Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Richard Groenendijk

  De kookklunzen – Herman vs. Alain

  Zes mensen die niet kunnen koken, bereiden onder toeziend oog van twee topchefs een driegangenkerstmenu. Richard Groenendijk presenteert.
  07 december
  Richard Groenendijk

  Wat dacht je toen je hiervoor werd gevraagd?

  “Ik ben een redelijk goeie hobbykok, dus bij Talpa wisten ze al dat ik veel met eten, koken en recepten heb. Ik moest een soort vliegende keep worden die tussen Herman den Blijker en Alain Caron in stond. Leek me meteen leuk!”

   

  Wat krijgen we te zien?

  “Zes mensen die niet kunnen koken, beginnen met een test - het bakken van pannenkoeken - zodat de koks zien wat ze kunnen. Vervolgens mogen Herman en Alain om beurten zeggen wie ze níet in hun team willen. Daarna gaan beide teams met z’n drietjes een kerstmenu bereiden. De chefs mogen niks dóen, alleen uitleggen.”

   

  Hadden de kandidaten wel enige kookkennis?

  “Nee. Zo wisten ze niet dat je eiwit stijf kon kloppen. En dacht een deelnemer bij een gemberwortel dat het een ‘gewone’ wortel was die niet verkocht mocht worden, omdat-ie niet mooi genoeg was. En iemand strooide het zout – dat in het pannenkoekenbeslag moest – óver z’n pannenkoeken in plaats van dat-ie het erdoorheen deed.”

   

  Wat is de kracht van het programma?

  “Dat het een combinatie tussen koken en comedy is. Ook leuk: bij elke gang zit een quizvraag waarvoor ik de kandidaten apart neem. Als ze die opdracht verliezen, moet hun chef-kok voor straf tien minuten een mondkapje op. Hij mag dan niks zeggen. En stel dat net in die minuten je soufflé omhoogkomt en je als kandidaat geen idee hebt wat je moet doen… Die chefs zijn trouwens hartstikke fanatiek. Herman werd op een gegeven moment woedend! En Alain is net Napoleon als hij boos is. Ze raakten zo gefrustreerd. Heerlijk om te zien.”

   

  Jij kookt graag, houdt je echtgenoot Marko net zo van koken als jij?

  “Nou, bij ons is de verdeling dat ik kook en Marko opruimt. Marko heeft twee keer gekookt: één keer had-ie gevulde paprika’s gemaakt. Toen hij ze ging vullen met rijst, dacht ik nog: moet die rijst niet eerst gekookt worden? Je snapt: in de oven werd dat grind. Alsof ik een hap uit het tuinpad nam. Toen we twee jaar verkering hadden, bakte Marko een chocoladetaart. Daar frisbeeën ze nu nog mee. Nu je ‘t zegt: Marko had wel mee kunnen doen, haha.”

   

  Deze show is een echte kerstspecial, dat is je op het lijf geschreven!

  “Zeker, ik voelde me helemaal in m’n element. Onze bomen stonden half november al: twee in ons huis in Rotterdam en eentje in ons vakantiehuis. Met kerstavond komen Marko’s familie en mijn familie bij elkaar en dan koken we allemaal iets.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Mijn guilty pleasure is Lang leve de liefde. Puur leedvermaak. Je gelooft gewoon niet wat je ziet. Verder doe ik standaard een zapprondje langs Op1, Jinek, het Journaal en de herhaling van M.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)