1. Interviews

  Peter Pannekoek

  Sterke verhalen

  De titel Sterke verhalen maakt direct duidelijk waar deze komische panelshow om draait. Sanne Wallis de Vries presenteert, Richard Groenendijk en Peter Pannekoek zijn teamcaptains.
  29 november
  Peter Pannekoek

  Hoe werkt Sterke verhalen precies?

  “Voor ons liggen kaartjes waarop in één zin een sterk verhaal is samengevat. Dit verhaal kan iemand echt zijn overkomen, maar het kan ook een leugen zijn. Het andere team moet door vragen te stellen er achter komen wat er nou precies is gebeurd en of het waar is of niet.”

   

  Worden er geheimen van bekende Nederlanders onthuld?

  “Ja, dat is een vereiste. Mensen mogen het verhaal niet eerder hebben verteld.”

   

  Klopt het dat jij de initiatiefnemer bent van Sterke verhalen?

  “De Britse versie heet Would I Lie To You en dat is een van mijn favoriete programma’s. Toen mij gevraagd werd welk programma ik zou willen maken, hoefde ik dus niet lang na te denken.”

   

  Wat maakt het programma zo aantrekkelijk?

  “Niets is leuker om een goed verhaal te vertellen of te horen. Dat is de essentie van tv-maken, of misschien zelfs wel van het leven. Als jij op een feestje staat en iemand zegt: ‘wat ik nou toch heb meegemaakt’ dan weet je yes, ik zit gebakken.”

   

  Is het lastig om je gezicht in de plooi te houden als je een leugen opleest?

  “Het is beangstigend hoe goed mensen kunnen liegen. Het zijn natuurlijk bekende Nederlanders, dus je kunt je afvragen of die sowieso te vertrouwen zijn. Die zeggen allemaal tegen elkaar dat ze elkaars programma’s hebben gezien en elkaars boeken hebben gelezen, en dat het allemaal fantastisch goed was.”

   

  Waaraan moet een goed verhaal voldoen?

  “Een goed verhaal moet stappen bevatten die onwaarschijnlijk zijn. Dat er een afslag wordt genomen die volkomen irrationeel is, maar dat het toch gebeurt. En dat het verhaal je altijd bijblijft. Bijvoorbeeld dat wanneer je iedere keer een bepaalde prullenbak ziet, je altijd terugdenkt aan dat verhaal van die vriend die vast kwam te zitten in een prullenbak en daarom een nacht buiten heeft doorgebracht.”

   

  Naar welke tv-programma’s kijk je zelf graag?

  “Vanuit een soort leedvermaak ben ik heel erg fan van Expeditie Robinson en Temptation Island. En de reden dat ik geen rijbewijs heb, is omdat ik fan van De slechtste chauffeur van Nederland ben. Daardoor durf ik de weg niet meer op!”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X DVD SHOPLIFTERS

   Shoplifters trok meer dan honderdduizend Nederlandse bezoekers naar de bioscoop. Dit Japanse drama, dat een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film kreeg, is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Video on Demand: Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  TV-TIP Broodje gezond

  Broodje gezond
  NPO 3 om 20:25 uur
  Aan de andere kant van de grote plas is na zuivelbrij en pro vegan u gut-friendly de nieuwe standaard. En ook bij ons krijgen de darmflora steeds meer aandacht. Maar waarom eigenlijk? Zijn ze er dan zo slecht aan toe?

  TV-TIP The World's Best

  The World's Best
  SBS6 om 20:30 uur
  In doze XXL-versie van Holland's got Talent strijden een roedel unieke acts van onder de hele wereld om een prijs van één miljoen dollar. De acts worden niet alleen gejureerd door Drew Barrymore, RuPaul Charles en Faith Hill, maar moeten ook 50 juryleden uit 38 verschillende landen zien te overtuigen. Voor Nederland reisden Chantal Janzen en Angela Groothuizen af.

  Interview

  • *

   Bridget Maasland

   De zwakste schakel

   Precies achttien jaar na de eerste aflevering van De zwakste schakel keert Bridget Maasland terug met die knalharde kennisquiz.
   Reacties0 reactie(s)