Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Rudolph van Veen

  24Kitchen Feestdagen met Rudolph

  Rudolph van Veen staat vanwege de feestdagen klaar in de 24Kitchen-keuken om ons met de lekkerste gerechten te helpen. Van kerstontbijt tot en met de oud & nieuw-borrel en alles daartussen.
  26 november
  Rudolph van Veen 24Kitchen kerst

  Vanaf 7 december ben je elke werkdag te zien met 24Kitchen Feestdagen met Rudolph, wat kunnen we ervan verwachten?

  “Gezelligheid, warmte en rust. Maar vooral: veel ideeën en keukeninspiratie voor de totale feestmaand. We hebben de recepten onderverdeeld in twintig thema’s. Het eerste thema is ‘De eetbare kerstboom’, waarin we hartjes van cranberrykoek, sneeuwpopkoeken, gemberkoekpoppetjes en Engelse mince pies maken. Want de kerstpret begint voor mij altijd met baksels. Want laten we wel wezen: je begint de kerstpret doorgaans niet met het braden van een hertenrug.”

   

  Elke aflevering heeft een op zichzelf staand thema, zoals ‘Lekker wild’?

  “We vroegen ons af: wat is nou wild wat voor de meeste Nederlanders haalbaar is? Je kunt wel allerlei fancy dingen maken, maar daarvan weet je stiekem toch al dat mensen het niet gaan maken. Dus we wilden haalbare tips geven. Dat begint met het maken van een mooie wildsaus of fond. Eentje waarbij het niet uitmaakt of je hert, haas of konijn eet. De basis van zo’n saus is in principe hetzelfde. In een reguliere kookuitzending komt het er vaak niet van om te laten zien hoe je een fond maakt. Het is ook best een werkje. Maar juist met de feestdagen zijn mensen bereid om er wat meer aandacht aan te besteden.”

   

  Over welke aflevering ben je zelf erg enthousiast?

  “Ik vind ‘Het kerstontbijt’ erg leuk, omdat je daar toch de dag mee begint. Eerste Kerstdag start je met een feestelijk ontbijt. Maar de aflevering: ‘Wat eten we erbij?’ vind ik ook erg leuk. Want of je nu een varkenshaasje, vis, kip, kalkoen of iets vegetarisch maakt, de aankleding qua gerechtjes eromheen maakt dat ’t kerst wordt. Dat zijn de stoofpeertjes, extra feestelijke aardappeltjes, cranberrycompote en alle andere klassiekers.”

   

  Over klassiekers gesproken, we zagen de ‘Klassieke kerstdesserts’ op het programma staan, maar ook ‘Simpele kersttoetjes’. Welke hebben jouw voorkeur?

  “Hier ga ik niet tussen kiezen! De klassieke kerstdesserts zijn echt pronkstukken; ze kosten ook tijd om te maken. Maar de simpele kersttoetjes zijn toetjes voor als je niet zo’n geweldige kok bent of als je niet alles zelf wil bakken. We laten zien hoe je makkelijk een toetje kunt maken wat verrukkelijk is, maar waar je niet zoveel werk aan hebt. Die aflevering vind ik minstens zo leuk als die van de klassieke kerstdesserts! Omdat die ‘simpele’ toetjes er qua smaak helemaal niet voor onder doen. Ze zijn minder spectaculair, maar wel gruwelijk lekker. Bijna het hele team waarmee ik draaide, riep bij die simpele toetjes: ‘Ja, dit ga ik maken met kerst!’ Als de cameraman zegt: ‘Dit is écht makkelijk, dit ga ik maken, hoor!’ dan is dat een goed teken.”

   

  Welke gerechten die je in de afleveringen maakt, ga je zelf serveren met kerst?

  “Hoe cliché ook, maar de klassieke garnalencocktail met de ouderwetse cocktailsaus. En ik begrijp dat mensen zeggen: ‘Maar jij kunt toch wel andere dingen bedenken?’ Dat klopt, maar dit vindt iedereen lekker: mijn schoonouders, mijn lief... Dus dan maak ik met plezier de ouderwetse garnalencocktail. En stoofpeertjes! Een kerst zonder stoofpeertjes is als vrijen zonder zoenen. Ik kan me daar niets bij voorstellen. Eén jaar heb ik geen stoofpeertjes gemaakt met kerst, toen had ik achteraf niet het gevoel dat het kerst was geweest.”

   

  En met oud & nieuw?

  “In de aflevering ‘Oud & nieuw-buffet’ zit de ouderwetse koude schotel: een huzarensalade van soepvlees, aardappels en mayonaise, inclusief de schijven ananas uit blik er bovenop. Die ga ik maken. Heerlijk, zo’n jaren zeventigschotel, ik heb daar zulke fijne herinneringen aan. Lekker opscheppen voor de hele familie. Het lijkt nu bijna alsof ik alleen van ouderwetse recepten hou, maar dat is niet het geval, hoor. De champagnetaart uit de ‘Oud & nieuw Bakery’-aflevering ga ik bijvoorbeeld ook maken; leuk en een echte showstopper, dus heel geschikt voor oud en nieuw.”

  Lees hier het interview met Rudolph van Veen over Rudolph’s Winterklassiekers

  Lees hier het interview met Rudolph van Veen over De makkelijke maaltijd op vakantie

  Lees hier het interview met Rudolph van Veen over Over smaak valt te twisten

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)