1. Interviews

    Miljuschka Witzenhausen

    Miljuschka in Japan

    In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
    11 februari
    Miljuschka Witzenhausen

    Wat kunnen we verwachten van Miljuschka in Japan?

    “Het wordt een culinaire rondreis door een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tradities en een rijke historie. In de Japanse eetcultuur moet alles van de hoogste kwaliteit en verser dan vers zijn. Ik maak kennis met de beste chefs en mooiste ingrediënten.”

     

    Wat is het meest bijzondere wat je op je bord hebt gekregen?

    “Ik heb culinaire Russische roulette gespeeld door het eten van kogelvis. Dodelijk bij de kleinste bereidingsfout. Ik moest het van mezelf proberen, omdat het een grote pijler in Japan is. Die nacht heb ik mijn wekker elk uur gezet om te checken of mijn zenuwstelsel niet platgelegd was.”

     

    Verder nog iets bizars geprobeerd?

    “Ik heb inktvis op die zó vers wordt gesneden dat de tentakels zich in een laatste stuiptrekking vastzuigen in je mond. Gek genoeg smaakt het boterzacht, maar de gedachte dat het nog beweegt in je mond en zich eventueel kan vastzuigen in je slokdarm, vond ik doodeng.”

     

    Hoe was het om dit programma samen met je vriend Philip te maken?

    “Producties als dit zijn zeer intens. Dat is bijna alleen te doen met degene van wie je houdt. Het is wel een uitdaging om het relationeel gezien te overleven. Er komt veel stress bij kijken. Dat reageer je als eerste af op degene van wie je houdt. Wat ons overeind houdt, is een gedeelde liefde voor eten. Zonder hem was dit nooit zo’n mooi programma geworden.”

     

    Was het ook een romantische reis?

    “Natuurlijk is het fijn dat je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen, maar dat is een andere modus dan samen chillen. Filmen op locatie is bikkelen. Business class? Dikke hotels? Laat me je uit die droom helpen. We verblijven in budget hotelletjes en we reizen lekker economy.”

     

    Mooiste herinnering aan Japan?

    “Op duizend meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het fenomenale uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en vanwege mijn hoogtevrees. De laatste paar honderd meter omhoog moesten we in een ijzeren bak op een rails afleggen. Een try before you die momentje.”

     

    Volgende culinaire trip?

    “Mexico staat ook hoog op mijn lijst. Ik zou ook een mooi programma willen maken over eten in Nederland. Er zijn nog zoveel dingen die ik culinair wil uitspelen. Dat blijft een ontdekkingstocht zonder einde.”

    Lees hier het interview met Miljuschka over De chocolade show

  1. TV-TIP Oceans

    Oceans
    RTL 4 om 07:00 uur
    Natuurliefhebbers likken hun vingers af bij deze fantastische documentaire. De makers verdwijnen letterlijk onder het wateroppervlak en laten een onbeschrijflijke schoonheid, mar ook een afschuwelijk toekomstbeeld zien, indien er niet snel iets wordt gedaan aan overbevissing, verontreiniging en andere ellende. Blij wordt je niet van deze confronterende film, die met een enkel beeld laat voelen wat Al Gore met een hele film probeerde uit te leggen. Moeder Natuur is wreed, maar de mens nog veel meer.

    Doe mee en win!

    • *

      5X2 KAARTEN WHAT MEN WANT

      Ali David is een sportagente die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar vriend, op het spel. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

    TV-TIP Zapp Awards 2019

    Zapp Awards 2019
    NPO 3 om 19:25 uur
    Zapplive-gezichten Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand reiken live vanuit de vorstin in Hilversum voor het vierde jaar de Zapp Awards uit. Welke jeugdprogramma's, YouTubers, artiesten en presentatoren vallen er dit jaar in de prijzen en gaan met zo'n felbegeerde Award naar huis? En misschien nog wel belangrijker: wie wint dit jaar de Veer-in-je-reet Award?

    Interview

    • *

      Miljuschka Witzenhausen

      Miljuschka in Japan

      In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
      Reacties0 reactie(s)