1. Interviews

  Peter Pannekoek

  Sterke verhalen

  De titel Sterke verhalen maakt direct duidelijk waar deze komische panelshow om draait. Sanne Wallis de Vries presenteert, Richard Groenendijk en Peter Pannekoek zijn teamcaptains.
  29 november
  Peter Pannekoek

  Hoe werkt Sterke verhalen precies?

  “Voor ons liggen kaartjes waarop in één zin een sterk verhaal is samengevat. Dit verhaal kan iemand echt zijn overkomen, maar het kan ook een leugen zijn. Het andere team moet door vragen te stellen er achter komen wat er nou precies is gebeurd en of het waar is of niet.”

   

  Worden er geheimen van bekende Nederlanders onthuld?

  “Ja, dat is een vereiste. Mensen mogen het verhaal niet eerder hebben verteld.”

   

  Klopt het dat jij de initiatiefnemer bent van Sterke verhalen?

  “De Britse versie heet Would I Lie To You en dat is een van mijn favoriete programma’s. Toen mij gevraagd werd welk programma ik zou willen maken, hoefde ik dus niet lang na te denken.”

   

  Wat maakt het programma zo aantrekkelijk?

  “Niets is leuker om een goed verhaal te vertellen of te horen. Dat is de essentie van tv-maken, of misschien zelfs wel van het leven. Als jij op een feestje staat en iemand zegt: ‘wat ik nou toch heb meegemaakt’ dan weet je yes, ik zit gebakken.”

   

  Is het lastig om je gezicht in de plooi te houden als je een leugen opleest?

  “Het is beangstigend hoe goed mensen kunnen liegen. Het zijn natuurlijk bekende Nederlanders, dus je kunt je afvragen of die sowieso te vertrouwen zijn. Die zeggen allemaal tegen elkaar dat ze elkaars programma’s hebben gezien en elkaars boeken hebben gelezen, en dat het allemaal fantastisch goed was.”

   

  Waaraan moet een goed verhaal voldoen?

  “Een goed verhaal moet stappen bevatten die onwaarschijnlijk zijn. Dat er een afslag wordt genomen die volkomen irrationeel is, maar dat het toch gebeurt. En dat het verhaal je altijd bijblijft. Bijvoorbeeld dat wanneer je iedere keer een bepaalde prullenbak ziet, je altijd terugdenkt aan dat verhaal van die vriend die vast kwam te zitten in een prullenbak en daarom een nacht buiten heeft doorgebracht.”

   

  Naar welke tv-programma’s kijk je zelf graag?

  “Vanuit een soort leedvermaak ben ik heel erg fan van Expeditie Robinson en Temptation Island. En de reden dat ik geen rijbewijs heb, is omdat ik fan van De slechtste chauffeur van Nederland ben. Daardoor durf ik de weg niet meer op!”

 1. TV-TIP Animal Babies

  Animal Babies
  Een om 18:10 uur
  ch, wat waren de eerste dagen nadat de kroost geboren was fantastisch. Gebroken nachten en spuitluiers, we zouden het zo overdoen. In de tussentijd kijken we op christelijke tijden naar andermans kroost zonder diarree.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTJES COLD PURSUIT

   De hardwerkende familieman Nels Coxman (Liam Neeson) woont in een klein plaatsje in Colorado. Zijn rustige leven is afgelopen wanneer zijn zoon vermoord wordt door een drugsbaron. Nels’ zoektocht naar gerechtigheid wordt een wraakzuchtige jacht op de drugsbaron. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze actiethriller weggeven.

  TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 20:05 uur
  Het tweede deel van het slotseizoen van The Big Bang Theory begint, dus nog maar een paar episodes genieten van een stelletje geeks, dat praat over hun voorliefde voor wiskunde en fysica. Of smullen vanKaley Cuoco, die de blonde buurvrouw Penny met de sociale vaardigheden speelt.

  Interview

  • *

   Miljuschka Witzenhausen

   Miljuschka in Japan

   In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
   Reacties0 reactie(s)