Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Leo Alkemade

  Van je familie moet je het hebben

  Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
  07 january
  Leo Alkemade

  Wat is Van je familie moet je het hebben?

  “Een grote familieshow. We hebben steeds een hoofdgast met vijftien vrienden en familieleden in de studio. De vrienden en familieleden zijn allemaal een bepaald bedrag waard. De hoofdgast mag vragen beantwoorden en telkens wanneer hij of zij een vraag fout heeft, moet-ie een vriend of familielid wegsturen en dan vervalt dat bedrag dus ook.”

   

  De kandidaat wordt onder voorwendselen naar de studio gelokt, hoe zit dat?

  “Kandidaten denken dat ze zijn gecast voor een commercial. Ze lopen de donkere studio in, dan gaan de lichten aan en zien ze – naast het publiek – hun eigen familie en vrienden zitten. Dan blijkt dat ze in een spelshow zitten!”

   

  Wat voor geldbedragen kunnen ze winnen?

  “De vrienden en familieleden leggen voor de uitzending een examen af: hoe meer vragen je goed hebt, des te meer geld je waard bent. Elke week is er in principe een enorm bedrag te verdienen, maar dan zouden die familieleden en vrienden allemaal de maximale score moeten hebben behaald. In de praktijk kan het zo zijn dat tante Pietje 20.000 euro waard is en ome Henk 250 euro. De kandidaat ziet alle bedragen, maar weet niet wíe bij wélk bedrag hoort. En dus niet hoe goed of slecht zijn ‘naasten’ het examen hebben gemaakt.”

   

  Aan wat voor vragen moeten we denken?

  “Ze lopen uiteen van: welke kleur poept een inktvis als-ie loops is? Tot: wat is het getal Pi? Als de kandidaat een vraag verkeerd heeft beantwoord, moet hij iemand wegstemmen die deze vraag volgens hem óók niet goed had en/of van wie hij denkt dat diegene andere vragen waarschijnlijk niet goed had. Stel jij stemt tante Pietje weg, dan gaat er een streep door die 20.000 euro.”

   

  Wat is jouw rol in het geheel?

  “Leonie is de spelleider en ik bekommer me om de familie en vrienden. Zo ben ik benieuwd hoe ome Joop reageert als hij na de eerste fout beantwoorde vraag wordt weggestuurd. De kandidaat zegt misschien iets als: ‘Sorry ome Joop, maar ik denk dat jij je examen niet zo goed hebt gemaakt.’ Indirect zegt hij daarmee dat-ie ‘m niet hoog heeft zitten. Een beetje alsof je als laatste overblijft met kiezen bij gym.”

   

  Waarom denk je dat ze jou vroegen als medepresentator?

  “Omdat Leonie en ik een leuke chemie hebben. Wat ik ga doen, mag trouwens geen presenteren heten. Ik zie mezelf meer als sidekick. Ik praat wat dingen aan elkaar en probeer op een leuke manier de boel te verstoren.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Qua series kijk ik Undercover op Netflix. Het enige wat ik momenteel lineair kijk, is twee keer per week veldrijden. Maar als ik nog een tv-tip mag geven? Maandag 24 januari start een nieuw seizoen van Sluipschutters!”

 1. TV-TIP Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

  Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
  Veronica om 20:00 uur
  Er is een nieuwe Death Star in aanbouw. Onder leiding van Han Solo en prinses Leia proberen de rebellen deze opnieuw te vernietigen.

  TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:18 uur
  Opnieuw scharrelt Raven van Dorst rond in het vervallen boerderijtje, dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid moet veranderen.

  Interview

  • *

   Samantha Steenwijk

   De Hollandse nieuwe

   Jeroen van der Boom gaat op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland, met hulp van juryleden René Froger, Danny de Munk en Samantha Steenwijk.
   Reacties0 reactie(s)