Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Linda de Mol

  Diepe gronden

  Linda de Mol kruipt in de huid van gedragsdeskundige Anna van Kessel. Samen met het lokale rechercheteam onderzoekt ze de moord op een meisje in natuurgebied de Weerribben. Totaal TV sprak de 57-jarige actrice over thrillerserie Diepe gronden.
  21 december
  Linda de Mol

  Diepe gronden draait om Anna van Kessel, een gedragsdeskundige die werkzaam is bij de Nationale Politie en op verschillende plekken in Nederland wordt ingezet om te adviseren bij lopende (moord-)onderzoeken. Dit keer bij een zaak in de Weerribben. Daar is het lichaam van de zeventienjarige Daphne Oosthoek (Sterre van Woudenberg) naakt en met een plastic zak om haar hoofd in het water gevonden. Als Anna een link ontdekt met een ander meisje dat drie jaar eerder verdween, brengt dat de zaak in een stroomversnelling. En als er opnieuw een meisje verdwijnt, gaan alle alarmbellen af en beseffen Anna en het politieteam dat ze mogelijk te laat zijn.

   

  Asociale vrouw

  Deze vierdelige thrillerserie is duidelijk op Scandinavische leest geschoeid. De toon is grimmig, de sfeer naargeestig en hoofdpersoon Anna is (zoals we gewend zijn in dit soort series) een workaholic die sociaal gezien niet de meest handige is. Of zoals Linda haar omschrijft: “Anna is een heel ongezellige, licht asociale vrouw die leeft voor haar werk. Dat komt onder meer voort uit het feit dat ze geen fijne jeugd heeft gehad: haar vader heeft zelfmoord gepleegd omdat-ie ergens van verdacht werd. Nooit is echt duidelijk geworden of hij dat wel of niet had gedaan. Niet zo gek dus, dat Anna uitgerekend deze loopbaan heeft gekozen… Anna zit continu in het donker oude zaken te bekijken op haar laptop en verbanden te leggen. Privé doet ze ‘t met een getrouwde man, want daar hoeft ze verder niks mee. De enige met wie ze normaal contact heeft, is haar zus en diens dochtertje. Anna is niet geliefd onder de mensen met wie ze werkt, omdat ze alles naar zich toe trekt. Daar nemen we een loopje met de werkelijkheid, want Anna bemoeit zich wel héél erg met het recherchewerk. Veel meer dan de gemiddelde profiler. Maar het is dan ook een serie!”

   

  Rauw en heftig

  Linda is zelf groot liefhebber van Scandinavische crimeseries. “Van The Bridge tot The Killing - ik ben erg onder de indruk van de series die ze in Scandinavië maken. En dan die nieuwste: Kastanjemanden. Doodeng! Ik durfde pas weer te kijken als Jeroen (Rietbergen, Linda’s vriend, red.) thuis was. Maar ik vind dat dan blijkbaar toch lekker om te zien. Het was dan ook een grote wens van me om zelf een serie in die sfeer te maken: rauw, heftig, spannend en verrassend. Volgens mij is dat gelukt.”

   

  Lappen tekst

  Linda maakte Diepe gronden samen met regisseur Will Koopman, ook verantwoordelijk voor de regie van onder meer Gooische vrouwen, Divorce en De familie Kruys. “Will en ik werken al zolang samen. We overleggen dus wie we voor de cast willen, maar Will is daarin leidend. Zij kwam met allemaal suggesties die ik geweldig vond. Ze wilde Urmie Plein graag als de baas op het politiebureau. Ik kende Urmie nog niet, maar ging direct op Wills mening af. Chris Zegers is ook zo goed in deze serie. Die had me toch een lappen tekst! Hannah Hoekstra en Egbert-Jan Weeber kende ik nog niet, maar met hen klikte het zo goed. Op de set hing een onwijs leuke sfeer.” Weerribben-Wieden - het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa - vormt het decor voor deze miniserie. “Het is daar zo mooi. Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik er nog nooit was geweest. Net als in Giethoorn, waar we ook hebben gedraaid. Ik sta trouwens zeer open om een vervolg te draaien in die omgeving. Want ik verklap alvast dat de serie een los eindje heeft. Een verrassend los eindje...”

  Lees hier ons interview met Linda over Linda’s wintermaand

  Lees hier ons interview met Linda over Familie Kruys
  Lees hier ons interview met Linda over Weet ik veel 

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)