1. Interviews

  Martin Freeman

  A Confession

  Als politieman Steve Fulcher stelt Sherlock’s Martin Freeman alles in het werk om in A Confession een ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen.
  25 june
  Martin Freeman A Confession

  Waar gaat deze detectiveserie precies over?

  “Over de moorden op twee vrouwen en het onderzoek daarnaar. Ik speel rechercheur Steve Fulcher. De waargebeurde serie kijkt naar de stappen die hij zette om de dader op te sporen. En het feit dat hij, volgens het boekje dan, de grens overschreed waar het de bekentenis van de moordenaar betreft.”

   

  Wat kun je ons vertellen over jouw personage?

  “Helemaal in het begin is Steve nog altijd een zeer gerespecteerd politie-rechercheur. Hij heeft jarenlang voor de Metropolitan Police gewerkt en is daarna naar Swindon overgeplaatst, waar hij de reputatie heeft van een goed en kundig leider. Collega’s kunnen prima met hem samenwerken. In de loop van het onderzoek naar de verdwijning van de 22-jarige Sian O’Callaghan neemt hij echter een beslissing, die verstrekkende gevolgen zal hebben. Zowel voor zijn carrière als reputatie.”

   

  Waarom is dit een belangrijk verhaal om te vertellen in een tv-drama?

  “Het is belangrijk dat de families van de twee slachtoffers Sian en Becky het gevoel hebben dat hun dochters niet zullen worden vergeten. Dat hun nagedachtenis voortleeft. Niet onbelangrijk is ook de vraag: stel dat joúw dochter vermist raakt? Ik denk dat de meeste mensen zullen zeggen dat ze zouden willen dat iemand zoals politieman Steve Fulcher het onderzoek zou leiden.”

   

  Was het belangrijk dat je Steve ontmoette voordat je aan de rol begon?

  “Zeker. Je voelt immers een grote mate van verantwoordelijkheid. Natuurlijk, we kunnen niet letterlijk iemand anders worden. Maar om de essentie van iemand in de lens te vangen, is dat toch wel erg handig.”

   

  Heb je hem nog om advies gevraagd?

  “Voorafgaand aan de opnamen heb ik Steve soms een sms-je gestuurd. Gewoon om even te vragen of hij zich nog kon herinneren hoe hij zich precies voelde op bepaalde momenten. Tegelijkertijd was ik er ook goed van doordrongen dat we een drama maakten en geen documentaire.”

   

  Steve Fulcher blijft ervan overtuigd dat de dader in de acht jaar tussen Becky en Sian meer vrouwen heeft vermoord.

  “Dat is zijn theorie. Waarom zou er ooit een onderbreking zijn geweest? Steve was een zeer goede politieagent en er zijn meer vrouwen vermist uit die regio. Steve’s theorie wordt ook gevoed door iets wat de dader in de gevangenis aan de telefoon heeft gezegd.”

   

  Waarom moeten we zeker gaan kijken?

  “Veel van wat in dit drama gebeurt wordt op zo’n manier gepresenteerd dat de kijker wordt uitgenodigd om zelf een oordeel te vormen. Geen opgeheven vingertje, we laten gewoon zien wat zich heeft afgespeeld.”

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Studio Sport

  Studio Sport
  NPO 1 om 13:10 uur
  Mathieu van der Poel, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk doen niet mee aan de wegrace van 259 kilometer. Kan Tom Dumoulin onze eer hooghouden?

  TV-TIP The Day after Tomorrow

  The Day after Tomorrow
  Sat 1 om 12:35 uur
  Klimatoloog Jack Hall voorspelde de komst van een nieuwe ijstijd, maar hij had nooit verwacht deze zelf nog mee te maken. Door een plotse, hevige verschuiving binnen de globale weerpatronen krijgt de hele wereld te kampen met tsunami's, helse hagelbuien, wervelwinden en extreme temperaturen.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)