1. Interviews

  Philippe Geubels

  Is er een dokter in de zaal?

  Waar veel mensen tv kijken in hun vrije tijd, bestudeert Philippe Geubels bijsluiters van medicijnen. Beide soorten vinden elkaar in de nieuwe gezondheidsquiz Is er een dokter in de zaal?
  11 januari
  Philippe Geubels

  U kent Philippe Geubels als de door alopecia androgenetica geteisterde droogkloot in De slimste mens ter wereld. De Vlaamse komiek weet ongetwijfeld wat de vorige zin betekent, want hij is nogal hypochondrisch aangelegd. Oftewel: hij denkt regelmatig dat hij een ernstige of minder ernstige ziekte onder de leden heeft. Een telefoongesprek met Geubels gaat ongeveer (lees: precies) zo:

   

  Geubels: “Hallo?”

  Hoi!

  “O sorry, hálloooo!!”

   

  Haha, hallo Philippe. Alles goed?

  “Ja, alles goe.”

   

  Kun je kort uitleggen wat je nieuwe quiz Is er een dokter in de zaal? inhoudt?

  “Het is een muzikale reis door de geschiedenis van de Nederlandse popcultuur.”

   

  Haha, leuk geprobeerd.

  “Nee ja, het is een panelquiz over onze gezondheid. Het is de bedoeling dat de kijker op een leuke manier vanalles te weten komt daarover.”

   

  Is dit deel van je ambitie om je grote idool Erik van Looy (Vlaamse presentator De slimste mens ter wereld, red.) achterna te gaan?

  “Nee, ik zou nooit zo’n goede presentator als hij kunnen worden. Spijtig genoeg.”

   

  Maar je hebt er wel zin in?

  “Ja ja ja. Het is heel leuk. Ja.”

   

  Je schijnt een medisch expert te zijn.

  “Dat klopt. Ik wilde graag een panelshow doen en de zender zag dat ook zitten, alleen waren de meeste onderwerpen al bezet. Toen dacht ik: wat mij het meest interesseert, is gezondheid en pillen. Ze gingen testen bij een klein publiek of dat wat voor televisie was, en het bleek dat het direct veel anekdotes opleverde.”

   

  Waar komt die fascinatie voor gezondheid bij jou vandaan?

  “Dat weet ik niet. Ik mankeer regelmatig iets en ik ben een beetje hypochonder. Het zijn vooral kleine kwaaltjes, hè. Geen ernstige ziektes. Medicijnen vind ik gewoon interessant.”

   

  Jij bent de presentator. Aan wie stel je eigenlijk de vragen? Zijn het BN’ers of echte mensen?

  “Haha, het is met échte mensen, maar ze zijn toevallig ook bekend in Nederland. En er komen ook Bekende Vlamingen. Erik van Looy en Tom Waes bijvoorbeeld, maar ook Fred van Leer, Victoria Koblenko en Jeroen van Koningsbrugge. Allemaal leuke mensen.”

   

  Dan zijn de rollen van jou en Erik echt een keer omgedraaid.

  “Dat klopt, dat is inderdaad leuk. Maar Erik heeft me nog gecoacht om het beter te doen.”

   

  Wat was bijvoorbeeld een tip?

  “‘Probeer meer op mij te lijken’.”

   

  Is het vooral een melige of juist een educatieve quiz?

  “Er wordt veel gelachen, maar het is absoluut de bedoeling dat de kijker er iets van opsteekt. Feiten en fabels waar mensen nog altijd in geloven, lopen dwars door elkaar heen. Er zijn veel leuke weetjes.”

   

  Aan wat voor soort rondes moeten we denken?

  “We hebben een meerkeuzeronde met de titel ‘Zeg eens Aaa. (Of B, of C)’. En we hebben themarondes, over bijvoorbeeld roken of geluid.”

   

  En is er daadwerkelijk een dokter aanwezig?

  “Er zit vooral publiek, maar er zit ook een dokter in de zaal. Als de panelleden het antwoord niet weten, kunnen ze het aan de dokter in de zaal vragen.”

   

  Mag je grappen maken?

  “Tuurlijk, maar het is wel de bedoeling dat ik als presentator ook de panelleden aan het woord laat.”

   

  Kunnen de Nederlandse je verstaan, denk je?

  “Nee haha, dat kan nog weleens een probleem worden.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET THE HUSTLE

   The Hustle draait om twee vrouwelijke oplichters die elkaar per toeval ontmoeten. De elegante Josephine leert de nog amateuristische Penny de kneepjes van het oplichtersvak. Totaal TV mag van deze hilarische komedie vijf keer een VIP-pakket weggeven, met daarin een telefoonring, een powerbank in de vorm van lippenstift én natuurlijk twee bioscoopkaartjes.

  TV-TIP Jack Reacher: Never Go Back

  Jack Reacher: Never Go Back
  om 06:56 uur
  Met twintig Reacher-boeken van Lee Child, kon Cruise alle kanten op met zijn bikkelharde personage. Hij koos ervoor de menselijke kant van de geweldenaar te verkennen in een film die zwaarder leunt op de personages en minder op plot. Als Reacher een contact bij het leger wil opzoeken, blijkt dat zij op verdenking van hoogverraad is opgepakt. Hij ruikt direct onraad en inderdaad: als hij haar wil helpen, zitten er al snel achter ongure types achter hem aan.

  TV-TIP NCIS: Los Angeles

  NCIS: Los Angeles
  Net5 om 20:30 uur
  Het hing er een beetje om, maar de fans van NCIS: Los Angeles kunnen opgelucht ademhalen: het tiende seizoen, dat vanavond bij ons z’n finale beleeft, zal niet het laatste zijn. Nog meer goed nieuws: vanaf deze maand staat het achtste seizoen van de serie in z’n geheel op Videoland.

  Interview

  • *

   Beau van Erven Dorens

   Beau en de veteranen

   Beau van Erven Dorens duikt weer de samenleving in. Dit keer trekt hij zich het lot aan van zeven getraumatiseerde oorlogsveteranen.
   Reacties0 reactie(s)