mensen die direct door corona zijn getroffen, is het écht verschrikkelijk. Ik vond het begrijpelijk dat het programma werd uitgesteld.”

   

  Waarom moeten we allemaal gaan kijken?

  “Niks moet, maar ík vind het leuk dat de gewone man, of vrouw, die in z’n schuurtje van alles heeft bedacht, een podium krijgt. En het is tof dat het een platform is voor investeerders die zeggen: ‘Te gek, daar kan ik wat mee.’ Elke week maakt iemand kans op tienduizend euro, maar voor de meeste deelnemers draait het puur om de erkenning.”

   

  Wat was een van de briljantste dingen die je voorbij hebt zien komen?

  “Een vrouw zei: ‘Ik ben de nieuwe Da Vinci.’ Ik zag de cameramensen al een beetje gniffelen achter hun camera. Maar de dame in kwestie had een batterij zo dun als een haar bedacht. Deze laadt zichzelf op via enzymen in het lichaam en werkt heel lang, bijvoorbeeld in een pacemaker. Ze had een videoboodschap bij zich van een professor aan de Radboud Universiteit: ‘Neem deze vrouw alsjeblieft serieus, want als dit wordt doorontwikkeld, dan is dit wereldnieuws.’”

   

  Wat voor type mensen doen eraan mee?

  “Heel divers. Van een opa wiens vrouw gek wordt van het feit dat hij altijd met uitvindingen bezig is. Zij hoopt dat onze experts hem kunnen zeggen dat het niks wordt. Tot een heel briljante man die kweekvlees heeft bedacht. Hij had al miljoenen aan investeringen kunnen hebben, maar houdt het af. Hij wil honderd procent zeker zijn van het bedrijf waarmee hij in zee gaat.”

   

  Van welk concept dacht je: dat koop ik als ’t op de markt komt?

  “De strandkluis. Als je op het strand ligt en wil zwemmen, kijk je continu of je portemonnee en telefoon er nog liggen. Een man bedacht een kokertje met een kurkentrekker. In dat kokertje doe je je geld en telefoon. Die kurkentrekker draai je in het zand en na twintig centimeter krijg je deze er niet meer uit; je kunt trekken wat je wil. Om ‘m eruit te halen, moet je ‘m terugdraaien. Dat duurt ongeveer een minuut. In die tijd heb je allang gezien dat iemand aan je spullen zit.”

   

  Wat doe jij om bij te dragen aan een beter, schoner en socialer Nederland?

  “Zorgen dat ik zoveel mogelijk afval scheid. Verder ben ik sociaal. Stel: de bakfiets van een goede vriendin is stuk en ze heeft geen geld voor reparatie. Dan regel ik met een andere vriend dat die bakfiets wordt gemaakt zodat ze haar kind weer naar school kan brengen. Als we wat meer naar elkaar omkijken – al is het maar in je eigen vriendengroep – kan dat werken als een olievlek.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik ben een zapper. Ik kijk van alles: van RTL Boulevard tot Op1. Maar ben ook dol op films. Ook als ik ze al tien keer heb gezien. Bij een goede film is dat geen probleem.”

  Lees hier ons interview met John over Help, mijn man is klusser!
  Lees hier ons interview met John over Het spijt me
  Lees hier ons interview met John over Bonje met de buren

 1. Doe mee en win!

  • Daniel Craig Collection

   Win de Daniel Craig Collection

   Daniel Craig kruipt dit jaar in No Time to Die voor de laatste keer in de huid van de geliefde geheime agent. De Daniel Craig Collection bundelt al zijn Bond-films tot dusver. Totaal TV mag deze boxset met Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre drie keer weggeven.

  TV-TIP Oorlogswinter

  Oorlogswinter
  NPO 3 om 20:25 uur
  Tijdens de laatste, ijskoude winter van de Tweede Wereldoorlog moet de veertienjarige Michiel een Engelse soldaat helpen.

  TV-TIP Dater's Handbook

  Dater's Handbook
  RTL 8 om 20:30 uur
  Cassandra valt steeds op de verkeerde mannen en zoekt hulp bij relatie-expert Susie en haar zelfhulpboek.

  Interview

  • Winston Gerschtanowitz in Marble Mania

   Winston Gerschtanowitz

   Marble Mania

   In de familieshow Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. We spraken Winston over deze nieuwe show.
   Reacties0 reactie(s)