1. Interviews

  Mark Williams

  Father Brown

  Mark Williams is in het zevende seizoen opnieuw te zien als Father Brown, de rooms-katholieke priester die moorden oplost.
  27 december
  Mark Williams

  De eerste aflevering van Father Brown knalt er direct behoorlijk in met een brute moord op een socialite en een treinoverval. En dat terwijl je als kijker bij de serie misschien denkt aan de woorden sympathiek en bijna lieflijk. Zouden ze de formule hebben veranderd? Maar nee. Hoofdrolspeler Mark Williams, ook bekend als Arthur Weasley uit de Harry Potter-reeks, legt uit dat de kijker geen grote wijzigingen hoeft te verwachten. Wel komen er een paar personages terug, zoals Lady Felicia Montague. “Maar ook een andere oude bekende: een inspecteur die onder geheimzinnige omstandigheden zijn comeback maakt.”

   

  Geen kleurloos type

  Williams is trots op zijn rol als Father Brown en voorlopig wil hij er graag nog even mee door. “Maar daar heb ik helaas geen invloed op. Wat het karakter interessant maakt, is dat hij niet de gemiddelde detective is. Father Brown is menselijk, intelligent en veroordeelt niemand, want wat heeft dat uiteindelijk voor zin?” Lachend: “Dat maakt hem overigens geen liberaal hoor. Father Brown heeft een heel sterk geloof en een krachtige persoonlijkheid. Hij is niet bepaald een wishy washy, een kleurloos type.”

   

  Het is altijd 1953

  De serie is wereldwijd populair met fans in Zuid-Amerika, Australië en Duitsland. Ondanks zijn vermomming als priester wordt Williams steevast herkend. “Dat vind ik wel opvallend.” De 59-jarice acteur houdt zich ook graag bezig met het script van de serie. Er werken meerdere schrijvers per seizoen aan en daar is ook verloop in. “Het gaat hier niet op de Hollywood-manier, waarbij je exact doet wat de regisseur je opdraagt. Ik ben zelf ook met een paar verhaallijnen en -ideeën gekomen.” Father Brown speelt in de idyllische omgeving van de Britse Cotswolds in de jaren vijftig. Een sprong in de tijd hoeven we niet te verwachten. “Het is in Father Brown altijd 1953, voor wie het nog niet was opgevallen. Het is net als bij The Simpsons, de tijd staat stil.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN FIGHTING WITH MY FAMILY

   Fighting with My Family is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle WWE-worstelaar Paige. Wanneer zij en haar broer Zak de kans krijgen om auditie te doen voor WWE (World Wrestling Entertainment), grijpen ze deze unieke kans om hun stoutste dromen werkelijkheid te laten worden. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaarten voor deze dramafilm weggeven.

  TV-TIP De regels van Floor

  De regels van Floor
  NPO 3 om 09:10 uur
  De eigenwijze Floor krijgt in dit tweede seizoen een nieuw klasgenootje, dat voor het gemak ook Floor heet. Omdat haar ouders puissant rijk zijn, wordt ze 'Rijke Floor' genoemd en wordt Floor gedegradeerd tot 'Gewone Floor'. Daar is Floor het natuurlijk niet mee eens, dus gaat ze op zoek naar een nieuwe bijnaam. Makkelijker gezegd dan gedaan.

  TV-TIP Hoofdzaken

  Hoofdzaken
  NPO 3 om 18:15 uur
  In het hart van Breda staat de kapperszaak van Marko. Marko kan niet alleen goed overweg met kam en schaar, hij weet met zijn montere gebabbel ook het meest gesloten kinderboek te openen. In Hoofdzaken openbaren kinderen vanaf de kappersstoel hun diepste, en meest hilarische zielenroerselen.

  Interview

  • *

   Olav Mol

   Formule 1

   Met een tegensputterende Renault-motor kon Max Verstappen geen gooi naar de wereldtitel doen. Brengt zijn nieuwe Honda daar verandering in?
   Reacties0 reactie(s)