Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Natasja Froger

  De Frogers: Happy Campers

  De vijftienkoppige familie Froger is in campers naar de Engelse countryside vertrokken. In De Frogers: Happy Campers kun je vanaf 1 november op TLC meekijken.
  12 oktober
  Natasja Froger

  Je gaat op vakantie en neemt mee: een cameraploeg. Wie kwam er op dat idee?

  “Tien jaar geleden zijn we met het gezin, toen waren we nog met z’n negenen, met drie campers door Amerika getrokken. Een geweldige vakantie was dat. Danny vertelde in een interview enthousiast over die reis en dat bracht de productiemaatschappij op het idee: wat als jullie dat nog eens doen met z’n allen, en wij dat filmen?”

   

  De reis ging naar Engeland, waarom daarheen?

  “Het plan was eerst om weer naar Amerika te gaan, maar Scottie zou elf maanden zijn tegen de tijd dat we gingen. Zo’n lange reis en een jetlag met zo’n kleintje, dat zagen Danny en Do niet zo zitten. Logisch, dat begrepen we meteen. Toen zeiden René en ik: waarom gaan we niet naar Engeland? We komen daar al dertig jaar. Het is zo’n mooi en de mensen zijn allemaal even vriendelijk, even relaxed, daar is niks posh aan. In elk geval niet in de countryside waar wij graag komen. Daar heb je gewoon nog wilde paarden en sta je in de file omdat er drie paarden en een koe op de weg liggen te rusten. Dat is toch uniek?”

   

  Dat klinkt behoorlijk anders dan ’t Gooi, waar jullie de rest van het jaar wonen.

  “Blaricum zelf is een heerlijke plek om te wonen. Ik doe aan hardlopen, loop ook graag met de honden door de omgeving; René fietst graag. Er is rust en ruimte zoals je dat verder in de randstad niet ziet. Maar iedereen die ons kent, weet ook: wij zijn natuurlijk geen échte Gooische mensen.”

   

  Campinglife kun je wel aan?

  “Ik hou d’r van. Ja, zelfs met die wc-rol onder m’n arm lopen naar de gemeenschappelijke wc, daar zit ik helemaal niet mee.”

   

  Misschien alleen nog een plek onder de zon?

  “Nou, we hebben wel pech gehad met het weer. Maar ach, een beetje regen houdt ons niet tegen. We zijn gaan paardrijden met bijna alle vrouwen, gaan high-tea’en, en de mannen zijn gaan golfen en diepzeevissen. We hebben ons goed vermaakt.”

   

  Jullie klinken ook echt als happy campers.

  “Kijk, ik ken mijn pappenheimers inmiddels, dus ik had van alles mee om het comfortabel te maken. De airfryer, de waterkoker, een goed koffiezetapparaat met van die cupjes en een melkschuimertje. Onze caravan werd al snel het koffiehuis.”

   

  Bij terugkomst voelde het huis vast heel leeg?

  “Bij thuiskomst was ik vooral blij dat ik even kon slapen. Scottie sliep die twee weken bij ons in de caravan en zij slaapt altijd door, behalve natuurlijk die twee weken. Maar na twee dagen was ik weer bijgekomen en miste ik iedereen alweer.”

   

  Lees hier het interview met Natasja Froger over BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helden

  Lees hier het interview met Natasja Froger over Welcome Home

  Lees hier het interview met Natasja Froger over Hart in Aktie

  Lees hier het interview met Natasja Froger over Echt scheiden