1. Interviews

  Sabine Uitslag

  Dancing on ice

  Dancing on Ice is terug! Negen BN-ers, waaronder Sabine Uitslag, binden de ijzers onder en gaan met elkaar de strijd aan. Het oud-Kamerlid heeft er het volste vertrouwen in: “Zoals Pippi Langkous al zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het heel goed kan’!’
  29 november
  Sabine Uitslag Dancing on Ice

  Wat was je reactie toen je werd gevraagd om mee te doen?

  “Zes jaar geleden was ik kandidaat bij het programma Strictly Come Dancing. Dat was een hele belevenis. Ik had besloten dat als ik ooit voor kunstschaatsen zou worden gevraagd, ik meteen ja zou zeggen. Dus dat was mijn antwoord. Maar dat betekende nog niet dat ik daad­werkelijk mee mocht doen, want eerst was er op het ijs een nul-meting waarbij een choreograaf keek of je goed genoeg was. En ja, ik ben dus gelukkig voor die test geslaagd.”

   

  Kon je al een beetje uit de voeten op kunstschaatsen?

  “Toen mijn zusje en ik klein waren kreeg zij een paar kunstschaatsen. Dat vond een oom zielig voor mij, en hij duikelde nog een paar op. Die waren helemaal verroest en het wit was craquelé. In mijn jeugd wisselde ik kunstschaatsen af met lage noren. Lekker hard rondjes draaien. Maar de keren dat er ijs ligt, zijn op één hand te tellen, dus het was alweer even geleden dat ik op het ijs stond.”

   

  Hoe reageerde je omgeving op je deelname?

  “Tijdens de huisvergadering heb ik het in de groep gegooid. Mijn kinderen waren helemaal enthousiast. En als ik tegen collega’s zeg dat ik ga kunstschaatsen en dat het live is, dan trekt iedereen wit weg. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Je moet jezelf uitdagen in het leven. Het is zo leuk om iets te leren wat je niet kan. Mijn motto in het leven: pak je kansen en wees niet te bang!”

   

  Hoe vaak per week train je?

  “Ik sta vier tot vijf keer op het ijs en ik train één keer thuis. In het begin was ik maximaal twee uur per dag aan het schaatsen, inmiddels is dat minimaal drie en maximaal vijf uur. Het kost erg veel energie, want je gebruikt spieren die je anders nooit gebruikt. Logisch, want wanneer moet je nou balanceren op twee heel dunne ijzertjes? Thuis train ik mijn buik- en rugspieren, want je moet een hele sterke core hebben. Dat had ik absoluut niet, dus ik ben blij dat ik eindelijk weer wat fitter word. Ik had echt de conditie van een visstick.”

   

  En wil het al een beetje vlotten?

  “We zijn al een aantal weken bezig met de basis van het kunstschaatsen, dus pirouettes, pootje over, achteruit pootje over, pirouetje binnen- en buitenbaan, noem maar op. Ik wist niet dat het bestond. Als we dat goed onder de knie hebben, studeren we de choreografie in met een danspartner. Het is net als met autorijden: je bent heel erg bezig met je oog-voet coördinatie. Dan zeiden ze dat ik goed om me heen moest kijken, maar ik had geen flauw idee waar naartoe. Intussen moest ik gas geven, schakelen en remmen. Datzelfde gevoel heb ik nu ook. Ik doe dingen, maar het zijn nog geen automatismen. Het kost tijd, maar het is ongelooflijk leuk om te doen.”

   

  Heb je al een signature move, zoals die ene uit Dirty Dancing waarbij de vrouw omhoog wordt getild?

  “Nog niet, maar ik hoop dat ik een sterke man als danspartner krijg en dan komt het zeker goed.”

   

  Wie van je medekandidaten schat je hoog in?

  “Dat zijn er drie: Donny Roelvink, Juvat Westendorp en Tommie Christiaan. Donny heeft jaren geleden al een keer meegedaan aan Kinderen dansen op het ijs, dus die heeft ervaring. Tommie beweegt erg makkelijk op de schaatsen en Juvat heeft unieke moves. Het is een genot om naar hen te kijken. Ik ga natuurlijk ook mijn beste beentje voorzetten, maar ik kan nog wel wat hulp gebruiken, want het publiek mag tijdens de shows ook stemmen. Nou hebben al die BN’ers een Instagram-account waar je u tegen zegt, dus zij kunnen veel mensen mobiliseren. Ik werk in de zorg en heb niet zo veel volgers. Ik heb wel veel LinkedIn-connecties, maar dat is allemaal zakelijk. Dus mensen, ga me volgen op Insta en stem op mij!”

 1. Doe mee en win!

  • Trust Lino HD Soundbar

   Win de Trust Lino HD Soundbar

   Muziek kan goed klinken en er goed uitzien, dat bewijst de Trust Lino HD Soundbar met Bluetooth. Met hoge kwaliteit geluid in een stijlvol en strak design heeft deze soundbar het beste van beide. Totaal TV mag deze stijlvolle Bluetooth-soundbar twéé keer weggeven.

  TV-TIP Reizen Waes

  Reizen Waes
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl de gemiddelde toerist niet verder komt dan een rondje Reykjavik, wil Tom Waes koste wat het kost Mjóifjördur, het meest afgelegen dorpje van IJsland, bezoeken.

  TV-TIP Jurassic Park

  Jurassic Park
  SBS9 om 20:30 uur
  Na vijf jaar onderzoek staat miljardair John Hammond op het punt het grootste themapark ter wereld te openen: een dierentuin vol dinosaurussen. Aan de hand van een bloeddruppel, gevonden in een gefossiliseerde mug, hebben Hammond en zijn team het DNA van een dinosaurus gekloond en tientallen van deze prehistorische monsters opnieuw tot leven gebracht. Dat gaat al snel mis.

  Interview

  • Martin Freeman A Confession

   Martin Freeman

   A Confession

   Als politieman Steve Fulcher stelt Sherlock’s Martin Freeman alles in het werk om in A Confession een ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen.
   Reacties0 reactie(s)