1. Interviews

  Peter Pannekoek

  Sterke verhalen

  De titel Sterke verhalen maakt direct duidelijk waar deze komische panelshow om draait. Sanne Wallis de Vries presenteert, Richard Groenendijk en Peter Pannekoek zijn teamcaptains.
  29 november
  Peter Pannekoek

  Hoe werkt Sterke verhalen precies?

  “Voor ons liggen kaartjes waarop in één zin een sterk verhaal is samengevat. Dit verhaal kan iemand echt zijn overkomen, maar het kan ook een leugen zijn. Het andere team moet door vragen te stellen er achter komen wat er nou precies is gebeurd en of het waar is of niet.”

   

  Worden er geheimen van bekende Nederlanders onthuld?

  “Ja, dat is een vereiste. Mensen mogen het verhaal niet eerder hebben verteld.”

   

  Klopt het dat jij de initiatiefnemer bent van Sterke verhalen?

  “De Britse versie heet Would I Lie To You en dat is een van mijn favoriete programma’s. Toen mij gevraagd werd welk programma ik zou willen maken, hoefde ik dus niet lang na te denken.”

   

  Wat maakt het programma zo aantrekkelijk?

  “Niets is leuker om een goed verhaal te vertellen of te horen. Dat is de essentie van tv-maken, of misschien zelfs wel van het leven. Als jij op een feestje staat en iemand zegt: ‘wat ik nou toch heb meegemaakt’ dan weet je yes, ik zit gebakken.”

   

  Is het lastig om je gezicht in de plooi te houden als je een leugen opleest?

  “Het is beangstigend hoe goed mensen kunnen liegen. Het zijn natuurlijk bekende Nederlanders, dus je kunt je afvragen of die sowieso te vertrouwen zijn. Die zeggen allemaal tegen elkaar dat ze elkaars programma’s hebben gezien en elkaars boeken hebben gelezen, en dat het allemaal fantastisch goed was.”

   

  Waaraan moet een goed verhaal voldoen?

  “Een goed verhaal moet stappen bevatten die onwaarschijnlijk zijn. Dat er een afslag wordt genomen die volkomen irrationeel is, maar dat het toch gebeurt. En dat het verhaal je altijd bijblijft. Bijvoorbeeld dat wanneer je iedere keer een bepaalde prullenbak ziet, je altijd terugdenkt aan dat verhaal van die vriend die vast kwam te zitten in een prullenbak en daarom een nacht buiten heeft doorgebracht.”

   

  Naar welke tv-programma’s kijk je zelf graag?

  “Vanuit een soort leedvermaak ben ik heel erg fan van Expeditie Robinson en Temptation Island. En de reden dat ik geen rijbewijs heb, is omdat ik fan van De slechtste chauffeur van Nederland ben. Daardoor durf ik de weg niet meer op!”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET FAST AND FURIOUS HOBBS AND SHAW

   Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw. Deze spectaculaire eerste stand-alone film neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze actiefilm weggeven met daarin een t-shirt en natuurlijk twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP UEFA Champions League kwalificaties: PSV - FC Basel

  UEFA Champions League kwalificaties: PSV - FC Basel
  Veronica om 19:30 uur
  Trainer Mark van Bommel staat voor een zware klus: drie voorrondes Champions League zien te overleven teneinde deel te mogen nemen aan het miljoenenbal. Eerst maar eens zien te winnen van het Zwitserse FC Basel, dat vorig seizoen nog Vitesse uit de Europa League hield.

  TV-TIP Station 19

  Station 19
  Net5 om 20:30 uur
  Station 19 is de vlammende spin-off van Grey's Anatomy waarin knappe brandweerlieden lief en leed delen. In het tweede seizoen wordt avontuur en drama weer op spectaculaire wijze afgewisseld, waardoor het huwelijk van Andy en Jack even op zich moet laten wachten.

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Denkend aan Holland

   In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water. Ze varen langs eeuwenoude stadjes, historische landgoederen en door natuurgebieden.
   Reacties0 reactie(s)