Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Pieter Jan Hagens

  Wie is de Mol

  Tien ‘bekende’ vreemden vertrekken naar Zuid-Amerika om snoeihard met elkaar te strijden. Ook dit jaar stond een groep fanatieke BN’ers te trappelen om mee te doen.
  06 januari
  Pieter Jan Hagens

  De jacht op het geslepen graafdiertje is weer geopend. Na tien seizoenen is het jaarlijkse lieg- en bedriegfestijn van de AVRO nog altijd onverminderd populair. Presentator Pieter Jan Hagens reisde af naar het Zuid-Amerikaanse El Salvador met in zijn kielzog een bont gezelschap: acteurs Jan Kooijman, Miryanna van Reeden, Patrick Stoof, Anna Drijver en Soundos el Ahmadi, presentatoren Art Rooijakkers en Karin de Groot, schrijfster Hanna Bervoets, komiek Horace Cohen en cabaretier Pepijn Gunneweg. Bepakt met een flinke portie inventiviteit, intelligentie, inzicht, lef en bovenal mensenkennis zullen negen van de tien kandidaten hun best doen om gezamenlijk de prijzenpot maximaal te vullen. Dat is geen eitje met een saboteur in het midden, want: wie vertrouw je en wie niet? Om gék van te worden, vindt ook Pieter Jan: “In de eerste twee series die ik presenteerde, wist ook ik niet wie de mol was. Toen ging ik standaard de mist in met mijn tunnelvisie; als je op een gegeven moment iets ‘denkt’ te zien, ben je verloren. Dan verzin je de rest er fluitend bij en zie je spontaan dingen die er niet zijn, terwijl je andere – soms ook overduidelijke – acties strak over het hoofd ziet. Hoewel ik het leuk vond om mee te raden, was ik er bar slecht in. In een eerder seizoen was ik ervan overtuigd dat Sebastiaan Labrie de mol was. Toen hij er ineens uitvloog, was ik totaal verbijsterd. Huh, dacht ik, maar… jij bent mijn mol.”

  Niet mee gissen
  Om meer desillusies te voorkomen, laat Pieter Jan het speculeren voortaan aan de kandidaten over. “Het is beter om als presentator niet mee te gissen, ik ben toch een beetje de overkoepelende baas. Maar dat maakt het soms ook ingewikkeld, ik moet enorm op mijn tellen letten: ik weet wie de mol is en de mol weet ook dat ik het weet. Tja… Dus ben ik er heel bewust mee bezig. Ook om te kunnen zwijgen, want mensen proberen je toch uit de tent lokken. Zeker na de opnames, als het programma op de buis is en niemand – behalve ik – de uitslag weet.” Heeft Pieter Jan nog een gouden tip? “De kunst is om dwaalsporen van hints te kunnen onderscheiden.” Eén mol, één winnaar en acht verliezers. Alhoewel, verliezers?…De jacht naar de mol is toch meermalen mooier dan de vangst?

  Lees hier het interview met Pieter Jan over Onze eeuwige strijd tegen het water, 25 jaar deltawerken
  Lees hier het interview met Pieter Jan over Missers

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)