Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Peter Haber

  Beck

  Martin Beck is back. En natuurlijk is er maar één die de introverte Zweedse politieman gestalte kan geven: acteur Peter Haber.
  17 februari
  Peter Haber

  Hoe gaat het met Martin Beck in dit nieuwe achtste seizoen?

  “Beck is officieel inmiddels al lang en breed met pensioen. Toch werkt hij nog altijd voor dezelfde Zweedse rijksmoordbrigade, zij het dat politievrouw Alexandra Beijer nu de leiding heeft. Beck is vandaag de dag eigenlijk vooral op de achtergrond actief, leunend op ruim veertig jaar ervaring.”

   

  Is het gemakkelijk om de rol weer op te pakken?

  “Het is iedere keer weer een uitdaging. Gelukkig ook maar. Wat het zo boeiend maakt is het feit dat de mens ondoorgrondelijk is. Elke persoon - Martin Beck dus ook - heeft zoveel verschillende facetten aan zijn persoonlijkheid dat je telkens weer nieuwe dingen aan iemand kunt ontdekken.”

   

  Welke nieuwe kanten heeft u dan zoal aan hem ontdekt?

  “Dat is lastig uit te leggen want het gaat uiteindelijk vooral over gevoelens. Laat ik het zo zeggen: Martin Beck heeft zijn situatie (geen vrouw of vriendin, weinig vooruitzichten - red.) langzamerhand geaccepteerd zoals die is. Hij vecht niet meer. En dat is een belangrijk gegeven voor een mens om weer tot een volgend stadium te
  komen.”

   

  De serie loopt al sinds 1997!

  “Toen we vijfentwintig jaar geleden begonnen hadden we nooit kunnen bedenken dat Beck zo lang zou meegaan. Acht films, dachten we en dat is dat. Maar in de loop der jaren gingen ze vanuit de Zweedse televisie steeds nieuwe afleveringen bijbestellen en dat is eigenlijk nooit meer opgehouden. Wie weet nemen we volgend jaar wéér een serie op. Ik ga er niets meer over zeggen (lacht).”

   

  De komst van rechercheur Steinar Hovland als opvolger van de nukkige Gunvald pakte verrassend goed uit, niet?

  “Voordat we met de opnamen van Steinars eerste seizoen begonnen, schreven Beck-fans dat er met het heengaan van Gunvald geen reden was om nog te blijven kijken. Maar wat blijkt? De kijkcijfers zijn nog hoger dan ooit. Kristofer Hivju is dan ook een geweldig acteur.”

   

  Kunt u eigenlijk nog wel zónder Beck?

  “Jazeker. Het is zelfs goed om soms ook gewoon even een stapje terug te doen, andere rollen te spelen in een film of in het theater. Maar… het is ook fijn om uiteindelijk weer naar Beck terug te keren, zeker met zulke boeiende nieuwe verhalen in het vooruitzicht.”

   

  Wat kijkt u zelf op televisie?

  “Voetbal! The Champions League, de Premier League…. Het eerste wat ik vroeg toen we in Mallorca een nieuw appartement kochten was: wat voor televisie-abonnement hebben ze en welke voetbalwedstrijden kan ik er zoal bekijken?”

  Alle seizoenen Beck zijn te bekijken op MyLum

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de streamstart van The Investigation

   Gebaseerd op het echte onderzoek naar de ‘duikbootmoord’, is The Investigation een integer drama waarin de aangrijpende zaak van de vermoorde jonge Zweedse journaliste Kim Wall wordt onderzocht. Totaal TV mag vijf keer de MyLum-streamstart van dit spannende true crime-drama weggeven.

  TV-TIP Forrest Gump

  Forrest Gump
  RTL 8 om 20:27 uur
  Forrest Gump is een simpele man maar heeft een grote rol gespeeld bij diverse historische gebeurtenissen.

  TV-TIP Kingsman: The Secret Service

  Kingsman: The Secret Service
  Veronica om 20:30 uur
  De Kingsman vormen een geheime dienst die los van de regering staat. Agent Harry Hart rekruteert kruimeldief Eggsy.

  Interview

  • *

   Tijl Beckand

   De verraders

   Wat doet presentator Tijl Beckand in De verraders, een avontuur vol angst, spectaculaire missies, verdeeldheid en verraad? Hij stookt het vuurtje nog wat extra op.
   Reacties0 reactie(s)