1. Interviews

  Özcan Akyol

  Sterren op het doek

  Ook dit twaalfde seizoen van Sterren op het doek portretteren drie kunstenaars elke aflevering een bekende Nederlander.
  14 october
  Sterren op het doek Özcan Akyol

  Dit seizoen worden onder anderen Eva Jinek, Adriaan van Dis, Janny van der Heijden, René Froger, Gerard Cox en Clairy Polak geportretteerd. Pittige gasten?

  “Jazeker. Een aantal mensen is gewend om zelf te interviewen, maar niet om geïnterviewd te worden – die vinden dat zelfs ongemakkelijk – dus dat is best lastig. Omdat ze precies weten hoe zo’n interview werkt. Dat maakt ’t ingewikkeld, maar ook spannend: ik moet de lat voor mezelf dan hoger leggen.”

   

  Je voert vrij persoonlijke gesprekken met je gasten. Ga je altijd voor de traan?

  “Tijdens mijn eerste tv-interviews vond ik het een prestatie als mensen gingen huilen. Inmiddels denk ik daar anders over. Het moet geen goedkoop effectbejag zijn. Soms voel ik dat een onderwerp gevoelig ligt en weet ik: als ik er nog twee vragen over stel en ze op een bepaalde manier formuleer, gaat deze persoon huilen. Die kant ga ik niet meer op.”

   

  Waren er BN’ers die heftig reageerden toen ze met de kunstwerken werden geconfronteerd?

  “Ook dit seizoen is er soms een schilderij niet goed gelukt. Voor de BN’ers in kwestie is het lastig daar op een goede manier mee om te gaan. Je merkt aan hun ogen en de bewoordingen die ze gebruiken, wat ze er écht van vinden. Ze zijn niet bikkelhard, maar tussen de regels door hoor je het wel.”

   

  Wat is het meest opvallende moment van dit seizoen?

  “Bij één persoon wisten alle drie de kunstenaars niet wie de BN’er was. Dat verbaasde me, maar had ook iets moois. Het was relativerend en ontnuchterend: blijkbaar weet niet iedereen wie we zijn en wat we doen.”

   

  Hoe was de eerste aflevering, die met Eva Jinek?

  “Heel mooi. Met name omdat zij drie onwijs goede kunstenaressen had. Ze hebben het haar echt moeilijk gemaakt. Daar gebeurt bij de onthulling iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Het is sowieso een leuke, diepgaande en energieke uitzending.”

   

  Er is dit seizoen ook een podcast van Sterren op het doek. Hoe dat zo?

  “De reacties op de eerste reeks waren goed, de kijkcijfers ook. Als er al kritiek kwam, dan was het dat de interviews zo kort waren. We hebben de interviews in de uitzendingen dus langer gemaakt. Als we tien minuten uitzenden, kun je ervan uitgaan dat we een halfuur hebben gedraaid. Je hoort in de podcast het langere gesprek dat is gevoerd.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Veel actualiteitenprogramma’s. Dat moet ook vanwege mijn werk als columnist. Ik kijk veel voetbal: zowel Nederlandse als buitenlandse wedstrijden. Afgelopen zomer heb ik genoten van Promenade; fantastisch! En ik ben fan van Veronica Inside. Met mijn vriendin kijk ik veel series en films op Netflix.”

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible III

  Mission: Impossible III
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt neemt niet meer actief deel aan missies, maar leidt nieuwe rekruten op. Hij wil een normaal leven opbouwen met zijn nieuwe liefde Julia, die niet op de hoogte is van zijn vroegere werkzaamheden. Ethans hulp wordt ingeroepen om de ontvoerde agente Lindsey uit de klauwen van de wapenhandelaar Davian te redden.

  TV-TIP Postcode Loterij Eén tegen 50

  Postcode Loterij Eén tegen 50
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het programma bestaat al twintig jaar en is al vijf keer van omroep gewisseld. Caroline Tensen staat echter nog steeds aan het roer.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)