1. Interviews

  Philippe Geubels

  Is er een dokter in de zaal?

  Waar veel mensen tv kijken in hun vrije tijd, bestudeert Philippe Geubels bijsluiters van medicijnen. Beide soorten vinden elkaar in de nieuwe gezondheidsquiz Is er een dokter in de zaal?
  11 januari
  Philippe Geubels

  U kent Philippe Geubels als de door alopecia androgenetica geteisterde droogkloot in De slimste mens ter wereld. De Vlaamse komiek weet ongetwijfeld wat de vorige zin betekent, want hij is nogal hypochondrisch aangelegd. Oftewel: hij denkt regelmatig dat hij een ernstige of minder ernstige ziekte onder de leden heeft. Een telefoongesprek met Geubels gaat ongeveer (lees: precies) zo:

   

  Geubels: “Hallo?”

  Hoi!

  “O sorry, hálloooo!!”

   

  Haha, hallo Philippe. Alles goed?

  “Ja, alles goe.”

   

  Kun je kort uitleggen wat je nieuwe quiz Is er een dokter in de zaal? inhoudt?

  “Het is een muzikale reis door de geschiedenis van de Nederlandse popcultuur.”

   

  Haha, leuk geprobeerd.

  “Nee ja, het is een panelquiz over onze gezondheid. Het is de bedoeling dat de kijker op een leuke manier vanalles te weten komt daarover.”

   

  Is dit deel van je ambitie om je grote idool Erik van Looy (Vlaamse presentator De slimste mens ter wereld, red.) achterna te gaan?

  “Nee, ik zou nooit zo’n goede presentator als hij kunnen worden. Spijtig genoeg.”

   

  Maar je hebt er wel zin in?

  “Ja ja ja. Het is heel leuk. Ja.”

   

  Je schijnt een medisch expert te zijn.

  “Dat klopt. Ik wilde graag een panelshow doen en de zender zag dat ook zitten, alleen waren de meeste onderwerpen al bezet. Toen dacht ik: wat mij het meest interesseert, is gezondheid en pillen. Ze gingen testen bij een klein publiek of dat wat voor televisie was, en het bleek dat het direct veel anekdotes opleverde.”

   

  Waar komt die fascinatie voor gezondheid bij jou vandaan?

  “Dat weet ik niet. Ik mankeer regelmatig iets en ik ben een beetje hypochonder. Het zijn vooral kleine kwaaltjes, hè. Geen ernstige ziektes. Medicijnen vind ik gewoon interessant.”

   

  Jij bent de presentator. Aan wie stel je eigenlijk de vragen? Zijn het BN’ers of echte mensen?

  “Haha, het is met échte mensen, maar ze zijn toevallig ook bekend in Nederland. En er komen ook Bekende Vlamingen. Erik van Looy en Tom Waes bijvoorbeeld, maar ook Fred van Leer, Victoria Koblenko en Jeroen van Koningsbrugge. Allemaal leuke mensen.”

   

  Dan zijn de rollen van jou en Erik echt een keer omgedraaid.

  “Dat klopt, dat is inderdaad leuk. Maar Erik heeft me nog gecoacht om het beter te doen.”

   

  Wat was bijvoorbeeld een tip?

  “‘Probeer meer op mij te lijken’.”

   

  Is het vooral een melige of juist een educatieve quiz?

  “Er wordt veel gelachen, maar het is absoluut de bedoeling dat de kijker er iets van opsteekt. Feiten en fabels waar mensen nog altijd in geloven, lopen dwars door elkaar heen. Er zijn veel leuke weetjes.”

   

  Aan wat voor soort rondes moeten we denken?

  “We hebben een meerkeuzeronde met de titel ‘Zeg eens Aaa. (Of B, of C)’. En we hebben themarondes, over bijvoorbeeld roken of geluid.”

   

  En is er daadwerkelijk een dokter aanwezig?

  “Er zit vooral publiek, maar er zit ook een dokter in de zaal. Als de panelleden het antwoord niet weten, kunnen ze het aan de dokter in de zaal vragen.”

   

  Mag je grappen maken?

  “Tuurlijk, maar het is wel de bedoeling dat ik als presentator ook de panelleden aan het woord laat.”

   

  Kunnen de Nederlandse je verstaan, denk je?

  “Nee haha, dat kan nog weleens een probleem worden.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET FAST AND FURIOUS HOBBS AND SHAW

   Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw. Deze spectaculaire eerste stand-alone film neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van deze actiefilm weggeven met daarin een t-shirt en natuurlijk twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP Oh, wat een jaar!

  Oh, wat een jaar!
  RTL 4 om 20:00 uur
  In Oh, wat een jaar! staan dit keer de swinging sixties centraal! Om precies te zijn het jaar 1965. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai dossen zich weer uit in de kledingstijl van die tijd en worden bijgestaan door golden oldies Joke Bruijs en Jan Keizer.

  TV-TIP Grantchester

  Grantchester
  NPO 2 om 20:10 uur
  Het vierde, en voor Sidney Chambers (James Norton) meteen ook laatste seizoen, gaat met vuurwerk en een dolksteek van start en ’s lands favoriete dominee staat er met zijn snufferd bovenop. De zaak moet rap opgelost worden, voor er rassenrellen uitbreken in het anders zo vredige dorpje.

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Denkend aan Holland

   In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden Nederland vanaf het water. Ze varen langs eeuwenoude stadjes, historische landgoederen en door natuurgebieden.
   Reacties0 reactie(s)