Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Linda de Mol

  Linda’s wintermaand

  Door de coronacrisis was er geen Linda’s zomerweek, maar er komt wel een wintervariant van het interviewprogramma: Linda’s wintermaand. Linda interviewt elke zondagavond in december twee prominente gasten.
  01 december
  Linda de Mol Linda's Wintermaand

  Het zal wellicht even wennen zijn voor de kijkers: niet op RTL 4 en deze keer dus in de winter, maar verder blijft het personality-programma van Linda de Mol redelijk hetzelfde. Linda: “Het is dezelfde setting, maar dan in winterse sferen. Denk aan lampjes in de bomen, een knapperend haardvuur en rode wijn en kaasplankjes op tafel. Als ik in die zomerse setting zat, dacht ik altijd al: ’t zou ook wel leuk zijn met berenvellen op de vloer en hertengeweien aan de muur. Dat gaan we nu dus doen!”

   

  Terugkijken op het afgelopen jaar

  De gesprekken met de bekende gasten blijven volgens Linda even persoonlijk als in de Zomerweek, maar toch is er dit jaar een groot verschil: “Normaal kijken we terug op jeugdherinneringen en vraag ik mijn gasten naar hun carrière en inzichten. Deze keer gaat het voor een groot deel over hoe ze het afgelopen jaar hebben beleefd. Dit jaar was voor iedereen moeilijk, maar we hebben gasten uitgekozen die op privé- en/of werkgebied absoluut een bijzonder jaar hebben gehad.”

   

  Floortje, André en Matthijs

  Vier zondagen in december betekent acht gasten in totaal. Linda wil er alvast vier bekendmaken: “André Hazes, Floortje Dessing, Natacha Harlequin en Matthijs van Nieuwkerk. Ik ben heel blij dat ze meedoen: Floortje kon nooit, die was altijd op reis en Matthijs wilde nooit, want die wordt niet graag geïnterviewd. Des te leuker dat hij nu wél wilde. Ze zitten overigens niet samen in één aflevering. We denken goed na over wie we naast elkaar zetten. Best lastig, want onze gasten hebben allemaal megadrukke agenda’s. Maar het is weer gelukt om spannende mixen te maken.” Met Linda’s zomerweek haalde Linda regelmatig het (show-)nieuws met uitspraken van haar gasten. Gaat dat dit jaar weer gebeuren? “Geen idee, want dat is op papier helemaal niet de bedoeling. Mensen voelen zich over het algemeen misschien senang in deze setting bij mij op de bank en laten daarom wat meer het achterste van hun tong zien dan in andere interviews. Dat levert dan weleens een scoop op, maar is zeker niet mijn uitgangspunt. Dat mensen zich op hun gemak voelen, is wél de basis van het programma.”

   

  Prime time

  Linda’s zomerweek werd altijd laat op de avond uitgezonden, Linda’s wintermaand op prime time. “Dat is spannend. Dat de Zomerweek pas na half tien ’s avonds werd uitgezonden, had natuurlijk alles met de zomer te maken. Met mooi weer zitten mensen vaak tot laat buiten. In de winter zet je eerder de tv aan. Tegelijkertijd is er dan ook meer concurrentie. Pluspunt is dat we slow tv maken. Ik neem de tijd om een gesprek met mijn gasten te hebben. Heel anders dan bij alle dagelijkse talkshows die op de actualiteit ingaan: daar krijg je zeven minuten om je verhaal te doen. Ik hoop dat deze langzame manier aantrekkelijk is voor de kijker.”

   

  Fantastische zangeres

  Linda’s zomerweek stond ook bekend om de goede huiszangers en -zangeressen, zoals Wouter Hamel, Ruben Hein en Elske DeWall. “Voor de Wintermaand hebben we zangeres Mell van Mell & Vintage Future gestrikt. Een fantastische zangeres met een bijzondere stem en vaste begeleidingsband. Ze komt uit een muzikaal nest; is de kleindochter van Piet Veerman.” Waar de zomerse variant van Linda’s interviewprogramma altijd kon rekenen op hoge kijkersaantallen, zal dat nu - met de overstap naar SBS, het andere seizoen en de nieuwe uitzendtijd - misschien anders worden. “Ik hoef niet anderhalf miljoen kijkers te scoren om hier een succes van te maken. Als er bij SBS een goed marktaandeel aanhangt, gaat de vlag al uit. Maar ik hoop natuurlijk sowieso dat we veel mensen een plezier doen met dit programma!”

  Lees hier het interview met Linda over Familie Kruys
  Lees hier het interview met Linda over Weet ik veel

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Predator

  Predator
  Veronica om 20:00 uur
  Dutch en zijn commando's gaan in de jungle op zoek naar leden van een expeditie en vinden een dodelijk wezen.

  TV-TIP Sisters

  Sisters
  SBS9 om 20:30 uur
  Zussen Kate en Maura gaan terug naar hun ouderlijk huis en besluiten hun gloriedagen te herleven met een groot feest.

  Interview

  • Tom Hanks in News of the World

   Tom Hanks

   News of the World

   Met meer dan zestig films op zijn cv kun je Tom Hanks gerust een Hollywoodveteraan noemen. Toch stak hij op de set van western News of the World nog iets op van zijn elfjarige collega Helena.
   Reacties0 reactie(s)