Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Raymond Thiry

  Doodstil

  Raymond Thiry’s karakter Luther uit misdaadserie Penoza krijgt een eigen spin-off: Doodstil. “Na deze serie snap je waarom Luther een toontje lager zingt.”
  09 december
  Raymond Thiry Doodstil Luther

  Een hele serie over Luther, wat tof!

  “Het is natuurlijk echt bijzonder als er een spin-off van je komt. Ik hield mijn hart vast, want dit personage is niet per se gebaat bij meer exposé. Het is een dichtgeslagen, loyaal onderdeel van een criminele organisatie. Voor het publiek is hij fascinerend, omdát ’ie zo kil is. Ik vreesde er een beetje voor dat wanneer ik meer zou moeten praten, dat de magie zou verdwijnen. Maar die hebben ze goed weten te bewaken.”

   

  Martijn Lakemeier speelt de jonge Luther, wat vind je daarvan?

  “Uiterlijk heb ik meer gelijkenissen met Jonas Smulders, die het broertje van Luther speelt. Martijn, met die krullen van ’m, is meer een soort Griekse God dan een straatschooiertje. Maar ik geloofde hem wel!”

   

  Wat is er aan de hand in Doodstil?

  “Mijn nichtje (gespeeld door Sallie Harmsen, red.) staat in het heden voor mijn deur met de mededeling dat de moordenaar van mijn ouders in het land is. Ik weet precies hoe die liquidatie tot stand is gekomen. Hoewel ik er niks meer mee te maken wil hebben, gaat zij er op eigen houtje op uit en dan is het toch familie van mij en probeer ik haar uit die zeven sloten te houden.”

   

  Speelde corona nog een rol?

  “De opnames waren vlak na de lockdown. De opzichtigheid waarmee je afstand hield, werd vrij snel normaal. Er liep een vriendelijke dame rond op de set met een stok van anderhalve meter. Voor de gevechtstraining moest ik extra getest worden, omdat je bovenop elkaar zit. En een week later weer toen de betreffende scène gedraaid werd.”

   

  Was je zelf met corona bezig?

  “Ik was vrij nonchalant tijdens de lockdown, ik heb geen enkele keer mijn handen extra gewassen. Maar toen ik hieraan begon, dacht ik wel: het zal toch niet gebeuren dat ik straks die ene kaart in het kaartenhuis ben die omvalt. Dan zijn er vijftig mensen werkloos. Toen ben ik ietsje geïsoleerder gaan leven.”

   

  Waar merkte je tijdens de opnames verder aan dat het anders was dan Penoza?

  “Er zat een ander team op: jonge regisseur, jonge cameraman en die nemen hun eigen vrienden mee. Mooi dat een nieuwe generatie de kans krijgt om zichzelf te profileren.

   

  Ben je meer van Luther gaan houden door Doodstil?

  “Eigenlijk wel. Het klinkt wat aanmatigend om te zeggen dat ik na elk seizoen klaar was met het personage. Het kwam ook een beetje door de prequel van Undercover, die ik tussendoor gedraaid heb. Dat was ‘good clean fun’. Daarom begon ik met meer plezier aan deze Luther-serie. Ik heb elke dag genoten. In zeventien draaidagen heb ik volgens mij zeventien mensen omgelegd…!”

  Lees hier ons interview met Raymond over The Net

  (c) Annemieke van der Togt

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)