1. Interviews

  Rolf Wouters

  Split Screen

  De man die in de jaren ‘90 miljoenen kijkers plezierde met shows als Vergeet je tandenborstel niet! is terug. Rolf Wouters presenteert de nieuwe quiz Split Screen.
  19 august
  Rolf Wouters Split Screen

  Wat voor quiz is Split Screen?

  “Elke week krijgt een duo negen vragen die bestaan uit twee plaatjes, bijvoorbeeld een foto van Martien Meiland en een foto van Patty Brard. De opdracht is om een getal te noemen dat precies tussen hun leeftijden in zit. Het leuke van de quiz is dat het heel makkelijk lijkt, maar stiekem best moeilijk is.”

   

  Wat gebeurt er bij een fout antwoord?

  “Dan gaat er een bedrag af van het startkapitaal van €25.000. In de finale kun je het overgebleven bedrag verviervoudigen. Heb je alles goed, dan verdien je dus een ton!”

   

  John de Mol haalde met Lingo en Man bijt hond oude succesnummers van stal. Is jouw komst naar SBS6 ook zo te interpreteren?

  “Nee, dit is een totaal nieuw format. Ik ben erbij gehaald omdat ik een allround televisiemaker ben en het leuk vind om iets nieuws te doen. Mijn rol is die van testpiloot.”

   

  Zit er een nieuwe Discotrain of Tandenborstelshow in?

  “Als het aan mij ligt wel, maar de tijd van dat soort grote shows is voorbij. Elke week andere verrassingen, grote decorstukken: dat is tegenwoordig veel te duur. Ook een reis winnen en stante pede op het vliegtuig springen, is niet meer bijzonder.”

   

  Een van de redenen om met tv te stoppen, was plankenkoorts, hoe is het daar nu mee?

  “In 2016 heb ik als testcase de uitreiking van de TV-beelden gedaan, dat werd alleen uitgezonden op Ziggo en dat ging prima. Twee jaar later zat ik in Linda’s Oh wat een jaar en toen kreeg echt weer zin om zelf een programma te maken.”

   

  Je woont al lange tijd in Portugal en daar ben je ook boer. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?

  “Naast allerlei andere dingen die ik doe zoals dit televisieprogramma, heb ik ook een kleine kurkplantage. Dat klinkt heel romantisch, maar ik kan je zeggen: ik heb nog nooit zoveel fysieke arbeid verricht als de laatste paar jaren.”

   

  Naar welke tv-programma’s kijk je graag zelf?

  “Waar ik echt voor ga zitten, is Twee voor twaalf. Dat speel ik dan op de bank tegen mijn vrouw. Ik ben altijd heel trots als ik behalve de Paardensprong-vraag ook één kennisvraag weet.”

 1. Doe mee en win!

  • Face to Face

   Win de streamstart voor Face to Face

   Wanneer inspecteur Bjørn Rasmussen het lichaam van een jonge vrouw moet identificeren, blijkt het om zijn eigen dochter Christina te gaan. De lijkschouwer denkt aan zelfmoord, maar Bjørn weigert dat te geloven. Totaal TV mag vijf keer de Lumiere-streamstart voor dit misdaaddrama weggeven.

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:30 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Om te voorkomen dat iemand haar geheim achterhaalt, laat ze - acht decennia lang - niemand meer in haar leven toe. Maar een toevallige ontmoeting met de charismatische filantroop Ellis Jones wakkert haar passie voor het leven en de liefde plots weer aan.

  TV-TIP Frank & Rogier checken in

  Frank & Rogier checken in
  RTL 4 om 20:31 uur
  Nadine en Simon kochten een vakantiehoeve en stopten al hun geld in de renovatie, maar toen sloeg de coronacrisis toe en was hun geld op. Frank en Rogier helpen een handje.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)