1. Interviews

  Katja Schuurman

  Beter laat dan nooit

  Voor Beter laat dan nooit reisden Barrie Stevens (75), Peter Faber (76), Willibrord Frequin (78) en Gerard Cox (79) met Katja Schuurman (45) door Midden- en Zuid-Amerika waar ze kennismaakten met de verschillende culturen en gebruiken.
  22 april
  Beter laat dan nooit is 5 mei te zien bij RTL 4

  Voor de vier heren was het de tweede keer dat ze voor dit programma met elkaar op reis gingen. Vorig jaar was Olcay Gulsen hun reisgenoot, maar omdat zij de overstap naar Talpa maakte, moest er een vervangster komen. Die vonden ze in Katja: “Ik vond Beter laat dan nooit meteen leuk. De unieke karakters van die mannen, hun verhalen van vroeger, de prachtige plekken en Olcay die het hartstikke mooi deed. Ik heb Olcay meteen gebeld toen ik wist dat ik het programma van haar zou overnemen. Ik wilde haar graag zelf vertellen dat ik Beter laat dan nooit ging doen. Ze was enthousiast voor mij en stuurde leuke berichtjes om ons succes te wensen toen we vertrokken.”

   

  LUCHTBALLONNEN EN ROZE DOLFIJNEN

  Het format is duidelijk: onder het mom ‘beter laat dan nooit’ reizen de vier mannen naar plekken waar ze normaal gesproken op hun leeftijd niet meer zo snel zouden komen. En doen ze dingen die ze altijd al eens hadden willen doen. Zo reisden ze naar Suriname, Mexico, Cuba en Brazilië. Vier landen die Katja overigens al had bezocht. “Ahum, haha, wel decadent hè? Dat krijg je als je voor je werk zóveel reist. Maar alsnog deden we een hoop dingen die ik ook niet eerder had gedaan. De productie verdient een compliment: het was een droomreis. We gingen van het ene naar het andere hoogtepunt. Zo vlogen we in Mexico op Valentijnsdag – tijdens zonsopgang – in een luchtballon boven eeuwenoude piramiden. Juist die dag was dit een extra populaire bezigheid, dus waar je ook keek, zag je gekleurde luchtballonnen; magisch. In Suriname vierden we diverse feestjes en kregen de mannen bier dat speciaal voor hen was gebrouwen. Verder zijn we bij een Indianenstam op bezoek geweest, vaarden we met een boot door de Amazone en zwommen we met roze dolfijnen.”

   

  CARNAVAL IN RIO

  Het vijftal vierde zelfs carnaval in Rio. Een event wat bij veel mensen op hun bucketlist staat. “Dat was geweldig. Zeker op de manier hoe wij het hebben beleefd. Al kan ik daar verder niks over vertellen, dat zie je in die aflevering wel, maar zó maakt bijna niemand het mee. Die bewuste opnames zijn trouwens raar om terug te kijken in deze Corona-tijd. Bij het kijken van die Rio-aflevering dacht ik steeds: wat doen die oude mannen daar bij dat carnaval? Blijf binnen! En: knuffel nou toch niet met iedereen! Bizar hè, hoe dingen die zó normaal waren, nu ineens zó anders zijn...” Katja vond de vier heren fijn reisgezelschap. “Het zijn zulke levenslustige mannen. Nooit moe, zelden klagen. Ik kon ze nauwelijks bijhouden. Maar dat laatste wijd ik maar aan mijn zwangerschap!”

   

  GERARD ALS OPA

  Katja was net twaalf weken zwanger toen ze op reis gingen. “Op Schiphol zei ik: ‘We gaan dus met vier bejaarden én een zwangere op reis, haha’. Ik wilde het zwangerschapsnieuws graag zelf naar buiten brengen. Maar voordat ik dat zou doen, wilde ik zeker weten dat alles goed was. Ik moest in Mexico dus een echo laten maken. Freek kon daar natuurlijk niet bij zijn, maar ik wilde niet in mijn eentje. Gerard is toen met me meegegaan. Hij moest wel zeggen dat ‘ie de opa van het kind was, anders mocht ‘ie niet mee naar binnen, haha. Dat ik die echo met hem zag, was ontzettend mooi en ontroerend.” Tijdens de opnames had Katja nauwelijks last van haar zwangerschap (“Ik was toen gelukkig nog niet zo moe als nu”), maar het niet kunnen drinken van alcohol was in deze landen wel een beetje jammer. “We kwamen alleen maar op plekken waar ze onwijs lekkere drankjes schenken: in Mexico tequila’s, op Cuba mojito’s en in Brazilië caipirinha’s. De mannen houden wel van een glaasje, maar ik kon jammer genoeg even niet mee proosten.”

  Lees hier ons interview met Katja over Memories
  Lees hier ons interview met Katja over Katja’s Bodyscan
  Lees hier ons interview met Katja over For the love of chocolate
  Lees hier ons interview met Katja over Nick tegen Simon

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Bar rescue

  Bar rescue
  Spike om 08:55 uur
  Is je café een flop? Schakel dan Jon Taffer in! Met veel geschreeuw, gevloek en nare opmerkingen maakt hij van iedere kroeg een groot succes.

  TV-TIP Lego masters

  Lego masters
  RTL 4 om 20:00 uur
  De overgebleven drie finalistenduo’s krijgen 28 uur de tijd om hun masterbuild in elkaar te klussen. Deze taak is een stuk zwaarder dan gedacht.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)