1. Interviews

  Katja Schuurman

  Memories

  Memories is terug! Het recept is bekend: kandidaten worden herenigd met een vlam uit het verleden, maar het is nu aan Katja Schuurman om het vuurtje weer flink op te doen laaien.
  25 januari
  Katja Schuurman

  Memories is een van de kroonjuwelen van KRO-NCRV. Geeft dat een bepaalde druk?

  “Natuurlijk vind ik het spannend, bij Memories denkt iedereen natuurlijk ook direct aan Anita Witzier. Zij heeft het programma twintig jaar gemaakt, dus dat is misschien even wennen voor de kijkers. Ik ben vrij nieuwsgierig van aard en vind het leuk om flink door te vragen. Het is erg leuk om te horen hoe de romance is ontstaan en hoe dat er aan toeging, maar ik ben ook heel benieuwd naar hoe die ontmoeting van nú afloopt. Het was altijd zo jammer als die oud-geliefden samen kwamen zonder dat je wist hoe dat verder ging. Dan liepen ze hand in hand het beeld uit en dacht je ‘ja, ja en nu?!’ Dus nu komen we er na een paar uur of de volgende dag nog even bij om de stemming te peilen en vertellen we – net als bij het einde van sommige films – hoe het uiteindelijk met iedereen is afgelopen. Ik kan alvast verklappen dat best een aantal stelletjes elkaar weer helemaal hebben gevonden.”

   

  Waarom hebben zij zelf nooit met elkaar contact gezocht?

  “Het lijkt ongelooflijk, maar er zijn nog steeds mensen die geen gebruik maken van social media, en dan wordt het vrij lastig. Dat geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren. Zo ontmoette ik de Amerikaan John. Dat is een echte vrijbuiter die helemaal wars is van Facebook en dergelijke. Gelukkig hebben wij hem voor één van onze kandidaten weten te traceren.”

   

  Weet iedereen dat ze hun oude liefde gaan terugzien?

  “Nee, de mensen hebben geen of nauwelijks contact met elkaar. Als we naar het land gaan waar ze elkaar voor het laatst hebben gezien, dan duurt het best wel lang voor de hereniging plaats heeft. We draaien eerst wat interviews en na een paar dagen worden ze bloednerveus. Dan denken ze dat het er wel niet meer van zal komen. Ik kan je vertellen: dat is voor de kandidaten een behoorlijke aanslag!”

   

  In één van de afleveringen vraag je recht voor z’n raap of een oude liefde een goede minnaar was.

  “Wij doen altijd een beetje besmuikt over ons seksleven, terwijl het een erg belangrijk onderdeel is van relaties, en daar gaat dit programma natuurlijk over. Als mensen zich over die eerste gêne heen zetten, dan krijg je hele mooie gesprekken. Kijk, de kandidaten zullen vroeger ook veel plezier hebben gehad tijdens bowlen, maar dat is wat minder interessant. Dus dan probeer ik toch een beet je uit te vissen hoe die intimiteit toen was en of dat nu ook weer speelt, zonder dat het plat wordt.”

   

  Is iedereen openhartig?

  “Jazeker, ik heb het idee dat ouderen er zelfs wat makkelijker over praten dan jongeren.”

   

  Was het af en toe ook ongemakkelijk, zo’n weerzien?

  “Sommige stellen begonnen met elkaar aan een tweede ronde, bij andere koppels was het snel duidelijk dat de liefde was uitgedoofd. Maar bij één van de kandidaten vond ik het echt lastig. Zij was nog steeds helemaal vol van een leuke Italiaan, terwijl ik wist dat hij al jaren getrouwd was. Die hereniging was ontzettend ontroerend, maar ik kreeg er ook een beetje pijn in de buik van omdat het op voorhand duidelijk was dat die liefde onbeantwoord zou blijven.”

   

  Dat voelt als het eeuwige dilemma ‘wat als…’

  “Ja, dat knaagt bij veel van de kandidaten. Wat als ik toen wat minder terughoudend was geweest? Of wat als ik toen echt had doorgezet? Met dit programma krijgen ze iets van een antwoord op deze gewetensvragen.”

   

  Lees hier ons interview met Katja over Katja’s Bodyscan
  Lees hier ons interview met Katja over For the Love of Chocolate

  Lees hier ons interview met Katja over Nick tegen Simon

 1. TV-TIP VTBL

  VTBL
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hmbrt Tn, Th Jnssn en Jmm Fld Hsslbnk zijn de kopstukken van de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. Want over het spel kan niet genoeg worden gebakkeleid. Minder bekend, wel aan tafel: journalisten Bart Nolles en Simon Zijlemans. Ze bespreken alles van Vitesse tot de Europese voetbalvelden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES INSTANT FAMILY

   Als Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een gezin willen stichten, komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse vijftienjarige Lizzy en haar jongere broer en zus leren kennen, krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP A Good Day to Die Hard

  A Good Day to Die Hard
  Veronica om 20:30 uur
  De New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) steekt voor het eerst de grens over om zijn zoon uit een gevangenis in Moskou te halen. Hij steekt de oceaan over om daar de boel aan gort te scheuren en te schieten. Net als zijn voorgangers is de film weer tot de nok toe gevuld met actie.

  Interview