Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Malou Petter

  Koningsdag 2023

  Waar de meeste Nederlanders zich tijdens Koningsdag in hun oranje kloffies hullen, tompoezen naar binnen werken en vrijmarkten afstruinen, moeten sommige mensen gewoon keihard werken. Malou Petter staat bijvoorbeeld als NOS-verslaggever langs de route in Rotterdam.
  12 april
  Malou Petter

  Je mag voor de tweede keer opdraven. Mooi vooruitzicht?

  “Zeker! Voor mij voelt dat als even lekker buiten spelen. Van oorsprong ben ik verslaggever. Toen ik over ging naar fulltime presentatie, heb ik wel gezegd dat ik er af en toe iets naast wilde blijven doen. Dus toen is besloten dat ik de staatsbezoeken mocht gaan doen en op pad mag bij grote evenementen.”

   

  Eén nadeel: je kunt de nacht ervoor niet lekker doorzakken.

  “Klopt, de dag ervoor zijn we al druk bezig met de repetitie en het bekijken van de route. Aan het eind is er dan wel ruimte voor een biertje met collega’s, maar dat is toch anders. Vorig jaar ben ik aan het eind van de middag trouwens nog bij mijn vrienden aangehaakt. Even die adrenaline eruit.”

   

  Die adrenaline zul je vooral voelen tijdens het interview met de koning en zijn gezin.

  “Ja, dat is het moment waarom het gaat. Maar zelf kan ik dat juist omzetten naar een goede flow. En weet je: het is voor hen minstens net zo spannend. Het is wel altijd korter dan je hoopt. Ik was vorig jaar nog maar half aangekomen bij prinses Ariane en toen kreeg ik al een por in mijn rug van een persvoorlichter van de RVD. Ik voelde me een beetje lullig, dus dit jaar zorg ik dat ik Ariane in elk geval een goede vraag kan stellen.”

   

  Welke vraag zou je zonder die bemoeienis van de RVD het liefst stellen?

  “Nou, wat mij tijdens al die staatsbezoeken opvalt, is dat ze allemaal zo veel meer ontspannen zijn zonder camera’s. Vooral de koning verstijft een beetje voor de lens. Als hij de schrijvende pers te woord staat, is-ie veel losser. Ik zou het daar weleens met hem over willen hebben. ‘Goh, wat gebeurt er op zo’n moment nou met je?’”

   

  Wilde jij vroeger stiekem ook niet gewoon een prinsesje zijn?

  “Nee joh, niks voor mij. Ik wilde topsporter worden en was altijd aan het ravotten. En nu lijkt het me nog steeds helemaal niks. Als je ziet wat daar allemaal voor poespas bij komt kijken… Ik zou zeker niet met ze willen ruilen.”

   

  En wc-potten werpen? Daar een beetje talent voor?

  “Ik ben wel heel fanatiek met spelletjes, dus volgens mij zou ik het wel aardig kunnen. Lijkt me wel leuk om een keer met de koning te koekhappen.”

   

  Onder Willem-Alexander is het een tikkie educatiever dan bij Beatrix. Leuker?

  “Ik vind deze vorm eigenlijk wel mooi. Het maakt denk ik ook niet zo gek veel uit. Voor de meeste mensen is Koningsdag gewoon een mooi feestje, of je nou langs de route staat of niet. Zo hoort het ook: het leven lekker vieren.”

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)