Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Perry de Man

  Guilty Pleasures

  Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
  09 june
  Perry de Man

  Krijgen we gekke guilty pleasures te zien?

  “Ik ben een wandelende guilty pleasure, voor mij is niets te gek! Maar als ik magnetronhamburger roep, slaan veel mensen achterover. Ook ik heb me er weleens schuldig aan gemaakt, en dan blijft dat een guilty pleasure. De bekende Nederlanders bekennen dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Nee hoor, grapje. Het worden gewoon gezellige afleveringen, met af en toe een dingetje waarbij je denkt: hoe is dat hier in godsnaam terechtgekomen?”

   

  Wat is je eigen guilty pleasure?

  “De lijst is lang, maar m’n ultieme guilty pleasure is gebakken kipfilet met de kerrie-ananas saus van Calvé.”

   

  Stond je versteld van iemands geheime eetgewoonte?

  “Nee, mij pakken ze niet meer. Ik ben allesbehalve een foodsnob en word altijd een beetje opstandig als mensen zeggen: ‘Oh dat kan ik echt niet eten, dat vind ik zo verschrikkelijk.’ Je kunt dingen niet lusten, maar ordinaire dingen van de supermarkt? Love it! Ik denk dat daarom ook gekozen is om met mij de show te gaan doen. Ik ben een soort mr. guilty pleasure.”

   

  Welke BN’er viel tijdens het programma het meest op?

  “Ik vond Dries Roelvink erg gezellig, hem vond ik echt een baas. Ook om zijn guilty pleasure. Maar vooral om hoe hij bijna de show overnam, dat vond ik helemaal te gek. Ik was meer een beetje aan het kijken hoe hij het aan het doen was.”

   

  Wat is het gekste gerecht dat je ooit gemaakt hebt?

  “Ik heb een keer tijdens een diner voor chefs een varkenskop met een Indische twist bereid. Ik vond dat echt te gek, maar toen ik ’t aan het maken was in mijn restaurant, waren er toch wel mensen die een beetje raar keken dat ik twee van die varkenskoppen in de pan gooide. Maar ik ben groot fan van hersentjes en zo, en het maken van dat soort dingen geeft een kik. Voor zoiets ben ik meteen te porren.”

   

  Wat is je beste kooktip?

  “In het algemeen vind ik dat mensen toch een klein beetje bang zijn om zout of vet te gebruiken in hun eten. We krijgen vaak de vraag: ‘Moet dat nou wel, zo veel zout?’, maar het maakt je eten gewoon veel lekkerder. Dus: durf! Durf met smaken om te gaan, durf er extra peper in te doen, durf een klont boter extra te pakken.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik heb geen tv, maar stream wel eens een programma. Alles wat met eten te maken heeft, heb ik waarschijnlijk wel al gezien. Meestal kijk ik een serie en dan val ik voor elf uur in slaap. Chef’s Table op Netflix is mijn favoriet.”

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)