1. Interviews

  Joris Linssen

  Joris Kerstboom

  In aanloop naar het nieuwe seizoen Joris’ Kerstboom van Joris Linssen op 20 december zijn er vijf kortere uitzendingen.
  29 november
  Joris Linssen Joris Kerstboom

  Dit wordt het tiende jaar. Voor wie het tóch nog nooit heeft gezien; wat houdt het programma in?

  “Mensen komen langs met een foto van iemand die veel voor hen betekent, deze foto hangen ze in Joris’ Kerstboom en die zetten we vervolgens in het licht. Ik bedacht dit programma omdat ik me realiseerde dat we in tijden van ontkerkelijking en individualisering veel rituelen zijn kwijtgeraakt.”

   

  Wat is volgens jou de kracht van het programma?

  “Het voldoet aan de behoefte van mensen om even stil te staan bij hun dierbaren. Rondom Joris’ Kerstboom heerst altijd een magische, feeërieke sfeer. Mensen vragen aan elkaar van wie ze een foto in de boom hangen en waarom, dat schept verbondenheid.”

   

  Wat is er in de loop der jaren veranderd aan Joris’ Kerstboom?

  “We begonnen ooit in Den Bosch, maar staan dit jaar in elf steden. Verder hadden we voorheen maar één uitzending. Dit jaar experimenteren we – voor de slotuitzending – met dagelijkse uitzendingen waarin je twee tot drie verhalen te zien krijgt, vanuit heel Nederland: van Middelburg tot Dokkum, van Steenwijk tot Alkmaar.”

   

  Wat waren memorabele mensen van de afgelopen jaren?

  “Vorig jaar was er de jonge moeder wiens zoontje was overleden aan meningokokken. Zij kwam met haar beste vriendin. Die moeder zette niet alleen haar zoontje in het licht, maar ook haar vriendin die haar er zo doorheen had gesleept. Toch is Joris’ Kerstboom geen treurwilg, maar een liefdesboom. Ik denk ook aan Tamara. Zij heeft een licht verstandelijke beperking en hing een foto van haarzelf in de boom, want ze wilde een vriend. Het jaar daarna kwam ze met haar vriend langs! Ik kreeg een vaderlijk gevoel: even kijken of dit wel een goede vriend is. Geweldig om haar zo trots te zien.”

   

  Wie zet jij dit jaar zelf in het licht?

  “Mijn moeder! Begin dit jaar is haar vriend – mijn stiefvader – overleden. Een geweldige man die we allemaal vreselijk missen. Mijn moeder doet het supergoed: ze gaat haar verdriet niet uit de weg; heeft het nog vaak over Louis, maar staat zichzelf ook toe om weer plezier te hebben.”

   

  Hoe breng jij de kerstdagen door?

  “Dan huren we met familie en vrienden een kampeerboerderij op een Waddeneiland. We koken iedere dag samen, doen spelletjes, voeren lange gesprekken en maken wandelingen.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Een VPRO-reisserie als Brieven naar Andalusië van Stef Biemans. Dit was zo goed, verrassend en enorm ontroerend. Zeker terugkijken als je ‘m nog niet hebt gezien.”

  Lees hier ons interview met Joris over Joris zoekt troost
  Lees hier ons interview met Joris over Joris United
  Lees hier ons interview met Joris over Hello Goodbye
  Lees hier ons interview met Joris over Joris’ Showroom
  Lees hier ons interview met Joris over Joris’ Wereld

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Goede tijden, slechte tijden

  Goede tijden, slechte tijden
  RTL Lounge om 08:00 uur
  Vanwege het coronavirus werden de opnames stilgelegd en daarom eindigt dit seizoen van GTST iets eerder en is er géén traditionele zomercliffhanger.

  TV-TIP 3Doc: De wereld aan je voeten

  3Doc: De wereld aan je voeten
  NPO 3 om 20:55 uur
  Michiel van Erop volgde acht jaar lang een groep kinderen en nu ze achttien zijn, kijken ze terug op de gebeurtenissen van de afgelopen jaren.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)