Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Martin Compston

  The Nest

  Hoe ver ga je om een kindje te krijgen? Dat is de centrale vraag in The Nest met Line of Duty’s Martin Compston in de rol van de vader.
  21 january
  Martin Compston in The Nest

  Waar gaat deze nieuwe vijfdelige Britse thrillerserie over?

  “The Nest is een emotionele thriller van Nicole Taylor, zich afspelend in Glasgow. Centraal staan Dan en Emily Docherty, een jong stel dat gek is op elkaar. De twee wonen in een enorm luxueus huis in een van de mooiste wijken van de stad. Ze hebben eigenlijk alles wat hun hartje begeert, behalve een kindje. Daartoe hebben ze al van alles geprobeerd. En vooral Emily is inmiddels de wanhoop nabij.”

   

  En hoe gaat het dan verder?

  “Het verhaal begint wanneer Emily de zoveelste miskraam heeft gehad. Dan is er onderhand klaar mee, maar Emily weet van geen opgeven. Toevalligerwijze komen ze in contact met Kaya, een achttienjarige jonge vrouw die bereid is om draagmoeder te worden. Maar al vrij snel loopt de boel uit de hand en weet je als kijker niet meer wie nou eigenlijk wie manipuleert.”

   

  Een heftige zaak, niet?

  “Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat Emily en Dan een kindje proberen te ‘kopen’. Kijkers zullen op bepaalde momenten ongetwijfeld een hekel hebben aan Dan en Emily. Maar uiteindelijk willen ze gewoon een gezin stichten en een kind opvoeden. Het is een grijs gebied, want hoe ver ga je uiteindelijk?”

   

  Jouw tegenspeelster kennen we in Nederland vooral van Peaky Blinders.

  “En van Gentleman Jack en Bodyguard niet te vergeten. Sophie Rundle is zoals we dat hier zeggen erg in demand, iedereen wil haar hebben. Het fijne is dat we tussen de bedrijven door veel met elkaar konden lachen. Belangrijk hoor. Met zulke heftige scènes is het goed om zo nu en dan een keer flink stoom af te blazen.”

   

  Lijk je op Dan?

  “Dan en ik zijn twee totaal verschillende mensen. Maar de manier waarop Nicole Taylor hem laat praten en de wijze waarop de dialogen zijn geconstrueerd maken dat ik eigenlijk nauwelijks hoefde na te denken. Ze rollen als het ware zó uit mijn mond. Het helpt dat ik uit dezelfde streek in Schotland kom.”

   

  The Nest was een thuiswedstrijd dus?

  “De westkust van Schotland, Greenock en omgeving, zijn mijn thuis, hoewel ik inmiddels alweer heel wat jaren met mijn vrouw Tianna in Las Vegas woon. Het leuke was dat we filmden in het park waar ik als jonge jongen altijd mijn hond uitliet, op een steenworp van mijn ouderlijk huis. We draaiden een scene op hetzelfde bankje dat negentien jaar geleden in mijn debuutfilm Sweet Sixteen te zien was. De cirkel is rond.”

   

  Waar kijk of keek je zelf zoal naar?

  “Taggart en Prime Suspect. Boardwalk Empire. Die hele maffiageschiedenis… fáscinerend.”

 1. Doe mee en win!

  TV-TIP Ambulance UK

  Ambulance UK
  RTL 5 om 00:03 uur
  In deze Britse realityserie wordt het ambulancepersoneel van de London Ambulance Service gevolgd tijdens hun heftige werk.

  TV-TIP Blind Fury

  Blind Fury
  RTL 7 om 20:28 uur
  Nick Parker is blind geworden tijdens de Vietnamoorlog. Hij leert zwaardvechten en gebruikt zijn talent om een vriend te helpen.

  Interview

  • *

   Arnout Hauben

   Dwars door de Middellandse Zee

   De Vlaamse tv-maker Arnout Hauben is terug met een serie over de Middellandse Zee. “Het is de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.”
   Reacties0 reactie(s)