1. Interviews

  Lieke van Lexmond

  De Battle

  In De Battle nemen Katja Schuurman en Najib Amhali (Team Nederland) het op tegen Gert Verhulst en James Cooke (Team België). Lieke van Lexmond presenteert deze strijd tussen de lage landen.
  12 december
  Lieke van Lexmond is met De Battle te zien bij RTL 4

  De teams doen elke aflevering spectaculaire opdrachten; welke vond jij indrukwekkend?

  “Katja moet een parcours afleggen in een auto en dat is echt waanzinnig. Ik zat met samengeknepen billen, als dat maar goed gaat. Explosies, sprongen: Katja is Lara Croft in eigen persoon.”

   

  Bij welke opdracht was je blij dat je ‘m niet zelf hoefde te doen?

  “Die was óók van Katja: zij moest touwspringen en intussen allerlei andere opdrachten uitvoeren. Het zag er ontzettend zwaar uit. En ik was blij dat ik de trapeze-act niet hoefde te doen. Doodeng!”

   

  Hoe worden de punten verdeeld?

  “In de studio zitten twee bekende Nederlanders en twee bekende Vlamingen. Zij moeten van tevoren voorspellen of een team een bepaalde opdracht haalt. Daar kunnen ze op inzetten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint.”

   

  Kunnen we als Nederlanders een beetje trots zijn?

  “Ja, Najib zorgt voor de grappen en Katja is gewoon echt een pitbull. Als die haar tanden ergens in zet, laat ze niet los. Die levert nooit half werk, dus we kunnen heel trots zijn op ons team.”

   

  Je presenteert het programma met de Vlaming Peter Van de Veire. Hadden jullie af en toe last van spraakverwarring?

  “De opnamen waren in België en van lieverlee ging ik steeds meer Vlaams praten. Daar zeggen ze bijvoorbeeld: ‘Wat heb je een leuk kleedje aan’, als je bedoelt dat iemand een leuke jurk draagt. De taal is er wat poëtischer, maar kan daardoor ook wat kinderlijker klinken.”

   

  Voor Gert was het een soort thuiswedstrijd toch?

  “We stonden in een studio van Studio 100, de grootste studio van de Benelux. Het bijzondere van dat theater is dat de tribunes kunnen rijden. Daardoor kun je een grootse, maar ook een erg intieme setting creëren. Dat voegt een extra dimensie toe aan de show.”

   

  Naar welke programma’s kijk je zelf graag?

  “Expeditie Robinson vind ik heel erg leuk, ik kijk graag documentaires en naar Reizen Waes. Presentator Tom Waes duikt dan diep in een buitenlandse
  cultuur en doet dat erg goed.”

 1. Doe mee en win!

  • Bad Boys For Life

   5X2 KAARTEN BAD BOYS FOR LIFE

   Will Smith en Martin Lawrence zijn terug als Mike Lowrey en Marcus Burnett in het langverwachte Bad Boys For Life. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze actiefilm weggeven.

  TV-TIP Vampieren in de nacht

  Vampieren in de nacht
  NPO 3 om 19:55 uur
  De avond viel 111 jaar geleden in Europa, er kwam een boot aan met een stel vampieren aan boord. Ze waren onderweg naar vampierenschool en dat is het begin van het verhaal.

  TV-TIP Zwartboek

  Zwartboek
  RTL 7 om 20:00 uur
  In de Tweede Wereldoorlog wordt het onderduikadres van de joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk gebombardeerd. Daarop besluit Rachel om samen met een groep joden de Biesbosch over te steken naar bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze omgebracht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

  Interview

  • Netflix Original Ares Lisa Smit

   Lisa Smit

   Ares

   Lisa Smit (26) speelt een van de hoofdrollen in de eerste Nederlandse Netflix-original serie Ares, die vanaf 17 januari te bekijken is. Deze psychologische horrorserie telt acht afleveringen en wordt in meer dan 190 landen uitgebracht!
   Reacties0 reactie(s)