1. Interviews

  Mark Williams

  Father Brown

  Mark Williams is in het zevende seizoen opnieuw te zien als Father Brown, de rooms-katholieke priester die moorden oplost.
  27 december
  Mark Williams

  De eerste aflevering van Father Brown knalt er direct behoorlijk in met een brute moord op een socialite en een treinoverval. En dat terwijl je als kijker bij de serie misschien denkt aan de woorden sympathiek en bijna lieflijk. Zouden ze de formule hebben veranderd? Maar nee. Hoofdrolspeler Mark Williams, ook bekend als Arthur Weasley uit de Harry Potter-reeks, legt uit dat de kijker geen grote wijzigingen hoeft te verwachten. Wel komen er een paar personages terug, zoals Lady Felicia Montague. “Maar ook een andere oude bekende: een inspecteur die onder geheimzinnige omstandigheden zijn comeback maakt.”

   

  Geen kleurloos type

  Williams is trots op zijn rol als Father Brown en voorlopig wil hij er graag nog even mee door. “Maar daar heb ik helaas geen invloed op. Wat het karakter interessant maakt, is dat hij niet de gemiddelde detective is. Father Brown is menselijk, intelligent en veroordeelt niemand, want wat heeft dat uiteindelijk voor zin?” Lachend: “Dat maakt hem overigens geen liberaal hoor. Father Brown heeft een heel sterk geloof en een krachtige persoonlijkheid. Hij is niet bepaald een wishy washy, een kleurloos type.”

   

  Het is altijd 1953

  De serie is wereldwijd populair met fans in Zuid-Amerika, Australië en Duitsland. Ondanks zijn vermomming als priester wordt Williams steevast herkend. “Dat vind ik wel opvallend.” De 59-jarice acteur houdt zich ook graag bezig met het script van de serie. Er werken meerdere schrijvers per seizoen aan en daar is ook verloop in. “Het gaat hier niet op de Hollywood-manier, waarbij je exact doet wat de regisseur je opdraagt. Ik ben zelf ook met een paar verhaallijnen en -ideeën gekomen.” Father Brown speelt in de idyllische omgeving van de Britse Cotswolds in de jaren vijftig. Een sprong in de tijd hoeven we niet te verwachten. “Het is in Father Brown altijd 1953, voor wie het nog niet was opgevallen. Het is net als bij The Simpsons, de tijd staat stil.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 TICKETS ZIGGO F1 LIVE

   De Grand Prix van Oostenrijk is 30 juni niet alleen levensecht te volgen op de tribunes bij het circuit, maar ook voor duizenden fans in de Ziggo Dome. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor dit live evenement in de Ziggo Dome weggeven.

  TV-TIP Helden van hier: De politie

  Helden van hier: De politie
  RTL 5 om 19:30 uur
  De agenten rukken uit wanneer er een gewapende man gesignaleerd wordt in een Genks bankfiliaal. Tijdens een controleactie wordt een man aangehouden met een openstaande boete van maar liefst 29.000 euro. En tijdens een antidrugsactie in een woonwijk is de spanning te snijden.

  TV-TIP Shaft

  Shaft
  om 12:37 uur
  Deze spin-off van de Shaft-films uit de seventies is een standaard actiefilm waarin de ultracoole rechercheur John Shaft (Jackson als de neef van) achter de racistische moordenaar Bale aanzit. Als dit rijkeluiszoontje vrijuit dreigt te gaan en een samenwerking aangaat met drugsdealer Wright, maakt Jackson het tot zijn missie om deze criminelen te grijpen. Jackson maakt van Shaft een eersteklas bikkel met stijl, die zijn voorganger zowaar overtreft.

  Interview

  • *

   Airen Mylene

   Hotel Rules

   In Hotel Rules verbouwen vijf kandidatenkoppels elkaars hotel of Bed and Breakfast rigoureus. Airen Mylene presenteert. Het winnende koppel ontvangt 25.000 euro.
   Reacties0 reactie(s)