1. Interviews

  Robert van Beckhoven

  Heel Holland bakt

  De trouwe Heel Holland bakt-kijker moest even geduld hebben, maar dat wordt vanaf 9 december beloond met een extra aflevering. De enige afvalshow waar je van aankomt, staat - hoe leuk! - in het teken van de feestdagen.
  29 november
  Robert van Beckhoven

  De chemie tussen André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven is om je vingers bij af te likken. Zij weten elke huiskamer altijd op de juiste temperatuur te brengen. Vooral onze Brabantse bakker des vaderlands spat de komende tijd van het tv-scherm. Niet alleen in dit zesde seizoen, maar ook in de nieuwe reeks van Wie is de mol?, die 5 januari begint. Al wil Robèrt daar niets over kwijt: “Colombia, waar Wie is de mol? zich dit jaar afspeelt, is een prachtig land: een mooie ervaring.” Daar doen we het dan mee. Gelukkig konden we meer chocolade maken van zijn visie op het nieuwe bakseizoen.

   

  Waarom een extra aflevering?

  “In die allereerste, extra aflevering krijgt Nederland voor het eerst een kijkje in de keuken van de voorrondes. Je ziet hoe vijfhonderd thuisbakkers reageren als ze die befaamde tent betreden. De uitdrukkingen op hun gezichten zijn fantastisch. De vijftien bakkers die de voorrondes overleven, krijgen daarna letterlijk het vuur aan de schenen gelegd. Ze bereiden in hun eigen houtoven een flammkuchen. Het blijkt vooral moeilijk die bodem te bestieren. Je ziet ze denken: hoe krijg ik dit nu fatsoenlijk van mijn schep af en in de oven? Uiteindelijk gaan de besten door.”

   

  Met welke nieuwe thuisbakkers hebben we te maken?

  “Ook dit jaar hebben we een mengelmoes van kandidaten. Hun stijlen lopen uiteen van strak tot flamboyant en ook hun persoonlijkheden verschillen. Waar de één nogal een stresskip is, voelt de ander totaal geen druk. Ik herken veel in de kandidaten. Mijn ervaring leerde me: hoe meer je doet, hoe meer fouten je kunt maken. En degene die de minste fouten maakt, wint.”

   

  Dit seizoen draait om de feestdagen. Heb je nog tips voor thuisbakkers om het stresslevel te beperken?

  “Mijn belangrijkste tip: maak het jezelf niet te moeilijk. Zet het bekende pasteitje op je menu. Dat blijft heerlijk: zeker met een mooie vulling van groenten, vlees en vis. En het kost je weinig tijd. Weet bovendien dat je niet alles zelf hoeft te doen. Koop vooral veel kwalitatieve producten. Maak een lijstje voor een goede voorbereiding en zorg voor een strakke mise en place.”

   

  Hoe ziet de kersttafel in Huize Van Beckhoven er eigenlijk uit?

  “Ik hou niet van een traditioneel kerstdiner met veel gangen. Bij ons zetten we liever de tafel vol met allerlei lekkernijen en goede flessen wijn. Voor het dessert kan ik natuurlijk putten uit al het lekkers uit onze winkel, maar ik vind het ook leuk om te experimenteren. Zo werkte ik ooit aan een dessert dat alle structuren van yoghurt bevatte: ik combineerde yoghurtijs met yoghurtmousse en maakte krokantjes met behulp van yoghurtpoeder.”

   

  Oma’s appelbol is een van de opdrachten. Hoe moeilijk is zo’n klassieker?

  “Dit winterproduct pur sang is niet zo makkelijk: het deeg mag niet inzakken en zie de vulling en het suikerlaagje maar eens perfect te krijgen. Veel kijkers vinden na de eerste afleveringen dat onze bakkers ‘er niks van kunnen’. Dat komt omdat ze het eindniveau van het vorige seizoen nog in hun achterhoofd hebben. Vergeet niet dat die bakkers een ontwikkeling van tien weekenden doormaakten. Onze nieuwe kandidaten moeten bijvoorbeeld binnen anderhalf uur een notentaart bakken. Die noten moeten gebrand, de taart moet gaar en afgekoeld zijn en alles moet op tijd op tafel staan. Wie doet dat thuis nu? Ik verzeker: het niveau dit jaar is zeer hoog!”

  Lees hier het interview met Robèrt over CupCakeCup

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X DVD SHOPLIFTERS

   Shoplifters trok meer dan honderdduizend Nederlandse bezoekers naar de bioscoop. Dit Japanse drama, dat een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film kreeg, is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en Video on Demand: Totaal TV mag de dvd vijf keer weggeven.

  TV-TIP Das Boot

  Das Boot
  NPO 2 om 20:00 uur
  De bemanning van de U-612 vaart in deze laatste aflevering terug naar La Rochelle. Opgelucht, maar tegelijkertijd verslagen. Om de perikelen aan boord van de U-612 te verhullen, verzint de bemanning een list.

  TV-TIP Those Who Kill

  Those Who Kill
  NPO 3 om 20:30 uur
  Hoewel het halve land in 2011 nagelbijtend voor de tv zat, trok het Deense TV2 na het eerste seizoen toch de stekker uit Those Who Kill. Er volgden weliswaar nog wat remakes, waaronder De Jacht op SBS6, maar daarna werd het stil rond speurdersduo Bach en Cedergren. Totdat Viaplay, zeg maar het Scandinavische Videoland, de serie begin dit jaar nieuw leven inblies. Met een nieuwe cast én een nieuw verhaal. Het tweede seizoen start met de speurtocht naar de zeventienjarige Julie, een zaak die rechercheur Jan Michelsen al een half jaar wakker houdt.

  Interview

  • *

   Bridget Maasland

   De zwakste schakel

   Precies achttien jaar na de eerste aflevering van De zwakste schakel keert Bridget Maasland terug met die knalharde kennisquiz.
   Reacties0 reactie(s)