1. Interviews

  Martin Freeman

  A Confession

  Als politieman Steve Fulcher stelt Sherlock’s Martin Freeman alles in het werk om in A Confession een ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen.
  25 juni
  Martin Freeman A Confession

  Waar gaat deze detectiveserie precies over?

  “Over de moorden op twee vrouwen en het onderzoek daarnaar. Ik speel rechercheur Steve Fulcher. De waargebeurde serie kijkt naar de stappen die hij zette om de dader op te sporen. En het feit dat hij, volgens het boekje dan, de grens overschreed waar het de bekentenis van de moordenaar betreft.”

   

  Wat kun je ons vertellen over jouw personage?

  “Helemaal in het begin is Steve nog altijd een zeer gerespecteerd politie-rechercheur. Hij heeft jarenlang voor de Metropolitan Police gewerkt en is daarna naar Swindon overgeplaatst, waar hij de reputatie heeft van een goed en kundig leider. Collega’s kunnen prima met hem samenwerken. In de loop van het onderzoek naar de verdwijning van de 22-jarige Sian O’Callaghan neemt hij echter een beslissing, die verstrekkende gevolgen zal hebben. Zowel voor zijn carrière als reputatie.”

   

  Waarom is dit een belangrijk verhaal om te vertellen in een tv-drama?

  “Het is belangrijk dat de families van de twee slachtoffers Sian en Becky het gevoel hebben dat hun dochters niet zullen worden vergeten. Dat hun nagedachtenis voortleeft. Niet onbelangrijk is ook de vraag: stel dat joúw dochter vermist raakt? Ik denk dat de meeste mensen zullen zeggen dat ze zouden willen dat iemand zoals politieman Steve Fulcher het onderzoek zou leiden.”

   

  Was het belangrijk dat je Steve ontmoette voordat je aan de rol begon?

  “Zeker. Je voelt immers een grote mate van verantwoordelijkheid. Natuurlijk, we kunnen niet letterlijk iemand anders worden. Maar om de essentie van iemand in de lens te vangen, is dat toch wel erg handig.”

   

  Heb je hem nog om advies gevraagd?

  “Voorafgaand aan de opnamen heb ik Steve soms een sms-je gestuurd. Gewoon om even te vragen of hij zich nog kon herinneren hoe hij zich precies voelde op bepaalde momenten. Tegelijkertijd was ik er ook goed van doordrongen dat we een drama maakten en geen documentaire.”

   

  Steve Fulcher blijft ervan overtuigd dat de dader in de acht jaar tussen Becky en Sian meer vrouwen heeft vermoord.

  “Dat is zijn theorie. Waarom zou er ooit een onderbreking zijn geweest? Steve was een zeer goede politieagent en er zijn meer vrouwen vermist uit die regio. Steve’s theorie wordt ook gevoed door iets wat de dader in de gevangenis aan de telefoon heeft gezegd.”

   

  Waarom moeten we zeker gaan kijken?

  “Veel van wat in dit drama gebeurt wordt op zo’n manier gepresenteerd dat de kijker wordt uitgenodigd om zelf een oordeel te vormen. Geen opgeheven vingertje, we laten gewoon zien wat zich heeft afgespeeld.”

 1. Doe mee en win!

  • Before We Die

   Win Before We Die S1&2

   Before We Die is niet alleen een typische misdaadserie, het is ook een hartverscheurend drama over een moeder en zoon, een politierechercheur en een infiltrant. Een serie over morele dilemma’s, verraad en pijnlijke relaties. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het eerste en tweede seizoen van deze Zweedse misdaadserie weggeven.

  TV-TIP Blade

  Blade
  Veronica om 20:00 uur
  Door Blade's aderen stroomt vampierbloed. Dit geeft hem onmetelijke krachten, maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld. Blade stelt zich ten doel de mensheid te beschermen tegen de moordenaar van zijn moeder. Samen met de gedreven vampierjager Abraham Whistler begint hij een bloederige kruistocht.

  TV-TIP Hellboy II: The Golden Army

  Hellboy II: The Golden Army
  RTL 7 om 20:00 uur
  Hellboy moet het opnemen tegen een genadeloze dictator en zijn brute rovers. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, zijn vrienden Liz, Abe en Johann, reist hij heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. Hellboy moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt.

  Interview

  • TV-Toppers met Anita Witzier

   Anita Witzier

   TV-Toppers

   Favoriete tv-fragmenten terugkijken van steeds twee bekende tv-persoonlijkheden uit verschillende generaties. Dat is TV-Toppers. Anita Witzier presenteert deze show zes weken lang op zaterdagavond.
   Reacties0 reactie(s)