1. Interviews

  Richard Hammond

  Richard Hammonds BIG

  In Richard Hammond’s BIG gaat de vijftigjarige presentator op zoek naar de grootste bouwwerken en machines ter wereld.
  23 januari
  Richard Hammonds Big is bij Discovery te zien

  Vertel!

  “Bij Richard Hammond’s BIG draait het niet alleen om alle bouwwerken, maar ook om de mensen achter die bouwwerken. Het is ván de mensen vóór de mensen. Achter engineering zit een interessante wereld die wij niet kennen. Die laat ik met mijn enthousiasme voor het onderwerp zien.”

   

  Welk bouwwerk maakte de meeste indruk?

  “Ik kan eigenlijk geen favoriet kiezen, hoewel ik omver werd geblazen door de enorme hoogte van de Burj Khalifa in Dubai. Dat is dan ook het hoogste gebouw ter wereld met meer dan achthonderd meter!”

   

  Je bezocht de haven in Rotterdam, wat vond je daarvan?

  “Het was net alsof ik op de set van Blade Runner was, fantastisch. Machines die langsvliegen en robots die overal hun gang gaan, erg indrukwekkend.”

   

  Waar ben je nog meer geweest?

  “Ik heb onder andere Delaware bezocht, om daar het grootste vrachtvliegtuig van het Amerikaanse leger te zien. We zijn ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland geweest, bij de Kölnbrein Dam in Oostenrijk, in Londen bij het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur en op een olieplatform in de Golf van Mexico. Die laatste was trouwens niet gemaakt om op te filmen. Met camera’s aan touwen geknoopt en de crew hangend in ladders hebben we het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen.”

   

  Wat was het gaafste dat je hebt gedaan?

  “Ik heb echt elke aflevering iets gaafs mogen doen, ik wil de wetenschap ook het liefst doorgronden door het zelf te ervaren. Zo heb ik een onderzeeër bestuurd, met een graafmachine in een tunnel geboord en mocht ik van de eerdergenoemde Burj Khalifa abseilen.”

   

  Je doet wel erg vaak stoere dingen, hoe komt dat toch?

  “Geen idee hoe het komt dat ik altijd maar zulke capriolen uithaal, ik offer me denk ik gewoon vaak op. Daardoor is de verwachting ontstaan dat als er iets spannends is ik het wel eventjes doe. Dan moet ik wel, ook in Richard Hammond’s BIG. Ik heb trouwens wel een beetje hoogtevrees, maar ik denk dat het maken van dit programma mij er gek genoeg vanaf geholpen heeft. Dat abseilen ging namelijk best wel goed.”

   

  Waar kijk je zelf graag naar op televisie?

  “Mijn vrouw en dochters bepalen thuis wat er gekeken wordt, dus ik kom niet eens in de buurt van de afstandsbediening. Als ik toch iets mag kijken dan zijn het dramaseries of geschiedenisdocumentaires.”

  Lees hier ons interview met Richard over Top Gear

 1. Doe mee en win!

  • Pavarotti

   Win de dvd Pavarotti!

   Ron Howard (Inferno, A Beautiful Mind) heeft een muzikale documentaire over Pavarotti gemaakt. Deze ode aan één van de grootste artiesten allertijden maakt gebruik van beelden uit het familiearchief. Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  TV-TIP Nederland in beweging

  Nederland in beweging
  NPO 1 om 05:55 uur
  Al twintig jaar houdt Olga Commandeur Nederland in beweging met fitnessoefeningen die je gewoon in de huiskamer uit kan voeren. Tijd voor feest!

  TV-TIP Met het mes op tafel

  Met het mes op tafel
  NPO 2 om 19:55 uur
  Van poker word je niet veel slimmer, behalve als het aan Herman van der Zandt ligt. In Met het Mes op Tafel wordt er namelijk gepokerd met kennis.

  Interview

  • Traces Molly Windsor

   Molly Windsor

   Traces

   In deze misdaadserie gaat een forensische laboratoriumassistente (Molly Windsor) op zoek naar de moordenaar van haar moeder.
   Reacties0 reactie(s)