Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Ruben Nicolai

  The Masked Singer

  Het is met afstand het best bekeken programma van RTL 4 en dit seizoen wordt het spectaculairder dan ooit. ‘Mr. RTL’ Ruben Nicolai mag het weer aan elkaar praten. “De pakken zijn dit jaar zo achterlijk mooi.”
  23 oktober
  Ruben Nicolai

  Ze zeggen dat je nooit een winnende formule moet veranderen, maar toch doen de makers van The Masked Singer dat gewoon lekker wel het komende seizoen. En dat is het beste te merken aan de komst van een nieuw panellid, de lieftallige Monica Geuze. Vorig jaar zagen we haar nog stralen als De Flamingo in hetzelfde programma, maar nu mag ze mee gaan raden. Er zijn dan ook niet meer twee teams, maar elk panellid raadt voor zichzelf. Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver zijn ook weer allemaal van de verkleedpartij. “We hadden natuurlijk altijd twee kibbelende stelletjes met Gerard en Buddy en Carlo en Loretta. Dat vond ik ook heerlijk om naar te kijken. Maar van hogerhand dacht men ‘we moeten de sleetsheid voor zijn’.” Toch is met die wijziging de Nederlandse versie juist meer trouw aan het oorspronkelijke format. Ruben: “De opstelling zoals we die nu hebben met Monica is in het buitenland juist gebruikelijk.” En het levert direct een enorm frisse wind op, merkt Ruben. “De komst van Monica is echt geweldig. Ze doet het waanzinnig, want ze heeft echt een andere kijk. Ze onderbouwt haar gokjes op een heel andere manier dan Gerard, Carlo en Loretta. Af en toe zit ze nog wel op hetzelfde spoor of zelfs één lijn met Buddy. En dat gaat dan heen en weer. ‘Hey Buddy wat vind jij?’ Of ‘hey Geuze wat vind jij?’ Dat is heel grappig om te zien.”

  Maar ook de jongere kijker zal zich iets meer kunnen herkennen in het programma waar soms wel héél rare namen worden geraden door het panel. Ruben: “Dan hoor je ineens Arnold Vanderlyde of Marga Bult voorbijkomen. En dan zegt zij heel verfrissend: ‘Jongens, heel even. Wie zijn dat?’ Dus ze levert op alle vlakken. Ze is echt een aanwinst voor het programma.”

   

  Minder carnaval

  Wat dit jaar ook anders is, zijn de pakken. Er ging al even een gerucht dat er misschien pakken van andere versies in het buitenland gebruikt zouden worden en dat blijkt inderdaad het geval, verklapt Ruben. “De pakken zijn dit jaar zo achterlijk mooi. Het is echt next level!” Eerder werd er nog weleens geklaagd over de kwaliteit van de buitenissige creaties waar de BN’ers in gehesen werden, erkent ook Ruben. “Ja, het is minder carnavalsvereniging dan eerder. Vroeger vonden mensen de maskers dan wel mooi, maar voor de rest zaten er dan gewone kleren onder. Die kritiek gaan we niet meer krijgen denk ik.”

  Waar de jongere kijker al meer herkenning zal zien dankzij de komst van Monica, denkt hij dat de BN’ers die meedoen ook wel meer een belletje doen rinkelen bij de jongere generatie. “Nu het programma zo goed bekeken wordt, is het ook steeds makkelijker om grote namen te strikken. Sterker nog, soms worden we gewoon gebeld. En dit jaar worden ook de kinderen meer op hun wenken bediend. Af en toe zeggen mijn kinderen ook ‘Wie is dat?’ En toch vinden ze het leuk om naar te kijken. Het is toch ook een dansende peer of een ander prachtig pak.”

   

  TAFKAL-vrienden

  Voor het antwoord op de vraag wie nou echt een droomdeelnemer zou zijn kijkt Ruben naar de oorspronkelijke Koreaanse versie van de show. “Daar deed Hollywood-ster Ryan Reynolds ineens mee. En die hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar gewoon een internationale ster. Hij doet dat masker af en de mensen in die zaal worden he-le-maal leip. Die stuiterden gewoon, net als bij The Beatles vroeger. Dus dat is nog wel een grote wens, zo iemand.”

  Gek genoeg hebben Rubens TAFKAL-vrienden, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge in tegenstelling tot zo’n beetje elk ander programma nog niet meegedaan aan The Masked Singer. En dat terwijl hun namen elk seizoen wel een keer of vijftien voorbijkomen in de gokjes van het panel. Ruben: “Nou ja, ik kan niks zeggen of ze er dit jaar wel of niet bij zijn.” Ruben denkt niet dat het komt omdat hij het misschien zou verklappen terwijl hij naast ze staat. “Ik denk dat het me nog wel zou lukken om dat onder de pet houden.” Al is het maar omdat hij het ook niet altijd onthoudt wie er meedoet. “Voor het seizoen begint vertellen ze me wie er mee doet en dan pas komen die pakken. Maar bij de eerste repetitie ben ik het dan vaak alweer vergeten.”

  Heeft Ruben als veelgevraagd RTL-presentator nog invloed op hoe The Masked Singer eruitziet? Kan hij eisen stellen? “Eisen stellen? Daar verkijken mensen zich wel op. Niemand vertelt mij ooit iets en ik eis ook helemaal niets. Ik blaas niet te hoog van de toren. Het is misschien wat saai om op te schrijven, maar ik ben gewoon een erg happy camper op het moment.”

  Lees hier het interview met Ruben over LEGO MASTERS

  Lees hier het interview met Ruben over Ik weet er alles van!

  Lees hier het interview met Ruben over De allerslechtste echtgenoot van Nederland

  Lees hier het interview met Ruben over De allerslechtste chauffeur van Nederland

  Lees hier het interview met Ruben over 71 graden Noord