Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Interviews

    Miljuschka Witzenhausen

    De chocolade show

    Miljuschka Witzenhausen gaat in De chocolade show op zoek naar de beste chocolatier van Nederland.
    19 oktober
    Miljuschka Witzenhausen

    Waar komt het idee vandaan?

    “De wereld van de chocolatiers is een gesloten wereld. De chocolaatjes worden vaak ‘s nachts gemaakt zodat ze ‘s ochtends in de hotels en winkels kunnen liggen. Ook als je een paasei in de winkel koopt, weet je niet hoeveel werk er nou eigenlijk in zit. Het is echt een vak apart. De temperatuur moet bijvoorbeeld precies in orde zijn, omdat anders de chocolade niet goed indikt.”

     

    Hoe werkt deze afvalrace?

    “Tien jonge chocolatiers nemen het tegen elkaar op voor de titel van beste chocolatier. Elke uitzending stuurt de eenkoppige jury, Hidde de Brabander, een kandidaat naar huis.”

     

    Wat voor opdrachten krijgen de kandidaten?

    “Elke aflevering telt twee opdrachten. Eentje is een basisopdracht, waarbij je moet laten zien dat je een bepaalde techniek goed beheerst. Vanaf de derde aflevering wordt ook op smaak beoordeeld. Degene die dat het beste doet, mag als eerste zijn team samenstellen bij de tweede opdracht. Dat is een speciale, grote opdracht waarbij de deelnemers alles uit de kast moeten trekken.”

     

    Wat is het verschil met de ‘gebruikelijke’ kookshows?

    “Ik dacht altijd dat chef-koks in hun eigen wereld zaten, maar dan heb je nog nooit een chocolatier ontmoet! Die zijn zo bezig met wat ze doen; absurd. Het zijn trouwens allemaal erg jonge kandidaten, chocolatiers die net klaar zijn met de opleiding en zichzelf nog echt willen bewijzen.”

     

    Hoe zit het met je eigen chocoladetalenten?

    “Dit is echt niet mijn vak. Ik kan wel koken, zoals je op 24Kitchen kunt zien, maar dit is echt een stuk lastiger. Van de creaties die sommige deelnemers maken, ben ik soms echt ondersteboven. Ik kan een chocoladetaart bakken, maar daar houdt het ook wel op.”

     

    De chocolade show wordt op RTL 4 uitgezonden, zijn er grote verschillen ten opzichte van 24Kitchen?

    “Het duidelijkst is natuurlijk dat 24Kitchen alleen maar over eten gaat. Daarnaast heeft RTL 4 een veel groter bereik. Ik heb daar totaal geen moeite mee hoor, ik heb liefde voor allebei de kanalen: het belangrijkste is dat ik mijzelf kan zijn.”

     

    Wat kijk je zelf op tv?

    “Ik kijk eigenlijk niet veel tv. Behalve tekenfilms vanwege mijn kinderen! Verder kijk ik graag ter inspiratie 24Kitchen omdat het een zender is die alleen maar over koken gaat. RTL Boulevard kijk ik ook altijd, omdat ik zelf in de weekendeditie zit en ik het leuk vind om te zien hoe de rest het doet.”

    Lees hier ons interview met Miljuschka over Snel met Miljuschka

    Lees hier ons interview met Miljuschka over Bak met Miljuschka

    Lees hier ons interview met Miljuschka over Miljuschka in Japan

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview