1. Interviews

  Richard Hammond

  Richard Hammonds BIG

  In Richard Hammond’s BIG gaat de vijftigjarige presentator op zoek naar de grootste bouwwerken en machines ter wereld.
  23 january
  Richard Hammonds Big is bij Discovery te zien

  Vertel!

  “Bij Richard Hammond’s BIG draait het niet alleen om alle bouwwerken, maar ook om de mensen achter die bouwwerken. Het is ván de mensen vóór de mensen. Achter engineering zit een interessante wereld die wij niet kennen. Die laat ik met mijn enthousiasme voor het onderwerp zien.”

   

  Welk bouwwerk maakte de meeste indruk?

  “Ik kan eigenlijk geen favoriet kiezen, hoewel ik omver werd geblazen door de enorme hoogte van de Burj Khalifa in Dubai. Dat is dan ook het hoogste gebouw ter wereld met meer dan achthonderd meter!”

   

  Je bezocht de haven in Rotterdam, wat vond je daarvan?

  “Het was net alsof ik op de set van Blade Runner was, fantastisch. Machines die langsvliegen en robots die overal hun gang gaan, erg indrukwekkend.”

   

  Waar ben je nog meer geweest?

  “Ik heb onder andere Delaware bezocht, om daar het grootste vrachtvliegtuig van het Amerikaanse leger te zien. We zijn ook bij de Gotthardtunnel in Zwitserland geweest, bij de Kölnbrein Dam in Oostenrijk, in Londen bij het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur en op een olieplatform in de Golf van Mexico. Die laatste was trouwens niet gemaakt om op te filmen. Met camera’s aan touwen geknoopt en de crew hangend in ladders hebben we het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen.”

   

  Wat was het gaafste dat je hebt gedaan?

  “Ik heb echt elke aflevering iets gaafs mogen doen, ik wil de wetenschap ook het liefst doorgronden door het zelf te ervaren. Zo heb ik een onderzeeër bestuurd, met een graafmachine in een tunnel geboord en mocht ik van de eerdergenoemde Burj Khalifa abseilen.”

   

  Je doet wel erg vaak stoere dingen, hoe komt dat toch?

  “Geen idee hoe het komt dat ik altijd maar zulke capriolen uithaal, ik offer me denk ik gewoon vaak op. Daardoor is de verwachting ontstaan dat als er iets spannends is ik het wel eventjes doe. Dan moet ik wel, ook in Richard Hammond’s BIG. Ik heb trouwens wel een beetje hoogtevrees, maar ik denk dat het maken van dit programma mij er gek genoeg vanaf geholpen heeft. Dat abseilen ging namelijk best wel goed.”

   

  Waar kijk je zelf graag naar op televisie?

  “Mijn vrouw en dochters bepalen thuis wat er gekeken wordt, dus ik kom niet eens in de buurt van de afstandsbediening. Als ik toch iets mag kijken dan zijn het dramaseries of geschiedenisdocumentaires.”

  Lees hier ons interview met Richard over Top Gear

 1. Doe mee en win!

  • Le Mans '66

   Win vijf keer een VIP-pakket van Le Mans 66

   Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van dit actiedrama weggeven, met daarin een steelbook editie van Le Mans ’66, een poster én een Pathé Thuis kijkcode.

  TV-TIP The Voice Kids

  The Voice Kids
  RTL 4 om 20:01 uur
  De finale van The Voice Kids is uitgesteld naar juni, in de hoop dat er publiek bij kan zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn de aflevering vanaf vanavond aangepast.

  TV-TIP 10 Cloverfield Lane

  10 Cloverfield Lane
  Spike om 20:30 uur
  Na een ongeluk wordt Michelle in een bunker wakker. Twee mannen in de bunker beweren haar gered te hebben en vertellen dat de mensheid bijna is uitgeroeid na een gifgasaanval. Michelle weet niet of ze de mannen kan vertrouwen en begint steeds meer te twijfelen aan hun verhaal.

  Interview

  • LEGO MASTERS is vanaf 11 april te zien bij RTL 4

   Ruben Nicolai

   Lego Masters

   In LEGO MASTERS worden duo’s uitgedaagd met bijzondere LEGO opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen. De presentatie is in handen van Kürt Rogiers en Ruben Nicolai.
   Reacties0 reactie(s)