Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Interviews

    Rudolph van Veen

    24Kitchen Feestdagen met Rudolph

    Rudolph van Veen staat vanwege de feestdagen klaar in de 24Kitchen-keuken om ons met de lekkerste gerechten te helpen. Van kerstontbijt tot en met de oud & nieuw-borrel en alles daartussen.
    26 november
    Rudolph van Veen 24Kitchen kerst

    Vanaf 7 december ben je elke werkdag te zien met 24Kitchen Feestdagen met Rudolph, wat kunnen we ervan verwachten?

    “Gezelligheid, warmte en rust. Maar vooral: veel ideeën en keukeninspiratie voor de totale feestmaand. We hebben de recepten onderverdeeld in twintig thema’s. Het eerste thema is ‘De eetbare kerstboom’, waarin we hartjes van cranberrykoek, sneeuwpopkoeken, gemberkoekpoppetjes en Engelse mince pies maken. Want de kerstpret begint voor mij altijd met baksels. Want laten we wel wezen: je begint de kerstpret doorgaans niet met het braden van een hertenrug.”

     

    Elke aflevering heeft een op zichzelf staand thema, zoals ‘Lekker wild’?

    “We vroegen ons af: wat is nou wild wat voor de meeste Nederlanders haalbaar is? Je kunt wel allerlei fancy dingen maken, maar daarvan weet je stiekem toch al dat mensen het niet gaan maken. Dus we wilden haalbare tips geven. Dat begint met het maken van een mooie wildsaus of fond. Eentje waarbij het niet uitmaakt of je hert, haas of konijn eet. De basis van zo’n saus is in principe hetzelfde. In een reguliere kookuitzending komt het er vaak niet van om te laten zien hoe je een fond maakt. Het is ook best een werkje. Maar juist met de feestdagen zijn mensen bereid om er wat meer aandacht aan te besteden.”

     

    Over welke aflevering ben je zelf erg enthousiast?

    “Ik vind ‘Het kerstontbijt’ erg leuk, omdat je daar toch de dag mee begint. Eerste Kerstdag start je met een feestelijk ontbijt. Maar de aflevering: ‘Wat eten we erbij?’ vind ik ook erg leuk. Want of je nu een varkenshaasje, vis, kip, kalkoen of iets vegetarisch maakt, de aankleding qua gerechtjes eromheen maakt dat ’t kerst wordt. Dat zijn de stoofpeertjes, extra feestelijke aardappeltjes, cranberrycompote en alle andere klassiekers.”

     

    Over klassiekers gesproken, we zagen de ‘Klassieke kerstdesserts’ op het programma staan, maar ook ‘Simpele kersttoetjes’. Welke hebben jouw voorkeur?

    “Hier ga ik niet tussen kiezen! De klassieke kerstdesserts zijn echt pronkstukken; ze kosten ook tijd om te maken. Maar de simpele kersttoetjes zijn toetjes voor als je niet zo’n geweldige kok bent of als je niet alles zelf wil bakken. We laten zien hoe je makkelijk een toetje kunt maken wat verrukkelijk is, maar waar je niet zoveel werk aan hebt. Die aflevering vind ik minstens zo leuk als die van de klassieke kerstdesserts! Omdat die ‘simpele’ toetjes er qua smaak helemaal niet voor onder doen. Ze zijn minder spectaculair, maar wel gruwelijk lekker. Bijna het hele team waarmee ik draaide, riep bij die simpele toetjes: ‘Ja, dit ga ik maken met kerst!’ Als de cameraman zegt: ‘Dit is écht makkelijk, dit ga ik maken, hoor!’ dan is dat een goed teken.”

     

    Welke gerechten die je in de afleveringen maakt, ga je zelf serveren met kerst?

    “Hoe cliché ook, maar de klassieke garnalencocktail met de ouderwetse cocktailsaus. En ik begrijp dat mensen zeggen: ‘Maar jij kunt toch wel andere dingen bedenken?’ Dat klopt, maar dit vindt iedereen lekker: mijn schoonouders, mijn lief... Dus dan maak ik met plezier de ouderwetse garnalencocktail. En stoofpeertjes! Een kerst zonder stoofpeertjes is als vrijen zonder zoenen. Ik kan me daar niets bij voorstellen. Eén jaar heb ik geen stoofpeertjes gemaakt met kerst, toen had ik achteraf niet het gevoel dat het kerst was geweest.”

     

    En met oud & nieuw?

    “In de aflevering ‘Oud & nieuw-buffet’ zit de ouderwetse koude schotel: een huzarensalade van soepvlees, aardappels en mayonaise, inclusief de schijven ananas uit blik er bovenop. Die ga ik maken. Heerlijk, zo’n jaren zeventigschotel, ik heb daar zulke fijne herinneringen aan. Lekker opscheppen voor de hele familie. Het lijkt nu bijna alsof ik alleen van ouderwetse recepten hou, maar dat is niet het geval, hoor. De champagnetaart uit de ‘Oud & nieuw Bakery’-aflevering ga ik bijvoorbeeld ook maken; leuk en een echte showstopper, dus heel geschikt voor oud en nieuw.”

    Lees hier het interview met Rudolph van Veen over De makkelijke maaltijd op vakantie
    Lees hier het interview met Rudolph van Veen over Over smaak valt te twisten

  1. Doe mee en win!

    • Daniel Craig Collection

      Win de Daniel Craig Collection

      Daniel Craig kruipt dit jaar in No Time to Die voor de laatste keer in de huid van de geliefde geheime agent. De Daniel Craig Collection bundelt al zijn Bond-films tot dusver. Totaal TV mag deze boxset met Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre drie keer weggeven.

    TV-TIP Oorlogswinter

    Oorlogswinter
    NPO 3 om 20:25 uur
    Tijdens de laatste, ijskoude winter van de Tweede Wereldoorlog moet de veertienjarige Michiel een Engelse soldaat helpen.

    TV-TIP Dater's Handbook

    Dater's Handbook
    RTL 8 om 20:30 uur
    Cassandra valt steeds op de verkeerde mannen en zoekt hulp bij relatie-expert Susie en haar zelfhulpboek.

    Interview

    • Winston Gerschtanowitz in Marble Mania

      Winston Gerschtanowitz

      Marble Mania

      In de familieshow Marble Mania strijden drie BN’ers in verschillende behendigheidsspellen en spectaculaire knikkerraces tegen elkaar. Presentator Winston Gerschtanowitz staat de knikkeraars bij. De races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. We spraken Winston over deze nieuwe show.
      Reacties0 reactie(s)