1. Interviews

  Mark Williams

  Father Brown

  Mark Williams is in het zevende seizoen opnieuw te zien als Father Brown, de rooms-katholieke priester die moorden oplost.
  27 december
  Mark Williams

  De eerste aflevering van Father Brown knalt er direct behoorlijk in met een brute moord op een socialite en een treinoverval. En dat terwijl je als kijker bij de serie misschien denkt aan de woorden sympathiek en bijna lieflijk. Zouden ze de formule hebben veranderd? Maar nee. Hoofdrolspeler Mark Williams, ook bekend als Arthur Weasley uit de Harry Potter-reeks, legt uit dat de kijker geen grote wijzigingen hoeft te verwachten. Wel komen er een paar personages terug, zoals Lady Felicia Montague. “Maar ook een andere oude bekende: een inspecteur die onder geheimzinnige omstandigheden zijn comeback maakt.”

   

  Geen kleurloos type

  Williams is trots op zijn rol als Father Brown en voorlopig wil hij er graag nog even mee door. “Maar daar heb ik helaas geen invloed op. Wat het karakter interessant maakt, is dat hij niet de gemiddelde detective is. Father Brown is menselijk, intelligent en veroordeelt niemand, want wat heeft dat uiteindelijk voor zin?” Lachend: “Dat maakt hem overigens geen liberaal hoor. Father Brown heeft een heel sterk geloof en een krachtige persoonlijkheid. Hij is niet bepaald een wishy washy, een kleurloos type.”

   

  Het is altijd 1953

  De serie is wereldwijd populair met fans in Zuid-Amerika, Australië en Duitsland. Ondanks zijn vermomming als priester wordt Williams steevast herkend. “Dat vind ik wel opvallend.” De 59-jarice acteur houdt zich ook graag bezig met het script van de serie. Er werken meerdere schrijvers per seizoen aan en daar is ook verloop in. “Het gaat hier niet op de Hollywood-manier, waarbij je exact doet wat de regisseur je opdraagt. Ik ben zelf ook met een paar verhaallijnen en -ideeën gekomen.” Father Brown speelt in de idyllische omgeving van de Britse Cotswolds in de jaren vijftig. Een sprong in de tijd hoeven we niet te verwachten. “Het is in Father Brown altijd 1953, voor wie het nog niet was opgevallen. Het is net als bij The Simpsons, de tijd staat stil.”

 1. Doe mee en win!

  • Pavarotti

   Win de dvd Pavarotti!

   Ron Howard (Inferno, A Beautiful Mind) heeft een muzikale documentaire over Pavarotti gemaakt. Deze ode aan één van de grootste artiesten allertijden maakt gebruik van beelden uit het familiearchief. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  TV-TIP Vier handen op één buik

  Vier handen op één buik
  NPO 1 extra om 15:00 uur
  De Drentse Noah (19) wordt zwanger van haar vriend en verhuist naar het Zuiden. Kim Kötter helpt Noah om te wennen aan haar nieuwe omgeving.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Ziggo Sport Select om 20:30 uur
  Hoewel de koploper van de Britse Premier League de ene overwinning aan de andere lijkt te rijgen, wordt het toch lastig voor Virgil van Dijk en zijn kornuiten.

  Interview

  • Traces Molly Windsor

   Molly Windsor

   Traces

   In deze misdaadserie gaat een forensische laboratoriumassistente (Molly Windsor) op zoek naar de moordenaar van haar moeder.
   Reacties0 reactie(s)