1. Interviews

  Peter Pannekoek

  Sterke verhalen

  De titel Sterke verhalen maakt direct duidelijk waar deze komische panelshow om draait. Sanne Wallis de Vries presenteert, Richard Groenendijk en Peter Pannekoek zijn teamcaptains.
  29 november
  Peter Pannekoek

  Hoe werkt Sterke verhalen precies?

  “Voor ons liggen kaartjes waarop in één zin een sterk verhaal is samengevat. Dit verhaal kan iemand echt zijn overkomen, maar het kan ook een leugen zijn. Het andere team moet door vragen te stellen er achter komen wat er nou precies is gebeurd en of het waar is of niet.”

   

  Worden er geheimen van bekende Nederlanders onthuld?

  “Ja, dat is een vereiste. Mensen mogen het verhaal niet eerder hebben verteld.”

   

  Klopt het dat jij de initiatiefnemer bent van Sterke verhalen?

  “De Britse versie heet Would I Lie To You en dat is een van mijn favoriete programma’s. Toen mij gevraagd werd welk programma ik zou willen maken, hoefde ik dus niet lang na te denken.”

   

  Wat maakt het programma zo aantrekkelijk?

  “Niets is leuker om een goed verhaal te vertellen of te horen. Dat is de essentie van tv-maken, of misschien zelfs wel van het leven. Als jij op een feestje staat en iemand zegt: ‘wat ik nou toch heb meegemaakt’ dan weet je yes, ik zit gebakken.”

   

  Is het lastig om je gezicht in de plooi te houden als je een leugen opleest?

  “Het is beangstigend hoe goed mensen kunnen liegen. Het zijn natuurlijk bekende Nederlanders, dus je kunt je afvragen of die sowieso te vertrouwen zijn. Die zeggen allemaal tegen elkaar dat ze elkaars programma’s hebben gezien en elkaars boeken hebben gelezen, en dat het allemaal fantastisch goed was.”

   

  Waaraan moet een goed verhaal voldoen?

  “Een goed verhaal moet stappen bevatten die onwaarschijnlijk zijn. Dat er een afslag wordt genomen die volkomen irrationeel is, maar dat het toch gebeurt. En dat het verhaal je altijd bijblijft. Bijvoorbeeld dat wanneer je iedere keer een bepaalde prullenbak ziet, je altijd terugdenkt aan dat verhaal van die vriend die vast kwam te zitten in een prullenbak en daarom een nacht buiten heeft doorgebracht.”

   

  Naar welke tv-programma’s kijk je zelf graag?

  “Vanuit een soort leedvermaak ben ik heel erg fan van Expeditie Robinson en Temptation Island. En de reden dat ik geen rijbewijs heb, is omdat ik fan van De slechtste chauffeur van Nederland ben. Daardoor durf ik de weg niet meer op!”

 1. TV-TIP Bon Bini Holland

  Bon Bini Holland
  RTL 4 om 20:00 uur
  Jandino is niet de eerste entertainer met veel typetjes die een film maakte, maar wel een van de weinigen die zo slim was die malle creaties niet de hoofdrol te geven. Net als in zijn shows is de ene grol beter gelukt dan de andere. Maar het komt de pret zeker ten goede dat hij ook zijn grappige medespelers de ruimte geeft.

  Doe mee en win!

  • *

   5X DVD KLEM S2

   Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond en hij is meer dan ooit verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner. Ze krijgen dan ook al snel te maken met malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en de wraakzuchtige lange arm van de onderwereld. Totaal TV geeft dit tweede seizoen vijf keer weg op dvd.

  TV-TIP Jason Bourne

  Jason Bourne
  Veronica om 20:30 uur
  In Jason Bourne zien we onze held Matt Damon terug in een hightech kat-en-muisspel gelukkig als vanouds cityhoppen, nadat zijn maatje Julia Stiles die enge hersenspoelprogramma’s van de CIA heeft gehackt. Damons missie, terwijl een schurkerige Tommy Lee Jones hem op de hielen zit: het oplossen van de moord op zijn vader.