Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Leonie ter Braak

  Cupido Ofzo

  Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
  03 october
  Leonie ter Braak

  Is het een datingprogramma ofzo?

  “Ja. Voor mensen met autisme, een lichte verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Door hun beperking hebben zij grote moeite de liefde te vinden. Wendy en ik helpen ze een handje. We hebben echt ons best gedaan om de juiste matches te vinden, waardoor de kans van slagen groot is.”

   

  Waarom nu?

  “Veel mensen vinden ‘t moeilijk om ‘de liefde’ te vinden. Als je dan ook nog eens een beperking hebt, en er door corona minder mogelijk is, slaat de eenzaamheid toe. Het leek ons goed om juist deze doelgroep te helpen. Daarbij is het heerlijk om naar te kijken. We kunnen allemaal wel een dosis liefde gebruiken in deze tijden, toch?”

   

  Verschilt Cupido ofzo veel van andere datingprogramma’s?

  “Het mooie aan de mensen die wij volgen, is dat uiterlijk totaal niet belangrijk is. Ze gaan echt, en daar kan ík van leren, voor het innerlijk. Is iemand leuk? Is iemand lief? Is iemand zorgzaam? Ze hebben meer geduld voor elkaar. Het is een heel lief, grappig en integer programma geworden.”

   

  Wat vind jij zelf zo leuk aan dit programma?

  “Er zit veel humor in. Het is geen tranentrekkend, zielig programma. Het is juist heel grappig en nuchter. Ik hou heel erg van dit soort televisie waarin je de kijker meeneemt in iemands verhaal, en belangrijke zaken bespreekbaar maakt. Er zijn ook onhandige momenten, zoals gesprekken die stilvallen. Dat hebben we allemaal, maar zij benoemen alles. Ze zijn echter. Recht door zee. Dat levert natuurlijk leuke televisie op. What you see is what you get. Die puurheid vind ik leuk.”

   

  Heb je veel eigen date-ervaring meegenomen?

  “Nee, ik heb nooit veel gedate. Ik ben al vijftien jaar samen met Floris, dus ook de hele datingapp-wereld is mij onbekend. Voor onze kandidaten is het bovendien heel anders: een cameraploeg, een presentator. Ga er maar aan staan. Dat is niet makkelijk.”

   

  Stel: er komt een tweede seizoen, wat zeg je dan?

  “Ja. Direct. Geen twijfel. Ik was heel blij dat ik hiervoor werd gevraagd. Humor, liefde: alles zit erin. Hier word je vrolijk van. Dit was ook mijn eerste samenwerking met Wendy en dat was onwijs leuk. We vulden elkaar heel goed aan.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik ben een nieuwsjunk, dus kijk graag naar het Journaal. De familie Meiland is ook heerlijk om naar te kijken en ik ben heel benieuwd naar de nieuwe show van Lubach.”

  Lees hier ons interview met Leonie over Kinderen kopen een huis

 1. TV-TIP Running Wild with Bear Grylls: The Challenge

  Running Wild with Bear Grylls: The Challenge
  National Geographic om 20:00 uur
  Omdat hij en zijn gevolg in de afgelopen seizoenen al korte metten maakten met ongeveer elke berg en klif, besluit Bear Grylls zijn survival­sessies naar een nóg hoger plan te tillen.

  TV-TIP 90 Day Diaries

  90 Day Diaries
  TLC om 20:00 uur
  Na flink wat relationele hobbels stonden de Tunesische Zied en zijn 22 jaar oudere Amerikaanse tortel Rebecca uiteindelijk tóch binnen drie maanden voor het altaar. Missie geslaagd, op naar een lang en gelukkig leven. Maar alles komt op losse schroeven te staan als Zied voor een maand terugkeert naar Tunesië, want Rebecca is als de dood dat hij de eeuwigdurende kuierlatten neemt.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)