1. Interviews

  Mark Williams

  Father Brown

  Mark Williams is in het zevende seizoen opnieuw te zien als Father Brown, de rooms-katholieke priester die moorden oplost.
  27 december
  Mark Williams

  De eerste aflevering van Father Brown knalt er direct behoorlijk in met een brute moord op een socialite en een treinoverval. En dat terwijl je als kijker bij de serie misschien denkt aan de woorden sympathiek en bijna lieflijk. Zouden ze de formule hebben veranderd? Maar nee. Hoofdrolspeler Mark Williams, ook bekend als Arthur Weasley uit de Harry Potter-reeks, legt uit dat de kijker geen grote wijzigingen hoeft te verwachten. Wel komen er een paar personages terug, zoals Lady Felicia Montague. “Maar ook een andere oude bekende: een inspecteur die onder geheimzinnige omstandigheden zijn comeback maakt.”

   

  Geen kleurloos type

  Williams is trots op zijn rol als Father Brown en voorlopig wil hij er graag nog even mee door. “Maar daar heb ik helaas geen invloed op. Wat het karakter interessant maakt, is dat hij niet de gemiddelde detective is. Father Brown is menselijk, intelligent en veroordeelt niemand, want wat heeft dat uiteindelijk voor zin?” Lachend: “Dat maakt hem overigens geen liberaal hoor. Father Brown heeft een heel sterk geloof en een krachtige persoonlijkheid. Hij is niet bepaald een wishy washy, een kleurloos type.”

   

  Het is altijd 1953

  De serie is wereldwijd populair met fans in Zuid-Amerika, Australië en Duitsland. Ondanks zijn vermomming als priester wordt Williams steevast herkend. “Dat vind ik wel opvallend.” De 59-jarice acteur houdt zich ook graag bezig met het script van de serie. Er werken meerdere schrijvers per seizoen aan en daar is ook verloop in. “Het gaat hier niet op de Hollywood-manier, waarbij je exact doet wat de regisseur je opdraagt. Ik ben zelf ook met een paar verhaallijnen en -ideeën gekomen.” Father Brown speelt in de idyllische omgeving van de Britse Cotswolds in de jaren vijftig. Een sprong in de tijd hoeven we niet te verwachten. “Het is in Father Brown altijd 1953, voor wie het nog niet was opgevallen. Het is net als bij The Simpsons, de tijd staat stil.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   1X SONY NOISE CANCELLING HEADPHONE

   Stilstaan bij een bushalte of een lange vlucht naar New York? De WH-XB900N filtert ongewenste geluiden. Dankzij digital noise cancelling wordt het omgevingsgeluid geëlimineerd. Dit nieuwe model is vanaf nu voor €250,- verkrijgbaar in stijlvol blauw en zwart. Totaal TV mag er één weggeven.

  TV-TIP De slimste mens

  De slimste mens
  NPO 2 om 20:25 uur
  Iedere BN'er wil meedoen aan De slimste mens. Niet om op tv te komen, maar om het spel te winnen en zichzelf 'de slimste' te kunnen noemen. Deelname gaat echter ook gepaard met het risico om er na één aflevering al uit te liggen, met maar een handjevol punten en de reputatie als 'de domste'.

  TV-TIP Ace Ventura: When Nature Calls

  Ace Ventura: When Nature Calls
  Veronica om 20:30 uur
  Dierendetective Ace Ventura leeft in vrijwillige ballingschap in een strenge kloosterorde in Tibet. Hij herstelt er langzaam van een trauma opgelopen bij de spectaculaire, maar helaas mislukte reddingspoging van een wasbeertje. In Tibet krijgt Ace bezoek van Fulton Greenwall, een medewerker van het Britse consulaat in Afrika.

  Interview

  • *

   Kim Lammers

   Meer dan goud

   In Meer dan goud leven zes oud-topsporters een week lang onder één dak. Het levert een intiem en authentiek beeld op van de mensen achter de sporters.
   Reacties0 reactie(s)