1. Interviews

    Miljuschka Witzenhausen

    Miljuschka in Japan

    In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
    11 february
    Miljuschka Witzenhausen

    Wat kunnen we verwachten van Miljuschka in Japan?

    “Het wordt een culinaire rondreis door een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tradities en een rijke historie. In de Japanse eetcultuur moet alles van de hoogste kwaliteit en verser dan vers zijn. Ik maak kennis met de beste chefs en mooiste ingrediënten.”

     

    Wat is het meest bijzondere wat je op je bord hebt gekregen?

    “Ik heb culinaire Russische roulette gespeeld door het eten van kogelvis. Dodelijk bij de kleinste bereidingsfout. Ik moest het van mezelf proberen, omdat het een grote pijler in Japan is. Die nacht heb ik mijn wekker elk uur gezet om te checken of mijn zenuwstelsel niet platgelegd was.”

     

    Verder nog iets bizars geprobeerd?

    “Ik heb inktvis op die zó vers wordt gesneden dat de tentakels zich in een laatste stuiptrekking vastzuigen in je mond. Gek genoeg smaakt het boterzacht, maar de gedachte dat het nog beweegt in je mond en zich eventueel kan vastzuigen in je slokdarm, vond ik doodeng.”

     

    Hoe was het om dit programma samen met je vriend Philip te maken?

    “Producties als dit zijn zeer intens. Dat is bijna alleen te doen met degene van wie je houdt. Het is wel een uitdaging om het relationeel gezien te overleven. Er komt veel stress bij kijken. Dat reageer je als eerste af op degene van wie je houdt. Wat ons overeind houdt, is een gedeelde liefde voor eten. Zonder hem was dit nooit zo’n mooi programma geworden.”

     

    Was het ook een romantische reis?

    “Natuurlijk is het fijn dat je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen, maar dat is een andere modus dan samen chillen. Filmen op locatie is bikkelen. Business class? Dikke hotels? Laat me je uit die droom helpen. We verblijven in budget hotelletjes en we reizen lekker economy.”

     

    Mooiste herinnering aan Japan?

    “Op duizend meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het fenomenale uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en vanwege mijn hoogtevrees. De laatste paar honderd meter omhoog moesten we in een ijzeren bak op een rails afleggen. Een try before you die momentje.”

     

    Volgende culinaire trip?

    “Mexico staat ook hoog op mijn lijst. Ik zou ook een mooi programma willen maken over eten in Nederland. Er zijn nog zoveel dingen die ik culinair wil uitspelen. Dat blijft een ontdekkingstocht zonder einde.”

    Lees hier het interview met Miljuschka over De chocolade show

  1. Doe mee en win!

    • Watchmen

      Win 5x Watchmen

      De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden gezien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Watchmen wisselt sci-fi af met drama en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan. Totaal TV mag de dvd van deze superheldenserie vijf keer weggeven.

    TV-TIP NOS Bevrijdingsjournaal augustus 1945

    NOS Bevrijdingsjournaal augustus 1945
    NPO 1 om 20:25 uur
    Herman van der Zandt reist terug in de tijd naar het jaar 1945. De oorlog in Europa is voorbij, maar Japan weigert op te geven en Amerika zet de atoombom in.

    TV-TIP Hidalgo

    Hidalgo
    SBS9 om 20:30 uur
    In 1890 verdient Frank Hopkins de kost als koerier te paard. Hij wordt door Sheik Riyadh gevraagd mee te doen met een gevaarlijke paardenrace door de woestijn. Samen met zijn paard Hidalgo zet hij koers naar Saoedi Arabië.

    Interview

    • Carolina Lo Galbo 5 uur show

      Carolina Lo Galbo

      5 uur show

      De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
      Reacties0 reactie(s)