1. Interviews

  Marlijn Weerdenburg

  Hotel romantiek

  Marlijn Weerdenburg en team Streetlab bewijzen in Hotel romantiek dat ook na je zestigste de vlinders fladderen.
  25 augustus
  Marlijn Weerdenburg

  Ik zou zelf óók aan het programma meedoen als ik in mijn up grijs dreig te worden”, zegt Marlijn vastberaden. “Ten eerste omdat het door KRO-NCRV wordt uitgezonden. Dan weet je dat het geen sensatie-tv wordt. Je ontmoet daarnaast nieuwe mensen en probeert nieuwe dingen. Een mooie kans om het leven een boost te geven of wellicht een totaal nieuw hoofdstuk te beginnen.”

   

  Blokhut

  Tien dagen lang brengen de kandidaten, allemaal tussen de 62 en 79 jaar oud, met elkaar door in een Zwitsers retraite. Al jodelend en rodelend hopen ze dat de vonk overslaat. Aan het eind van elke dag stelt iedere kandidaat een top vijf samen. Zetten twee mensen elkaar op de eerste plek, dan brengen ze de avond samen door in een romantische blokhut. “Daar schrokken sommige kandidaten een beetje van”, gniffelt Marlijn. “Maar toen we duidelijk maakten dat ze niet met elkaar in bed hoefden te liggen als ze dat niet wilden, nam de druk wat af. Het zijn 24 uitgesproken, dappere mensen die in de herfst van hun leven graag nog een keer op zoek gaan naar de liefde. Ze hebben allemaal een leven achter de rug, daarin van alles meegemaakt en zijn nu alleen overgebleven. Partner overleden, kinderen te druk, ruzie in de familie, dat soort dingen. Hartverscheurend, toch? Hun verhalen waren soms een echte wake up call: oh ja, zo kan het leven ook zijn.”

   

  Tegeltjeswijsheden

  Maar alleen een tranentrekker is Hotel romantiek volgens Marlijn allerminst. “Liefde en vriendschap zijn zware onderwerpen, maar er wordt ook veel gelachen. Er zit een Amsterdammer tussen die bijna alleen maar in tegeltjeswijsheden praat en een dame van 78 die geweldig reislustig is. Ik ben gewend om hun generatie met ‘u’ aan te spreken, maar het was alsof ik met mensen van mijn eigen leeftijd in gesprek ging. De één was nog grover dan de ander, haha.”

   

  Streetlab

  Aan de zijde van Marlijn staan de mannen van Streetlab. “Stijn, Tim, Daan en Jasper gingen geweldig met de kandidaten om. Ze waren heel oprecht. Als de camera’s niet meer draaiden, zaten we nog met z’n allen koffie te drinken en een beetje te ouwehoeren. Het klikte echt! En dat terwijl ze mij een beetje opgedrongen kregen. Ik zag Hotel romantiek op de Vlaamse tv en dacht: dit wil ik in Nederland doen! Bij KRO-NCRV kreeg ik te horen dat ze het al gekocht hadden en de jongens van Streetlab de presentatie op zich zouden nemen. Balen! Totdat de zender bedacht dat ze tussen al dat mannelijk geweld ook wel een vrouw wilden hebben. Ik had geen idee wat de jongens daarvan vonden. Ik kende ze wel van borrels en feestjes en dat was altijd gezellig, maar kun je ook samen een programma maken? Het bleek een supercombi!”

   

  Lees hier het interview met Marlijn over Danni Lowinski

 1. TV-TIP The Expendables 2

  The Expendables 2
  RTL 7 om 20:28 uur
  Er zijn best wat vervolgfilms gemaakt die het origineel evenaarden of zelfs overtroffen. Bij actiefilms is dit echter zelden het geval. Tót Sylvester Stallone besloot om de regie van The Expendables 2 aan een ander over te laten. De actie, de stunts, het verhaal én de opperschurk zijn stukken overtuigender dan in deel één.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP The Martian

  The Martian
  Veronica om 20:30 uur
  Na een ongeluk tijdens een missie naar Mars wordt astronaut Mark (Matt Damon) voor dood achtergelaten. Klein detail: hij leeft nog. Zo begint voor hem een bijna onmogelijke opgave om te laten weten dat hij niet dood is. Damon kan prima ­zonder tegenspelers en doet keer op keer een ­geniale zet om van die planeet af te komen.