Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Leo Alkemade

  Van je familie moet je het hebben

  Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
  07 january
  Leo Alkemade

  Wat is Van je familie moet je het hebben?

  “Een grote familieshow. We hebben steeds een hoofdgast met vijftien vrienden en familieleden in de studio. De vrienden en familieleden zijn allemaal een bepaald bedrag waard. De hoofdgast mag vragen beantwoorden en telkens wanneer hij of zij een vraag fout heeft, moet-ie een vriend of familielid wegsturen en dan vervalt dat bedrag dus ook.”

   

  De kandidaat wordt onder voorwendselen naar de studio gelokt, hoe zit dat?

  “Kandidaten denken dat ze zijn gecast voor een commercial. Ze lopen de donkere studio in, dan gaan de lichten aan en zien ze – naast het publiek – hun eigen familie en vrienden zitten. Dan blijkt dat ze in een spelshow zitten!”

   

  Wat voor geldbedragen kunnen ze winnen?

  “De vrienden en familieleden leggen voor de uitzending een examen af: hoe meer vragen je goed hebt, des te meer geld je waard bent. Elke week is er in principe een enorm bedrag te verdienen, maar dan zouden die familieleden en vrienden allemaal de maximale score moeten hebben behaald. In de praktijk kan het zo zijn dat tante Pietje 20.000 euro waard is en ome Henk 250 euro. De kandidaat ziet alle bedragen, maar weet niet wíe bij wélk bedrag hoort. En dus niet hoe goed of slecht zijn ‘naasten’ het examen hebben gemaakt.”

   

  Aan wat voor vragen moeten we denken?

  “Ze lopen uiteen van: welke kleur poept een inktvis als-ie loops is? Tot: wat is het getal Pi? Als de kandidaat een vraag verkeerd heeft beantwoord, moet hij iemand wegstemmen die deze vraag volgens hem óók niet goed had en/of van wie hij denkt dat diegene andere vragen waarschijnlijk niet goed had. Stel jij stemt tante Pietje weg, dan gaat er een streep door die 20.000 euro.”

   

  Wat is jouw rol in het geheel?

  “Leonie is de spelleider en ik bekommer me om de familie en vrienden. Zo ben ik benieuwd hoe ome Joop reageert als hij na de eerste fout beantwoorde vraag wordt weggestuurd. De kandidaat zegt misschien iets als: ‘Sorry ome Joop, maar ik denk dat jij je examen niet zo goed hebt gemaakt.’ Indirect zegt hij daarmee dat-ie ‘m niet hoog heeft zitten. Een beetje alsof je als laatste overblijft met kiezen bij gym.”

   

  Waarom denk je dat ze jou vroegen als medepresentator?

  “Omdat Leonie en ik een leuke chemie hebben. Wat ik ga doen, mag trouwens geen presenteren heten. Ik zie mezelf meer als sidekick. Ik praat wat dingen aan elkaar en probeer op een leuke manier de boel te verstoren.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Qua series kijk ik Undercover op Netflix. Het enige wat ik momenteel lineair kijk, is twee keer per week veldrijden. Maar als ik nog een tv-tip mag geven? Maandag 24 januari start een nieuw seizoen van Sluipschutters!”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)