Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Ruben Nicolai

  Lego Masters

  In LEGO MASTERS worden duo’s uitgedaagd met bijzondere LEGO opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen. De presentatie is in handen van Kürt Rogiers en Ruben Nicolai.
  03 april
  LEGO MASTERS is vanaf 11 april te zien bij RTL 4

  Ondanks dat Ruben van z’n tiende tot twaalfde gek was van LEGO en hij onlangs met z’n jongste dochter – een gedeelte van – Harry Potters Zweinstein in elkaar zette, stond hij niet meteen te springen toen ze hem vroegen voor de presentatie van LEGO MASTERS. Ruben: “Ik dacht: gaan we echt met z’n allen kijken naar mensen die met LEGO gaan bouwen?” Maar dat bleek even andere koek. De ruimtestations die Ruben in de jaren tachtig creëerde en de tovenaarsschool die hij met dochter Daantje bouwde, vallen – hoe indrukwekkend ook – in het niet bij de bouwwerken van de LEGO MASTERS-duo’s.

   

  Wolkenkrabber

  Toch denk je als je LEGO MASTERS hoort niet direct aan een zaterdagavondshow. “Ik ook niet, maar toen ik de Australische versie zag, was ik om. De deelnemers worden op een creatieve manier uitgedaagd en zijn tot bizarre dingen in staat.” En gelukkig voor ons geldt dat ook voor de Nederlandse en Vlaamse deelnemers. “Voor de eerste opdracht is er een gigantische LEGO stad gebouwd vol wolkenkrabbers. In die stad zijn acht lege plekken overgelaten. De opdracht: bouw binnen vijftien uur een eigen wolkenkrabber die daartussen past. De deelnemers snappen dat ze uiteindelijk in tijdnood komen, dus je ziet ze meteen rennen en racen.” Wat de show volgens Ruben het kijken waard maakt, zijn de grappige twists die de opdrachten bevatten. “Nu klap ik een beetje uit de school, maar als de deelnemers bij deze opdracht denken dat ze klaar zijn, blijkt er toch nog een extra opdracht te zijn… Er zitten meerdere van dat soort twists in het programma waardoor je geen standaard televisie krijgt.”

   

  Poëtische Vlaming

  Niet alleen het concept en de opdrachten zitten lekker in elkaar, ook de samenwerking met Kürt Rogiers verliep vlotjes. “Ik kende Kürt nog uit de BNN-tijd, maar we hadden elkaar járen niet gezien. Vaak moet je bij een duo-presentatie in het begin erg rekening houden met de ander, omdat diegene niet al je grapjes snapt of zelfs denkt dat jij ‘m in de zeik neemt. Maar wij konden elkaar meteen goede plaagstootjes uitdelen. Dat is leuk; als je elkaar ook kan pesten. Daarnaast is Kürt een echte Vlaming die bij presentatieteksten soms bijna poëtisch is. Waar wij in Nederland zouden zeggen: ‘Zo, het zit erop’ zei Kürt (Ruben neemt een Vlaams accent aan): ‘Zo, de secondes van het leven zijn weggetikt.’ Heerlijk toch!” Maar het was voor het geestige duo niet alleen lachen, gieren, brullen tijdens de opnamen. “Als de deelnemers hun bouwsels moesten verplaatsen naar de plek waar ze deze moesten presenteren, dan kon ik niet eens ademhalen. Ik dacht alleen maar: niet struikelen, niet struikelen.” Of er weleens iemand is gestruikeld, laat Ruben in het midden. Maar er is zeker het een en ander gesneuveld. “Soms stond ik bij iemand te kijken en vroeg: ‘Hoe gaat de samenwerking?’ en dan was diegene nét met een steentje op een moeilijke plek bezig en ‘tak’, brak er een stuk toren af. Zo sneu!”

   

  Hollywood-blockbuster

  De langste periode dat de deelnemers ergens aan hebben gebouwd, duurde 28 uur. “Aan één bouwwerk hè. Met open mond keek ik naar wat ze maakten. Want ze doen dus níks uit een boekje. De creativiteit van die mensen is geweldig om te zien. Sowieso heb ik ontdekt dat kijken naar een creatie die langzaam ontstaat, ontzettend satisfying is.” Acht duo’s uit Nederland en Vlaanderen gaan de competitie met elkaar aan. Aan het einde mogen de twee beste bouwers van Nederland en België zichzelf LEGO Master 2020 noemen. De jurering wordt verzorgd door de BRICKMASTER, een expert op het gebied van LEGO. Ruben geeft ons nog een laatste argument waarom we volgens hem móeten kijken: “In aflevering twee moeten ze iets bouwen en het voorbeeld is een raket. Dus aan die orde van grootte moet je denken. Daar gebeurt vervolgens iets mee wat in een echte Hollywood-blockbuster niet zou misstaan...”

  Lees hier het interview met Ruben over Ik weet er alles van!
  Lees hier het interview met Ruben over De allerslechtste echtgenoot van Nederland
  Lees hier het interview met Ruben over De allerslechtste chauffeur van Nederland
  Lees hier het interview met Ruben over 71 graden Noord

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd We Are Who We Are

   In deze persoonlijke zoektocht vinden de twee Amerikaanse tieners Fraser en Caitlin, die op een militaire basis in Venetië wonen, elkaar en ontstaat er een hechte vriendschap. Totaal TV mag dit broeierige coming-of-age-drama vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Deadpool 2

  Deadpool 2
  Veronica om 20:00 uur
  Wade Wilson werkt al twee jaar als de gemaskerde held Deadpool. Op een dag verliest hij echter alles waar hij van houdt.

  TV-TIP Lego Masters: Kids special

  Lego Masters: Kids special
  RTL 4 om 20:00 uur
  Kinderen zijn toch de echte LEGO-experts. In deze special nemen deelnemers tussen de 7 en 12 jaar oud het tegen elkaar op.

  Interview

  • *

   Emma Stone

   Cruella

   Een van ‘s werelds leukste slechteriken heeft een eigen film gekregen. Emma Stone schittert vanaf 28 mei op Disney+ als Cruella de Vil, de kleurrijke modeontwerpster die het behoorlijk bont maakt.
   Reacties0 reactie(s)