Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Leonie ter Braak

  Cupido Ofzo

  Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
  03 october
  Leonie ter Braak

  Is het een datingprogramma ofzo?

  “Ja. Voor mensen met autisme, een lichte verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Door hun beperking hebben zij grote moeite de liefde te vinden. Wendy en ik helpen ze een handje. We hebben echt ons best gedaan om de juiste matches te vinden, waardoor de kans van slagen groot is.”

   

  Waarom nu?

  “Veel mensen vinden ‘t moeilijk om ‘de liefde’ te vinden. Als je dan ook nog eens een beperking hebt, en er door corona minder mogelijk is, slaat de eenzaamheid toe. Het leek ons goed om juist deze doelgroep te helpen. Daarbij is het heerlijk om naar te kijken. We kunnen allemaal wel een dosis liefde gebruiken in deze tijden, toch?”

   

  Verschilt Cupido ofzo veel van andere datingprogramma’s?

  “Het mooie aan de mensen die wij volgen, is dat uiterlijk totaal niet belangrijk is. Ze gaan echt, en daar kan ík van leren, voor het innerlijk. Is iemand leuk? Is iemand lief? Is iemand zorgzaam? Ze hebben meer geduld voor elkaar. Het is een heel lief, grappig en integer programma geworden.”

   

  Wat vind jij zelf zo leuk aan dit programma?

  “Er zit veel humor in. Het is geen tranentrekkend, zielig programma. Het is juist heel grappig en nuchter. Ik hou heel erg van dit soort televisie waarin je de kijker meeneemt in iemands verhaal, en belangrijke zaken bespreekbaar maakt. Er zijn ook onhandige momenten, zoals gesprekken die stilvallen. Dat hebben we allemaal, maar zij benoemen alles. Ze zijn echter. Recht door zee. Dat levert natuurlijk leuke televisie op. What you see is what you get. Die puurheid vind ik leuk.”

   

  Heb je veel eigen date-ervaring meegenomen?

  “Nee, ik heb nooit veel gedate. Ik ben al vijftien jaar samen met Floris, dus ook de hele datingapp-wereld is mij onbekend. Voor onze kandidaten is het bovendien heel anders: een cameraploeg, een presentator. Ga er maar aan staan. Dat is niet makkelijk.”

   

  Stel: er komt een tweede seizoen, wat zeg je dan?

  “Ja. Direct. Geen twijfel. Ik was heel blij dat ik hiervoor werd gevraagd. Humor, liefde: alles zit erin. Hier word je vrolijk van. Dit was ook mijn eerste samenwerking met Wendy en dat was onwijs leuk. We vulden elkaar heel goed aan.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik ben een nieuwsjunk, dus kijk graag naar het Journaal. De familie Meiland is ook heerlijk om naar te kijken en ik ben heel benieuwd naar de nieuwe show van Lubach.”

  Lees hier ons interview met Leonie over Kinderen kopen een huis

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)