Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Marieke Elsinga

  Alles is muziek

  In Alles is Muziek strijden Jeroen van Koningsbrugge en Holly Mae Brood om muzikale eer en faam. Marieke Elsinga is de even charmante als strenge spelleider. Extra leuk: het is haar grote debuut als presentator van een eigen studioshow!
  02 maart
  Marieke Elsinga

  Voor het eerst presenteer je een grote studioshow! Kon je je losrukken van het babygeluk thuis?

  “Dat babygeluk is aanhoudend, hè. Ik voed nu mijn zoon Jip terwijl wij bellen. Maar mijzelf hiervan losrukken doe ik met liefde voor Alles is Muziek. Mijn vriend Sander heeft nog verlof, agenda-technisch is dit dus perfect. Wel denk ik aan pads in m’n beha – ik wil niet met melkvlekken in de blouse mijn opwachting maken, haha.”

   

  Prijken er stressvlekken in de nek?

  “Bij de eerste opnames stond ik wel even te zweten in mijn pak. Het intro kwam niet helemaal soepel uit mijn mond en in mijn oortje hoorde ik de eindredacteur zeggen: ‘Niet vergeten te lachen!’ Oh ja. Ik vroeg of we de tekst aan het eind van de opnamedag over konden doen. Tegen het publiek zei ik: ‘Ik was ramzenuwachtig, dus die doen we even opnieuw.’ Toen ging het veel soepeler.”

   

  Waar mogen we ons op verheugen?

  “In Alles is Muziek strijden twee BN’er-teams onder leiding van teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Holly Mae Brood om alledaagse voorwerpen, zoals een barkruk, schaar, kattenluik, kratje bier, stengels bleekselderij. Met die hulpstukken duiken ze de muziekstudio in om vervolgens in de finaleronde een hitsong te performen.”

   

  Wat voor geluid produceren stengels bleekselderij in godesnaam?

  “Als je ze doormidden knakt, klinkt dat als brekende botjes.”

   

  ‘Een dolkomische familieshow’, tipt de RTL-aankondiging.

  “Dolkomisch! Vreselijk! Wie gebruikt dat woord nou? Al ís het inderdaad komisch om naar te kijken dankzij de lollige spellen waarmee de teams voorwerpen winnen. Succesformule Jeroen is een cadeau om mee te werken. Holly Mae zien we voor het eerst als teamcaptain en dat doet ze echt goed.”

   

  Alles is muziek, geldt dat ook bij jou thuis?

  “Ik heb de mazzel dat Jip nog klein is, anders had ons Spotify Wrapped-jaaroverzicht vol gestaan met De wielen van de bus gaan rond en rond en andere kidsklassiekers. Nu was John Mayer favoriet. Mijn vriend houdt van jazz. Ik niet. Padapiiepadapaaa, zó onrustig. Speel een melodie, denk ik dan. De Held en de Lul van Racoon vind ik prachtig en zodra we wisten dat we voor de naam Jip zouden gaan, stond Hee Joh Jip, ook van Racoon, op repeat.”

   

  Waarom is dit het moment voor een studioshow met jou als presentator?

  “Ik werk zes jaar bij RTL en er is veel moois op mijn pad gekomen, maar ook aanbiedingen die ik moest afslaan omdat ze niet te combineren vielen met de Qmusic-ochtendshow en RTL Boulevard. Vorig jaar besloot ik: ik wil verder groeien en iets nieuws proberen. Dus stopte ik met Boulevard. De Marieke die zes jaar geleden startte als sidekick van Humberto in RTL Late Night verschilt in niets met de Marieke van nu, behalve dat ik zekerder ben geworden. Toch voelt het soms nóg alsof ik net kom kijken in Hilversum.”

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)