1. Interviews

  Rob Lowe

  9-1-1: Lone Star

  In spin-off-serie 9-1-1: Lone Star speelt Rob Lowe een New Yorkse brandweercommandant die een team in het conservatievere Texas moet gaan versterken.
  21 february
  Rob Lowe Lone Star

  Brandweermannen hebben een fysiek zware baan: is een brandweerman spelen dat ook?

  “Best wel, en niet alleen fysiek. Omdat je toch ook aan iedereens veiligheid moet denken, is het mentaal ook best zwaar. Maar ik vind het wel prettig om moe thuis te komen. En we mochten dingen doen die ik leuk vind: de brandtrap op en af, in een harnas aan een gebouw hangen, explosies. Dat houdt het interessant.”

   

  Heb je hard getraind voor deze rol?

  “Ja, met het brandweerkorps van Los Angeles. Ik ken zelf ook aardig wat reddingwerkers, ik ben in het verleden al vaker mee geweest op ‘ride alongs’ dus ik weet hoe het er aan toegaat als zij reageren op een noodoproep.”

   

  Hoe vinden zij het als Rob Lowe een dagje meeloopt?

  “In het begin word ik altijd met fluwelen handschoenen aangepakt, maar als ze eenmaal zien dat ik overal voor in ben, is dat snel over. Dan is het opeens: blijf in de auto, maar als het gevaarlijk wordt, ligt daar een wapen voor je.”

   

  In de show wordt er gegrapt over de huidverzorging van je personage. Je hebt zelf ook een verzorgingslijn.

  “Ja, dat was een lolletje van de makers. Ze hebben deze rol echt voor mij geschreven, dus al mijn persoonlijke obsessies komen erin terug. Ik moet daar alleen maar hard om lachen, ook omdat je zulke humor niet verwacht in een serie over de brandweer.”

   

  9-1-1: Lone Star is bedacht door Ryan Murphy, die bekend staat om de diversiteit van zijn casts. Zien we dat hier ook terug?

  “Jazeker. Zo is een van onze brandweerlieden transgender. Ik ben zelf fan van series en films over brand en de brandweer, maar ik heb daar nog nooit een transgender in gezien. Ik vind het heel goed dat Ryan altijd zulke verhaallijnen opneemt, daardoor voelt de serie van deze tijd. Je wilt geen show maken die eruit ziet alsof ‘ie uit 1979 komt.”

   

  Als je tekent voor een serie, kan die nog jaren doorgaan. Zie je dat als een voordeel of een nadeel?

  “Ik zit al sinds 1999 elk jaar in een televisieserie. Daar prijs ik me gelukkig mee. Elke keer als een project van de buis gehaald wordt, denk ik weer dat er niets anders komt. Godzijdank heb ik dat altijd mis gehad.”

   

  Je werkt al veertig jaar als acteur. Wat is het geheim van een lange Hollywoodcarrière?

  “Blijf jezelf vernieuwen. Wees niet bang om ja te zeggen. En trek je niets aan van andere mensen.”

 1. Doe mee en win!

  • Le Mans '66

   Win vijf keer een VIP-pakket van Le Mans 66

   Academy Award-winnaars Matt Damon en Christian Bale schitteren in Le Mans ‘66, gebaseerd op het merkwaardige waargebeurde verhaal van Ford tegen Ferarri. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket van dit actiedrama weggeven, met daarin een steelbook editie van Le Mans ’66, een poster én een Pathé Thuis kijkcode.

  TV-TIP The Voice Kids

  The Voice Kids
  RTL 4 om 20:01 uur
  De finale van The Voice Kids is uitgesteld naar juni, in de hoop dat er publiek bij kan zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn de aflevering vanaf vanavond aangepast.

  TV-TIP 10 Cloverfield Lane

  10 Cloverfield Lane
  Spike om 20:30 uur
  Na een ongeluk wordt Michelle in een bunker wakker. Twee mannen in de bunker beweren haar gered te hebben en vertellen dat de mensheid bijna is uitgeroeid na een gifgasaanval. Michelle weet niet of ze de mannen kan vertrouwen en begint steeds meer te twijfelen aan hun verhaal.

  Interview

  • LEGO MASTERS is vanaf 11 april te zien bij RTL 4

   Ruben Nicolai

   Lego Masters

   In LEGO MASTERS worden duo’s uitgedaagd met bijzondere LEGO opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen. De presentatie is in handen van Kürt Rogiers en Ruben Nicolai.
   Reacties0 reactie(s)