Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Sandra Lee

  Dr. Pimple Popper

  De een vindt het héérlijk en de ander gaat er bijna van over z’n nek als Dr. Pimple Popper vastgekoekte mee-eters en etterende bulten te lijf gaat.
  22 november
  Sandra Lee

  Waarom zijn zoveel mensen enthousiast over pukkels en puisten op tv?

  “Het is een beetje zoals een griezelfilm: je wilt niet kijken, maar je kunt het niet laten. Ik denk dat de kijker meeleeft met de mensen in de show en er een blij gevoel aan overhoudt als ze zien hoe iemand zienderogen opknapt.”

   

  Wat geeft jou voldoening in je werk?

  “Ik vind het mooi dat ik mensen mag helpen om weer goed in hun vel te zitten. Een huidaandoening werkt ook mentaal door. Dat zie je dit seizoen ook bij James. Hij heeft zulke bulten op zijn rug dat hij er depressief van wordt. Hij was altijd graag op het strand en in de zee, maar trekt zich uit schaamte steeds meer terug. Het beperkt mensen, maakt ze onzeker.”

   

  Heb je nog wel trek in een stukje kipfilet na zo’n dagje pulken aan gezwellen?

  “Ik kan tijdens het uitknijpen van een pukkel bedenken dat ik een eiersalade wil voor de lunch, maar als ik rauwe kipfilet moet snijden doe ik wel handschoenen aan. No way, dat ik kip aanraak. Het lijkt te veel op een gezwel. Ik wil er niet eens aan denken hoe het voelt om dat aan te raken!”

   

  Je hebt je eigen kliniek. Die wordt sinds het programma vast overspoeld door patiënten met de vreemdste aandoeningen?

  “Er komen mensen vanuit het hele land, de hele wereld zelfs, met de meest zeldzame dingen. Ik heb helaas geen tijd om iedereen te zien die dat wil, maar gelukkig kunnen veel patiënten geholpen worden door mijn collega’s en mijn man met wie ik de kliniek run.”

   

  Jullie hebben twee pubers. Loepzuivere huidjes zeker?

  “Allebei onze zoons hadden last van acné, één zelfs behoorlijk. Die hebben we toen wat voor kunnen schrijven, een van de voordelen als allebei je ouders dermatoloog zijn. Ik had als kind ook veel last van eczeem en heb alopecia areata; een kale plek op mijn hoofdhuid. Ik was ook maar wat blij met mijn inwonende dermatoloog. Ik hoefde geen tandpasta op mijn pukkels te smeren, mijn vader had the good stuff.”

   

  Dit is alweer het negende seizoen van Dr. Pimple Popper en je ziet er geen dag ouder uit dan toen je begon. Ook een voordeel van dermatoloog zijn?

  “Ik onderhoud mijn huid goed, maar niet tot in het overdrevene. Ik vind het ook wel een nadeel dat mijn gezicht mijn visitekaartje is. Ik ben er daardoor altijd zo bewust van. Maar ja, je huurt nu eenmaal ook geen loodgieter in die zelf de pijpen aan zijn huis los heeft hangen en je wilt geen stylist die altijd in haar joggingbroek loopt.”

   

  Laatste prangende vraag: een pukkel…knijpen of laten?

  “Net als elke dermatoloog zeg ik: probeer het te laten. Ik weet dat het lastig is om eraf te blijven. Als je er per se aan wilt zitten, doe het dan zo verantwoordelijk mogelijk. Maar ga er niet zomaar in knijpen, het kan lijden tot littekens, wondjes en infecties en al dat soort nare dingen.”