1. Interviews

  Mark Williams

  Father Brown

  Mark Williams is in het zevende seizoen opnieuw te zien als Father Brown, de rooms-katholieke priester die moorden oplost.
  27 december
  Mark Williams

  De eerste aflevering van Father Brown knalt er direct behoorlijk in met een brute moord op een socialite en een treinoverval. En dat terwijl je als kijker bij de serie misschien denkt aan de woorden sympathiek en bijna lieflijk. Zouden ze de formule hebben veranderd? Maar nee. Hoofdrolspeler Mark Williams, ook bekend als Arthur Weasley uit de Harry Potter-reeks, legt uit dat de kijker geen grote wijzigingen hoeft te verwachten. Wel komen er een paar personages terug, zoals Lady Felicia Montague. “Maar ook een andere oude bekende: een inspecteur die onder geheimzinnige omstandigheden zijn comeback maakt.”

   

  Geen kleurloos type

  Williams is trots op zijn rol als Father Brown en voorlopig wil hij er graag nog even mee door. “Maar daar heb ik helaas geen invloed op. Wat het karakter interessant maakt, is dat hij niet de gemiddelde detective is. Father Brown is menselijk, intelligent en veroordeelt niemand, want wat heeft dat uiteindelijk voor zin?” Lachend: “Dat maakt hem overigens geen liberaal hoor. Father Brown heeft een heel sterk geloof en een krachtige persoonlijkheid. Hij is niet bepaald een wishy washy, een kleurloos type.”

   

  Het is altijd 1953

  De serie is wereldwijd populair met fans in Zuid-Amerika, Australië en Duitsland. Ondanks zijn vermomming als priester wordt Williams steevast herkend. “Dat vind ik wel opvallend.” De 59-jarice acteur houdt zich ook graag bezig met het script van de serie. Er werken meerdere schrijvers per seizoen aan en daar is ook verloop in. “Het gaat hier niet op de Hollywood-manier, waarbij je exact doet wat de regisseur je opdraagt. Ik ben zelf ook met een paar verhaallijnen en -ideeën gekomen.” Father Brown speelt in de idyllische omgeving van de Britse Cotswolds in de jaren vijftig. Een sprong in de tijd hoeven we niet te verwachten. “Het is in Father Brown altijd 1953, voor wie het nog niet was opgevallen. Het is net als bij The Simpsons, de tijd staat stil.”

 1. TV-TIP VTBL

  VTBL
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hmbrt Tn, Th Jnssn en Jmm Fld Hsslbnk zijn de kopstukken van de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. Want over het spel kan niet genoeg worden gebakkeleid. Minder bekend, wel aan tafel: journalisten Bart Nolles en Simon Zijlemans. Ze bespreken alles van Vitesse tot de Europese voetbalvelden.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES INSTANT FAMILY

   Als Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een gezin willen stichten, komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse vijftienjarige Lizzy en haar jongere broer en zus leren kennen, krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP A Good Day to Die Hard

  A Good Day to Die Hard
  Veronica om 20:30 uur
  De New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) steekt voor het eerst de grens over om zijn zoon uit een gevangenis in Moskou te halen. Hij steekt de oceaan over om daar de boel aan gort te scheuren en te schieten. Net als zijn voorgangers is de film weer tot de nok toe gevuld met actie.

  Interview