1. Interviews

  Katja Herbers

  Westworld

  Het tweede seizoen van de populaire HBO-serie Westworld is vanaf 23 april te zien, met een grote rol voor de Nederlandse Katja Herbers. “Ik heb een poos gedacht dat het een vergissing was dat ik gecast ben.”
  06 april
  Katja Herbers

  Het is bijna 23 april! Hoe goed kun jij geheimen bewaren?

  “Ik weet nog niet zo lang dat het dan op tv komt. Ik ga 16 april naar de première in Los Angeles, dus voor mij is het allemaal net zo spannend. Van HBO heb ik twee vliegtickets gekregen en ik neem mijn vader mee. Onlangs keek ik de eerste aflevering van het eerste seizoen met hem. Maar over het tweede seizoen kan ik haast niets vertellen. Westworld heeft zo’n grote fanbase, het is wel zo tof als de fans er per aflevering zelf achter komen.”

   

  Keek jij het eerste seizoen toen het uitkwam?

  “Eerlijk gezegd niet. Toen ik auditie ging doen, heb ik de hele serie in één ruk uitgekeken. Toen was ik wel fan, het zit zó goed in elkaar. Wat ik er bijvoorbeeld interessant aan vind: wie ben je, wat is je identiteit als er geen consequenties zijn voor je gedrag? Het is bijzonder dat de sympathie van de kijker bij de robots komt te liggen. Chaos takes control is de slogan van het tweede seizoen.”

   

  Die laatste aflevering van het eerste seizoen was een voorbode.

  “Inderdaad, die robots zijn niet blij met wat wij mensen ze aangedaan hebben.”

   

  Wat mag je op dit moment wél kwijt over je rol?

  “Ik ben een seasoned guest zoals dat heet, wat wil zeggen dat ik goed in het spel ben, ik ben er al vaker geweest. Mijn naam is Grace en ik kom in het park op het moment dat er totale chaos heerst.”

   

  ‘Gasten hopen in Westworld een glimp van zichzelf op te vangen.’ Zie je dat op een metamanier ook in deze rol?

  “Leuk dat je dat vraagt, want eigenlijk zit dat in elke rol die je aanneemt. Je probeert je in te leven in het leven van iemand anders. In de beweegredenen van die persoon kun je nieuwe kanten in jezelf ontdekken. Dat is überhaupt het leuke aan acteren, maar bij deze serie specifiek gaat dat nog een level dieper ja.”

   

  De serie kent geen momenten dat je even chips kan halen en dan een halve minuut later weer in kunt vallen.

  “Dat kan echt niet hè, haha.”

   

  Kon je het op de set tijdens je opnamen ook allemaal volgen?

  “Nee, zeker niet. De cast wordt ook met opzet niet alles verteld, daarom verheug ook ik me op het héle seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal nog veel complexer in elkaar zit dan ik tijdens het draaien heb kunnen vermoeden. Het verhaal dat de makers van Westworld, Lisa Joy en Jonathan Nolan, willen vertellen is geen kleintje en zal meerdere seizoenen beslaan. Het gaat uiteindelijk over hoe een nieuwe soort onze planeet overneemt.”

   

  Waar zag je van tevoren het meest tegenop?

  “Instappen in een serie met zo’n grote fanbase is nieuw voor me, dat bracht een ander soort zenuwen met zich mee. Ik heb geprobeerd er zo normaal mogelijk mee om te gaan. Als ik eenmaal aan het spelen was, viel het mee. Het zijn de momenten ervoor en erna waar je jezelf goed in bedwang moet houden. Toch heb ik een poos gedacht dat het een vergissing moest zijn dat ik gecast was. Of dat ik alsnog ontslagen of eruit geknipt zou worden.”

   

  Geen last gehad van die bosbranden in California?

  “Wel! Zo hey, ja! Dat was echt heftig. Van waar ik woon, in Santa Monica, moest ik precies langs het Getty Center, dus ik kon een week lang niet naar mijn werk. De set werd ook bedreigd, moest steeds natgespoten worden. Het was zo’n dystopische toestand, alsof de hele wereld eraan ging. Ik was die week goed van slag.”

 1. TV-TIP Tour de France

  Tour de France
  NPO 1 om 14:05 uur
  Heel veel mensen denken dat Sky opnieuw de Tour gaat winnen. Wij denken dat ook, maar met een andere renner dan iedereen verwacht... Geraint Thomas uit Wales wacht al een paar jaar in de coulissen om in de Tour toe te slaan en wij verwachten dat het dit jaar gaat gebeuren.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP- PAKKET MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT

   Samen met zijn IMF-team bevindt Ethan Hunt zich in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze 3D-actiefilm weggeven, met daarin twee kaartjes, maar ook een phone grip én de dvd van Mission: Impossible - Rogue Nation.

  TV-TIP Mijn zaak is de beste

  Mijn zaak is de beste
  RTL 4 om 20:30 uur
  Goed format hoor: drie ondernemers uit een bepaalde branche gaan bij elkaar op bezoek om te beoordelen wie de beste is. Eerst aan de beurt zijn de hondentrimsalons. De beste oké, maar wie gaat er met de felbegeerde poedelprijs vandoor?