Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Winston Gerschtanowitz

  Marble Mania

  In de familieshow Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. We spraken Winston over deze nieuwe show.
  15 january
  Winston Gerschtanowitz in Marble Mania

  Eerlijk, wat dacht je toen je werd benaderd om een heus knikkerprogramma te presenteren?

  “Ik wist al dat het geen knikkerprogramma in de allersimpelste vorm zou zijn. Ik ken John (de Mol, red.) goed, heb lang met hem gewerkt en weet hoe hij de dingen aanpakt. Dus ik was direct geïntrigeerd. Toen ik vervolgens in Johns kantoor de tekeningen van de knikkerbanen zag, die op dat moment door zo’n honderd mensen werden gebouwd, werd ik nog enthousiaster. Dit spel heeft de grandeur, de aanpak en het ambitieniveau van talentenjacht The Voice, met bouwsels zoals we die bij het jaarlijkse Domino Day zagen. Het is volgens mij het grootste programma wat SBS dit jaar uit gaat zenden.”

   

  Klinkt ambitieus, maar wat moeten we ons er precies bij voorstellen?

  “Het is de nostalgie van het knikkeren, maar dan in het nu. Elke week zijn er drie bekende kandidaten die elkaar kennen, bijvoorbeeld doordat ze in dezelfde beroepsgroep zitten. Ze hebben iets waardoor ze aan elkaar gewaagd zijn. Deze BN’ers spelen allemaal met een eigen kleur knikkers; blauw, rood of geel. Ze spelen eerst een behendigheidsspel, zoals mini-bowlen of penaltyschieten. Hoe beter je ‘knikkergevoel’, hoe meer kans je hebt in de geluksrace. Voor de knikkerrace zijn grote knikkerbanen gebouwd van vier bij drie meter. Van een carwash tot een ruimtevaartbaan. Tijdens die zenuwslopende knikkerrace wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die de meeste punten behaalt, start in de grote finale met de meeste knikkers.”

   

  Wat staat er op het spel, naast de eer?

  “Best veel. De drie BN’ers spelen voor een zelfgekozen goed doel. Elke week is daarvoor in totaal dertigduizend euro te verdienen. Bij de finale hebben we een knikkerbaan van zes meter hoog, negen meter breed en vijf meter diep waar twaalfduizend knikkers naar beneden komen. Degene die in de eerdere rondes de meeste punten heeft behaald, start in de grote finale met vijfduizend knikkers, de tweede start met vierduizend knikkers en de derde met drieduizend knikkers. En hoe meer knikkers, hoe meer kans dat een knikker van jouw kleur als eerste eindigt.”

   

  Je hebt drie opnamedagen achter de rug, hoe was het?

  “Een feestje! Voor ons was ‘t superspannend: gaat het lukken? En ja, na deze drie opnamedagen hebben we daar nog meer vertrouwen in. De directie van RTL Duitsland stond tijdens de eerste show in de coulissen te kijken. Nou, die waren laaiend enthousiast. Het feit dat ze het format gekocht hadden toen er nog niets gebouwd was, zegt natuurlijk ook al wel iets. Allemaal van die kleine signaaltjes die je nodig hebt als programmamaker. Onzeker als je bent of het gaat werken. Hoewel we dat natuurlijk nog steeds zijn tot 21 januari… Maar tijdens de opnames waren er veel momenten waarop we dachten: volgens mij zijn we niet de enigen die zien hoe cool dit is. Dat geeft een goed gevoel.”

   

  Welke BN’ers doen eraan mee?

  “Helaas mag ik daar nog niks over zeggen, maar er zitten namen bij waarvan je denkt: wow, doen die mee? Van sportpresentatoren en topsporters tot en met zangers. Ik heb een hoop programma’s gepresenteerd waarbij het ambitieniveau hoog was om A-namen te vinden. Maar als we begonnen, lukte dat vaak niet. Nu bij Marble Mania zit er niet één naam bij die niet top is. Het mooie is: als John zo’n programma als dit heeft waar hij in gelooft, belt hij gewoon zelf de mensen. Dus ja, dat helpt natuurlijk wel.”

   

  Hoop je dat knikkeren weer een rage wordt, dankzij Marble Mania?

  “Dat zou ik wel leuk vinden! Ik verwacht dat de kans vrij groot is dat dit gaat gebeuren, want er is een grote supermarkt die miljoenen knikkers de wereld in gaat helpen met een leuke actie. Dus het zou zomaar kunnen dat knikkeren weer hot wordt. Ik heb zelf vroeger ook geknikkerd, dus zou ’t alleen maar leuk vinden als mijn jongens dat ook gaan doen.”

  Lees hier ons interview met Winston over Let’s Get Married
  Lees hier ons interview met Winston over Wat vindt Nederland?

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de streamstart van The Investigation

   Gebaseerd op het echte onderzoek naar de ‘duikbootmoord’, is The Investigation een integer drama waarin de aangrijpende zaak van de vermoorde jonge Zweedse journaliste Kim Wall wordt onderzocht. Totaal TV mag vijf keer de MyLum-streamstart van dit spannende true crime-drama weggeven.

  TV-TIP Eus' boekenclub

  Eus' boekenclub
  NPO 2 om 19:20 uur
  De Boekenweek mag dan wel uitgesteld zijn, het weerhoudt Özcan Akyol er niet van om op de literaire toer te gaan.

  TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  RTL 8 om 20:25 uur
  Gescheiden moeder Erin Brockovich krijgt een baan bij een advocatenkantoor en ziet dit als de kans om zich te bewijzen.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Kinderen kopen een huis

   Leonie ter Braak gaat samen met kinderen én makelaar Geert Klaver op huizenjacht. Elke aflevering leren we een nieuw gezin kennen.
   Reacties0 reactie(s)