Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Miljuschka Witzenhausen

  Snel met Miljuschka

  Miljuschka Witzenhausen geeft je elke doordeweekse avond tips om in een oogwenk iets lekkers uit de keuken te toveren.
  12 september
  Miljuschka Witzenhausen

  Wat kunnen we verwachten van Snel met Miljuschka?

  “Lekkere, snelle en makkelijke maaltijden. Maar wel met een wow-effect. We lopen vaak culinair gezien hetzelfde cirkeltje en daar is niks mis mee, maar wat ik probeer met dit programma is net even een twist te geven aan die standaard gerechten. Het net even anders te doen, zodat je het gevoel hebt bijna uit eten te zijn, terwijl je thuis eet. En dan op een makkelijke manier.”

   

  Voor wie is het programma bedoeld?

  “Voor werkende ouders die net als ik druk zijn en een gezin runnen. Het lijkt dan een mission impossible om ook nog tijd en plezier over te hebben om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd op tafel te zetten. Maar niets is minder waar en dat laat ik je elke werkdag zien.”

   

  Wat is in jouw ogen snel?

  “Soms is het zo dat je het heel snel bij elkaar doet en dan alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Dus dan ben je misschien tien minuten bezig om het in elkaar te zetten, maar dan zet je het daarna in de oven en die doet dan het werk. En soms ben je een halfuurtje bezig, maar dat is wel een uitschieter. Over het algemeen ben je binnen twintig minuten klaar.”

   

  Wil jij doordeweeks ook liefst snel een maaltijd op tafel toveren?

  “Tuurlijk! Over ’t algemeen is het bij ons doordeweeks een snelle maaltijd. Op zaterdag maak ik een planning voor de rest van de week. Dan denk ik: wat staat er deze week allemaal op de agenda: ik kom zo laat thuis, mijn man zo laat, de kinderen zo laat en dan plan ik daar omheen. We bestellen één keer per week en gaan één keer per week buiten de deur eten. Dan heb ik nog vijf keer in te vullen. Van die vijf keer probeer ik m’n kids twee keer te laten koken, waar ik wel naast sta, maar ik moet dat wel voorbereiden.”

   

  Is dit een goede tijd om met een nieuw kookprogramma te komen?

  “Jazeker. Juist omdat we in een tijd leven waarin we nog maar weinig koken; we bestellen meer dan ooit en gaan meer uit eten dan ooit. Ik denk dat het belangrijk is dat je dat momentje rust voor jezelf in de keuken kan nemen. Dat je met die basishandelingen even uit je hoofd bent. Dat is essentieel, want we zitten allemaal de hele dag op onze telefoon. Dan is koken het ultieme moment om even tot jezelf te komen.”

   

  Je boek Makkelijk met Miljuschka is ook net uit. Toeval?

  “Nee hoor, het programma versterkt het boek en vice versa. In Makkelijk met Miljuschka staan honderd recepten stap voor stap uitgelegd in fotografie.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Goh, moeilijk. Ik kijk RTL Boulevard wel regelmatig, juist als ik er niet zelf in zit. Het kijkt gewoon lekker weg.”

  Lees hier ons interview met Miljuschka over Bak met Miljuschka
  Lees hier ons interview met Miljuschka over Miljuschka in Japan
  Lees hier ons interview met Miljuschka over De chocolade show

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)