1. Interviews

  Karin Bloemen

  Hiphop Stars

  In Hiphop Stars worden acht BN’ers tot rappers getransformeerd. Ze krijgen begeleiding van gevestigde namen uit de hiphop scene.
  06 march
  Karin Bloemen Hiphop Stars

  Wat dacht je toen je als kandidaat werd gevraagd?

  “Moet ik popiejopie gaan doen? Dat leek me niks. Maar volgens rapper Jayh, aan wie ik werd gekoppeld, moest ‘t een crossover worden van mijn tak van sport en die van hem. Toen hij me vertelde dat hij me zou leren rappen en dat we samen een rap gingen schrijven die echt ergens over zou gaan, was ik om.”

   

  Wist je direct waarover je wilde rappen?

  “Ja, over het onderwerp dat in mijn boek Mijn ware verhaal aan bod komt; misbruik. Door misbruik aan te kaarten, kan ik jonge mensen die hetzelfde meemaken misschien helpen. Ik wilde sowieso jongeren bereiken met mijn verhaal. Geen betere manier dan dat met een rap te doen. Jayh zei: ‘Daar gaat het juist om. Dat we die connectie maken mét een boodschap. Zo is rap ooit begonnen.’ Bloedinteressant vond ik dat. Toen werd ik nog ambitieus ook.”

   

  Hoe beviel de samenwerking met Jayh Jawson?

  “Goed! Jayh maakt te gekke muziek en kan naast rappen écht goed zingen. Verder is hij een slimme, aimabele jongeman die z’n sporen verdiend heeft. De opnames zijn inmiddels drie weken geleden, maar we appen nog steeds. Eigenlijk heb ik er een vriend bijgekregen!”

   

  Jullie sloten het programma af met optredens in een volle Melkweg, hoe was dat?

  “Geweldig, maar ik had het zwaar en was zenuwachtig. Zinnen die zó dichtbij je staan en je echt raken, zijn gek genoeg lastig te onthouden. Toen ik: ‘Als je niet praat, bescherm je de dader’ rapte, zag ik een meisje in de zaal knikken. Alsof ze zei: ‘Je hebt gelijk’. Toen schoot ik dus vol.”

   

  Denk je dat er, net als bij Beste zangers, hits uit HipHop Stars zullen voortkomen?

  “Het liedje van Jayh en mij heeft kwaliteit en emotionele waarde, dat maakt het voor mij een hit. Maar een commerciële hit… Misschien het nummer van Danny de Munk? Een ontzettend leuk en vrolijk nummer met wellicht wel hitpotentie.”

   

  Wie vond je dé verrassing van Hiphop Stars?

  “Meerdere mensen. Ernst Daniël Smid die Parkinson heeft en daarover rapte. Hoe Keizer dat met hem deed, was hartverwarmend. Soundos rockte ‘m echt met haar begeleidster Lauwtje. En Goedele Liekens - voor wie het performen nieuw is - was ook goed.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Zondag met Lubach. Ik ben fan van Arjen. Niet alleen de grappen zijn briljant, hij legt ook alles begrijpelijk uit. ‘Nu snap ik het pas’, denk ik vaak na zijn uitleg. En ik kijk graag voetbal: van Eredivisiewedstrijden tot Champions League.”

   

  Copyright foto: La Bloemen Productions

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Formule 1 Kwalificatie

  Formule 1 Kwalificatie
  om 06:30 uur
  Vanwege het coronavirus reist het Formule 1-circus dit keer niet de wereld rond en wordt er opnieuw gereden in Oostenrijk. Dat is goed nieuws voor Max.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  Vijf tieners komen er plotseling achter dat ze over bovennatuurlijke krachten beschikken. Het lot heeft hen uitgekozen om de wereld te beschermen tegen een buitenaardse bedreiging. Maar alleen door hun angsten en onenigheid te overwinnen en een hechte groep te vormen, kunnen ze de Power Rangers worden en de strijd met het kwaad aangaan.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)