1. Interviews

  Lieke van Lexmond

  De Battle

  In De Battle nemen Katja Schuurman en Najib Amhali (Team Nederland) het op tegen Gert Verhulst en James Cooke (Team België). Lieke van Lexmond presenteert deze strijd tussen de lage landen.
  12 december
  Lieke van Lexmond is met De Battle te zien bij RTL 4

  De teams doen elke aflevering spectaculaire opdrachten; welke vond jij indrukwekkend?

  “Katja moet een parcours afleggen in een auto en dat is echt waanzinnig. Ik zat met samengeknepen billen, als dat maar goed gaat. Explosies, sprongen: Katja is Lara Croft in eigen persoon.”

   

  Bij welke opdracht was je blij dat je ‘m niet zelf hoefde te doen?

  “Die was óók van Katja: zij moest touwspringen en intussen allerlei andere opdrachten uitvoeren. Het zag er ontzettend zwaar uit. En ik was blij dat ik de trapeze-act niet hoefde te doen. Doodeng!”

   

  Hoe worden de punten verdeeld?

  “In de studio zitten twee bekende Nederlanders en twee bekende Vlamingen. Zij moeten van tevoren voorspellen of een team een bepaalde opdracht haalt. Daar kunnen ze op inzetten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint.”

   

  Kunnen we als Nederlanders een beetje trots zijn?

  “Ja, Najib zorgt voor de grappen en Katja is gewoon echt een pitbull. Als die haar tanden ergens in zet, laat ze niet los. Die levert nooit half werk, dus we kunnen heel trots zijn op ons team.”

   

  Je presenteert het programma met de Vlaming Peter Van de Veire. Hadden jullie af en toe last van spraakverwarring?

  “De opnamen waren in België en van lieverlee ging ik steeds meer Vlaams praten. Daar zeggen ze bijvoorbeeld: ‘Wat heb je een leuk kleedje aan’, als je bedoelt dat iemand een leuke jurk draagt. De taal is er wat poëtischer, maar kan daardoor ook wat kinderlijker klinken.”

   

  Voor Gert was het een soort thuiswedstrijd toch?

  “We stonden in een studio van Studio 100, de grootste studio van de Benelux. Het bijzondere van dat theater is dat de tribunes kunnen rijden. Daardoor kun je een grootse, maar ook een erg intieme setting creëren. Dat voegt een extra dimensie toe aan de show.”

   

  Naar welke programma’s kijk je zelf graag?

  “Expeditie Robinson vind ik heel erg leuk, ik kijk graag documentaires en naar Reizen Waes. Presentator Tom Waes duikt dan diep in een buitenlandse
  cultuur en doet dat erg goed.”

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP The Voice Senior

  The Voice Senior
  RTL 4 om 20:00 uur
  De opnames van de finale kwamen in de problemen toen enkele crewleden ziek werden en in thuisquarantaine moesten. Gelukkig kwam alles op tijd goed.

  TV-TIP Where to Invade Next

  Where to Invade Next
  NPO 3 om 20:25 uur
  Michael Moore gaat in Europa op zoek naar oplossingen voor sociaal-economische kwesties in de VS. Gewapend met de Amerikaanse vlag valt hij Europese landen binnen om die vlag daar symbolisch te planten bij de mensen die hij ontmoet.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)