1. Interviews

  Philippe Geubels

  Is er een dokter in de zaal?

  Waar veel mensen tv kijken in hun vrije tijd, bestudeert Philippe Geubels bijsluiters van medicijnen. Beide soorten vinden elkaar in de nieuwe gezondheidsquiz Is er een dokter in de zaal?
  11 januari
  Philippe Geubels

  U kent Philippe Geubels als de door alopecia androgenetica geteisterde droogkloot in De slimste mens ter wereld. De Vlaamse komiek weet ongetwijfeld wat de vorige zin betekent, want hij is nogal hypochondrisch aangelegd. Oftewel: hij denkt regelmatig dat hij een ernstige of minder ernstige ziekte onder de leden heeft. Een telefoongesprek met Geubels gaat ongeveer (lees: precies) zo:

   

  Geubels: “Hallo?”

  Hoi!

  “O sorry, hálloooo!!”

   

  Haha, hallo Philippe. Alles goed?

  “Ja, alles goe.”

   

  Kun je kort uitleggen wat je nieuwe quiz Is er een dokter in de zaal? inhoudt?

  “Het is een muzikale reis door de geschiedenis van de Nederlandse popcultuur.”

   

  Haha, leuk geprobeerd.

  “Nee ja, het is een panelquiz over onze gezondheid. Het is de bedoeling dat de kijker op een leuke manier vanalles te weten komt daarover.”

   

  Is dit deel van je ambitie om je grote idool Erik van Looy (Vlaamse presentator De slimste mens ter wereld, red.) achterna te gaan?

  “Nee, ik zou nooit zo’n goede presentator als hij kunnen worden. Spijtig genoeg.”

   

  Maar je hebt er wel zin in?

  “Ja ja ja. Het is heel leuk. Ja.”

   

  Je schijnt een medisch expert te zijn.

  “Dat klopt. Ik wilde graag een panelshow doen en de zender zag dat ook zitten, alleen waren de meeste onderwerpen al bezet. Toen dacht ik: wat mij het meest interesseert, is gezondheid en pillen. Ze gingen testen bij een klein publiek of dat wat voor televisie was, en het bleek dat het direct veel anekdotes opleverde.”

   

  Waar komt die fascinatie voor gezondheid bij jou vandaan?

  “Dat weet ik niet. Ik mankeer regelmatig iets en ik ben een beetje hypochonder. Het zijn vooral kleine kwaaltjes, hè. Geen ernstige ziektes. Medicijnen vind ik gewoon interessant.”

   

  Jij bent de presentator. Aan wie stel je eigenlijk de vragen? Zijn het BN’ers of echte mensen?

  “Haha, het is met échte mensen, maar ze zijn toevallig ook bekend in Nederland. En er komen ook Bekende Vlamingen. Erik van Looy en Tom Waes bijvoorbeeld, maar ook Fred van Leer, Victoria Koblenko en Jeroen van Koningsbrugge. Allemaal leuke mensen.”

   

  Dan zijn de rollen van jou en Erik echt een keer omgedraaid.

  “Dat klopt, dat is inderdaad leuk. Maar Erik heeft me nog gecoacht om het beter te doen.”

   

  Wat was bijvoorbeeld een tip?

  “‘Probeer meer op mij te lijken’.”

   

  Is het vooral een melige of juist een educatieve quiz?

  “Er wordt veel gelachen, maar het is absoluut de bedoeling dat de kijker er iets van opsteekt. Feiten en fabels waar mensen nog altijd in geloven, lopen dwars door elkaar heen. Er zijn veel leuke weetjes.”

   

  Aan wat voor soort rondes moeten we denken?

  “We hebben een meerkeuzeronde met de titel ‘Zeg eens Aaa. (Of B, of C)’. En we hebben themarondes, over bijvoorbeeld roken of geluid.”

   

  En is er daadwerkelijk een dokter aanwezig?

  “Er zit vooral publiek, maar er zit ook een dokter in de zaal. Als de panelleden het antwoord niet weten, kunnen ze het aan de dokter in de zaal vragen.”

   

  Mag je grappen maken?

  “Tuurlijk, maar het is wel de bedoeling dat ik als presentator ook de panelleden aan het woord laat.”

   

  Kunnen de Nederlandse je verstaan, denk je?

  “Nee haha, dat kan nog weleens een probleem worden.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN THE BEACH BUM

   Moondog is een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Samen met zijn rijke vrouw is het leven één groot feest vol drugs en drank. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Totaal TV mag vijf keer twee kaarten voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Crocodile Dundee

  Crocodile Dundee
  RTL 7 om 20:30 uur
  Doldwaze humor rond de Australische komiek Hogan. De Amerikaanse journaliste Kozlowski vertrekt naar down under om de mythe rond de onverschrokken krokodillenjager Hogan te ontrafelen. Na diverse spannende avonturen haalt zij de onbehouwen primaat over naar de stadsjungle van New York te gaan, alwaar de naïeve Hogan zich staande moet houden tussen gierende autobanden, criminaliteit en prostitutie. Leuke avonturencomedy met veel vaart.

  TV-TIP Alien: Covenant

  Alien: Covenant
  Veronica om 20:30 uur
  In Alien: Covenant is het ruimteschip Covenant op weg naar een kolonie, maar maakt een omweg als de crew een signaal oppikt dat duidt op menselijk leven. Grote fout, want ze worden opgewacht door een heleboel oude bekenden. een feest van herkenning voor alle liefhebbers, maar de elementen die wél nieuw zijn dragen niet veel kwaliteit bij.

  Interview

  • *

   Olav Mol

   Formule 1

   Met een tegensputterende Renault-motor kon Max Verstappen geen gooi naar de wereldtitel doen. Brengt zijn nieuwe Honda daar verandering in?
   Reacties0 reactie(s)