Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Pilou Asbæk

  The Investigation

  De Deense serie The Investigation wordt nu al een van de beste Scandinavische televisieseries ooit genoemd. Dus bellen we exclusief met hoofdrolspelers Søren Malling en Pilou Asbæk.
  28 april
  Pilou Asbæk

  Een onderzeeër vertrekt uit de haven van Kopenhagen, op open zee springt de schipper in het water waarna zijn boot in rap tempo naar de zeebodem zinkt. Na geruchten dat er iemand in de boot is vermoord volgt een twee weken durende manhunt en uiteindelijk een proces met een veroordeling. Klinkt als een Scandinavische crimi? Is het ook, maar wel waargebeurd. Journaliste Kim Wall interviewde de Deense uitvinder Peter Madsen op zijn zelfgebouwde duikboot, maar keerde nooit terug. In The Investigation volgen we rechercheur Jens Møller, gespeeld door Søren Malling, en openbaar aanklager Jakob Buch-Jepsen, gespeeld door Pilou Asbæk.

   

  Jullie hebben al een aantal keer samengewerkt. Hoe is dat?

  Søren: “Heel leuk. We worden steeds closer en closer, als collega’s en vrienden. Daarnaast hebben we bijna geen woorden meer nodig om elkaar te begrijpen en het belangrijkste: we respecteren elkaar steeds meer.”

  Pilou: “Søren is een van de eersten met wie ik samenwerkte toen ik in 2008 afstudeerde. Ik moet zeggen: je kunt veel faken op camera, maar er is één ding dat er gewoon écht moet zijn: chemie. En dat hebben Søren en ik vanaf dag één. Dat ik met zulke goede acteurs mag samenwerken, is een zegening, maar dat ik met vrienden als Søren mag werken, is een wonder.”

   

  Jullie werkten al eerder met regisseur Tobias Lindholm, een match made in heaven?

  Pilou: “Ja het is geweldig! Ik kon wel aan Tobias voelen dat bij deze serie de druk hoger lag dan ooit.”

  Søren: “Precies. Tussen Tobias en mij is het vanaf dag één heel goed geweest. We bouwen nog steeds aan onze samenwerking en hoe meer we eraan bouwen, hoe minder we hoeven te praten. Dat scheelt overigens ook in zenuwen, want ik weet dat als hij mij voor een rol belt, ik dan echt geschikt ben. Ik twijfel niet aan zijn beslissing.”

   

  Lag er ook druk op jullie als acteurs?

  Pilou: “Op mij niet. Mijn taak was mijn ego oppakken, hoe groot het ook is, en buiten de deur zetten. Ik moest in dienst staan van de plot, en Tobias en Søren helpen het verhaal op de best mogelijke manier te vertellen. Omdat het zó’n serieus verhaal is, moesten we nauw samenwerken met de ouders van Kim, met rechercheur Jens Møller en iedereen die met de zaak te maken had. We probeerden het verhaal op een zo nederige en rechtvaardige manier mogelijk neer te zetten. Dat is die druk. Aan de andere kant moest ik wel creatieve controle pakken. Ik heb daarom tegen openbaar aanklager Jakob Buch-Jepsen gezegd: ik kan niet honderd procent jou zijn, maar ik kan wel honderd procent een goede interpretatie van jou zijn.”

   

  En wat was jouw grootste uitdaging, Søren?

  Søren: “Ik heb elke dag genoten. Maar langer dan een jaar zat ik in Jens Møllers hoofd. Dat maakte het ook moeilijk: je komt niet van het personage af, ook niet als je naar huis gaat. Om me voor te bereiden, heb ik veel tijd met Jens Møller doorgebracht. Ik was in het begin erg nerveus om hem te ontmoeten. Ik heb dat opgelost door hem te vragen of ik hem alles kon vragen wat ik wilde. Dat was belangrijk voor mij, dat er geen filter was. Hij zei: ‘je kunt me alles vragen wat je wil, en als ik geen antwoord wil geven, zeg ik dat wel.’ Maar hij praatte echt over alles. Dat was een groot geschenk voor mij.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd We Are Who We Are

   In deze persoonlijke zoektocht vinden de twee Amerikaanse tieners Fraser en Caitlin, die op een militaire basis in Venetië wonen, elkaar en ontstaat er een hechte vriendschap. Totaal TV mag dit broeierige coming-of-age-drama vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Dit is Jeangu

  Dit is Jeangu
  NPO 3 om 20:25 uur
  Jeangu Macrooy was klaar voor het Songfestival, totdat corona alles verpeste. Hoe ging de zanger om met deze tegenslag?

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:28 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Dit verandert haar hele leven.

  Interview

  • *

   Emma Stone

   Cruella

   Een van ‘s werelds leukste slechteriken heeft een eigen film gekregen. Emma Stone schittert vanaf 28 mei op Disney+ als Cruella de Vil, de kleurrijke modeontwerpster die het behoorlijk bont maakt.
   Reacties0 reactie(s)