Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Lekker Snel

  Jet van Nieuwkerk

  We willen rust en regelmaat nu we de zomer achter ons moeten laten. In Lekker Snel! leert Jet van Nieuwkerk kijkers hoe ze makkelijk en vooral snel een gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten.
  03 september
  Lekker Snel

  Hoe kan Lekker Snel! kijkers helpen?

  "Het is een dagelijks programma van vijftien minuten en de gerechten die ik maak kunnen binnen een half uur op tafel staan. Buiten dat de gerechten voor inspiratie kunnen dienen voor kijkers, geef ik ook veel praktische tips. Hoe kook je met rondrennende kinderen in huis of hoe draai je snel een saus in elkaar? Het maakt het leven makkelijker zonder te veel stress na een lange dag."

   

  Hoe is het om een kookprogramma te maken?

  "Het is heerlijk om je tanden in zo'n groot project te kunnen zetten. Lekker Snel! is opgenomen in twee weken en in die periode zat ik echt in een bubbel. Ik hoefde mijn zoontje niet naar de crèche te brengen en mijn vriend deed eigenlijk alles thuis. Na die opnamedagen kwam ik er achter dat ik al twee weken niet op de fiets had gezeten, dus het was echt even een heel ander leven."

   

  Is er meer behoefte aan makkelijker en sneller koken?

  "We hebben het allemaal erg druk, dus dan is het fijn om in de avond niet lang in de keuken te hoeven staan. Maar je wil toch wel een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten. Het is voor veel gezinnen een handige uitkomst. Je hebt honger, je bent moe en je wil gewoon lekker snel aan tafel."

   

  Heb je zelf meer behoefte aan sneller en makkelijker in de keuken?

  "Mijn vriend en ik zijn allebei enorm druk, want we houden heel erg van ons werk. Maar ik vind het ook belangrijk om goed voor onszelf te zorgen en dus voedzaam te eten. Daarnaast vind ik met het gezin aan tafel zitten een kostbaar moment van de dag. Ik vind het zelfs prioriteit hebben."

   

  Pas je jouw eigen praktische tips thuis dan ook met regelmaat toe?

  "Mijn zoontje is drie en van jongs af aan betrek ik hem heel erg bij het koken. Hij heeft ook zijn eigen klusjes in de keuken, want zo krijgt hij er ook lol in. Ik probeer dat wel zo goed mogelijk over te brengen."

   

  Je hebt zelf nooit een koksopleiding gevolgd. Hoe ben je dan toch zo'n succesvolle kok geworden?

  "Ik heb hotelschool gedaan en ik heb vaak stage gelopen in keukens. Daar heb ik veel van geleerd. Ik ben een echte thuiskok en die passie voor het koken heb ik in de basis vooral meegekregen van mijn moeder en mijn oma. Ik ben altijd met eten bezig geweest."

   

  Van kookboeken tot aan programma's. Waar blijft je de inspiratie vandaan halen?

  "De grootste inspiratiebron zit thuis aan tafel, is drie jaar oud en heet Frenkie. Mijn zoontje motiveert mij enorm om door te gaan en leuke nieuwe recepten of tips te bedenken."