1. Interviews

  John Williams

  Briljant!

  In Briljant! pitchen creatieve geesten hun ideeën bij experts. Degene met ‘t meest briljante concept voor een beter, schoner en socialer Nederland, krijgt tienduizend euro.
  10 july
  John Williams in Briljant!

  De eerste aflevering werd 9 maart al uitgezonden, toen corona uitbrak in Nederland. Balen?

  “Ja, de timing was waardeloos. Corona heeft ons allemaal geraakt. Maar voor mensen die direct door corona zijn getroffen, is het écht verschrikkelijk. Ik vond het begrijpelijk dat het programma werd uitgesteld.”

   

  Waarom moeten we allemaal gaan kijken?

  “Niks moet, maar ík vind het leuk dat de gewone man, of vrouw, die in z’n schuurtje van alles heeft bedacht, een podium krijgt. En het is tof dat het een platform is voor investeerders die zeggen: ‘Te gek, daar kan ik wat mee.’ Elke week maakt iemand kans op tienduizend euro, maar voor de meeste deelnemers draait het puur om de erkenning.”

   

  Wat was een van de briljantste dingen die je voorbij hebt zien komen?

  “Een vrouw zei: ‘Ik ben de nieuwe Da Vinci.’ Ik zag de cameramensen al een beetje gniffelen achter hun camera. Maar de dame in kwestie had een batterij zo dun als een haar bedacht. Deze laadt zichzelf op via enzymen in het lichaam en werkt heel lang, bijvoorbeeld in een pacemaker. Ze had een videoboodschap bij zich van een professor aan de Radboud Universiteit: ‘Neem deze vrouw alsjeblieft serieus, want als dit wordt doorontwikkeld, dan is dit wereldnieuws.’”

   

  Wat voor type mensen doen eraan mee?

  “Heel divers. Van een opa wiens vrouw gek wordt van het feit dat hij altijd met uitvindingen bezig is. Zij hoopt dat onze experts hem kunnen zeggen dat het niks wordt. Tot een heel briljante man die kweekvlees heeft bedacht. Hij had al miljoenen aan investeringen kunnen hebben, maar houdt het af. Hij wil honderd procent zeker zijn van het bedrijf waarmee hij in zee gaat.”

   

  Van welk concept dacht je: dat koop ik als ’t op de markt komt?

  “De strandkluis. Als je op het strand ligt en wil zwemmen, kijk je continu of je portemonnee en telefoon er nog liggen. Een man bedacht een kokertje met een kurkentrekker. In dat kokertje doe je je geld en telefoon. Die kurkentrekker draai je in het zand en na twintig centimeter krijg je deze er niet meer uit; je kunt trekken wat je wil. Om ‘m eruit te halen, moet je ‘m terugdraaien. Dat duurt ongeveer een minuut. In die tijd heb je allang gezien dat iemand aan je spullen zit.”

   

  Wat doe jij om bij te dragen aan een beter, schoner en socialer Nederland?

  “Zorgen dat ik zoveel mogelijk afval scheid. Verder ben ik sociaal. Stel: de bakfiets van een goede vriendin is stuk en ze heeft geen geld voor reparatie. Dan regel ik met een andere vriend dat die bakfiets wordt gemaakt zodat ze haar kind weer naar school kan brengen. Als we wat meer naar elkaar omkijken – al is het maar in je eigen vriendengroep – kan dat werken als een olievlek.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik ben een zapper. Ik kijk van alles: van RTL Boulevard tot Op1. Maar ben ook dol op films. Ook als ik ze al tien keer heb gezien. Bij een goede film is dat geen probleem.”

  Lees hier ons interview met John over Help, mijn man is klusser!
  Lees hier ons interview met John over Het spijt me
  Lees hier ons interview met John over Bonje met de buren

 1. Doe mee en win!

  • Watchmen

   Win 5x Watchmen

   De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden gezien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Watchmen wisselt sci-fi af met drama en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan. Totaal TV mag de dvd van deze superheldenserie vijf keer weggeven.

  TV-TIP The Tale of the Princess Kaguya

  The Tale of the Princess Kaguya
  NPO 3 om 15:30 uur
  Een oude bamboesnijder vindt op een dag een miniatuurmensje in een lichtgevende bamboestok. Hij besluit haar mee te nemen en samen met zijn vrouw op te voeden. Het meisje, Kaguya, groeit al snel uit tot een bijzondere jongedame die begeerd wordt door menig jongeman. Maar terwijl verschillende minnaars naar haar hand dingen, wordt prinses Kaguya met haar onvermijdelijke lot geconfronteerd.

  TV-TIP Transformers: The Last Knight

  Transformers: The Last Knight
  Veronica om 20:00 uur
  De mensheid en de Transformers zijn in staat van oorlog. De sleutel tot de redding van onze toekomst ligt begraven in de verborgen geschiedenis van de Transformers op onze planeet. Het lot van onze wereld komt in handen te liggen van een onwaarschijnlijk gezelschap: Cade Yeager, Bumblebee, een Britse Lord en een hoogleraar van Oxford.

  Interview

  • Carolina Lo Galbo 5 uur show

   Carolina Lo Galbo

   5 uur show

   De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
   Reacties0 reactie(s)