Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Simone Kleinsma

  Klassiekers met Kleinsma

  Simone Kleinsma ontvangt collega’s uit haar vakgebied. Samen bespreken ze de mooiste liedjes uit de kleinkunst.
  12 may
  Simone Kleinsma

  Wat kunnen we verwachten van Klassiekers met Kleinsma?

  “We gaan op zoek naar de parels onder de Nederlandstalige liedjes. Daarvoor hebben we in zes afleveringen zes gasten uitgenodigd. Aan hen vroegen we welke nummers belangrijk zijn geweest in hun leven. Door wie ze geïnspireerd zijn, of ze door een bepaald nummer misschien het vak zijn ingegaan, welke liedjes hen hebben geraakt en om welke reden. Ook zingen ze een van hun lievelingsnummers en zelf breng ik ook een lied ten gehore, mét band.”

   

  Welke gasten ontvang je?

  “André van Duin, Jenny Arean, Jörgen Raymann, Brigitte Kaandorp, Stef Bos en Paul de Leeuw. Allemaal mensen uit mijn vakgebied. Ik voer intieme keukentafelgesprekken, maar dan in een studio met een mooi decor. Ontzettend leuk om te doen. Ik had nog nooit gepresenteerd. Zie mezelf ook niet ineens als presentatrice, hoor. Meer als gastvrouw die de gast aan de hand neemt, met als leidraad hun lijstje met liedjes.”

   

  Komen er nog bijzondere archiefbeelden voorbij?

  “Zeker! In de aflevering van André van Duin zit Dorus, Tom Manders. Erg leuk om terug te zien, omdat Dorus ook mijn jeugd is. André laat De krokus en de hyacint horen. Een erg mooi liedje van Tom. Jörgen Raymann kwam dan weer met een Surinaamse cabaretier. Hij heeft natuurlijk heel andere herinneringen aan vroeger dat geeft verrassende keuzes.”

   

  Nog een leuke anekdote gehoord over zo’n klassieker?

  “Brigitte Kaandorp vertelt over effectieve liedjes; liedjes die mensen meteen meezingen. Zoals Mexico van de Zangeres zonder Naam. Dat is een oud nummer uit een Franstalige operette. Dat hebben ze vertaald en wij kennen ’t als Mexico. Kijk, dat zijn leuke weetjes.”

   

  Wat vind je zelf mooie nummers?

  “Telkens weer vind ik zo’n mooi klassieker. Maar Op een mooie Pinksterdag en Een plek om lief te hebben van Toon Hermans zijn ook briljant. Toon komt sowieso vaak voorbij. Bij Brigitte Kaandorp was het Martine Bijl met Ik word nooit meer nummer één. Dat lied had een soort herkenbaarheid voor haar. Brigitte zag: zo kan het dus ook. Leerde dat nummer compleet uit haar hoofd en ontdekte dat ze heel grappig kon zijn.”

   

  Jullie steken een aantal klassiekers in een nieuw jasje. Over welke uitvoering ben je heel enthousiast?

  “Telkens weer. Dat is natuurlijk al veel gedaan, maar wij hebben echt geprobeerd een eigen touch eraan te geven. We hebben ook een medley met Bannink-liedjes gemaakt. Dan merk je ook weer hoe goed die man was.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Dat wisselt nogal. Ik hou van Nederlandse dramaseries, zoals De K van Karlijn, Oogappels en Red Light, maar Chateau Meiland en Bed & Breakfast vind ik ook heerlijk om naar te kijken.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Unsere Mütter, Unsere Väter

   Deze veelgeprezen miniserie volgt vijf vrienden tijdens de Tweede Oorlog. De oorlog verandert hen, hoewel ze elkaar in 1941 hebben beloofd elkaar terug te vinden als de ellende voorbij is. Totaal TV mag de streamstart van Unsere Mütter, Unsere Väter vijf keer weggeven.

  TV-TIP Terug in het wild 2

  Terug in het wild 2
  NPO 2 om 19:30 uur
  In deze docu laat Menno Bentveld zien wat er in Europa gedaan wordt om bedreigde diersoorten een nieuwe kans te geven.

  TV-TIP The Hurt Locker

  The Hurt Locker
  Veronica om 20:30 uur
  Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen tijdens de strijd.

  Interview

  • *

   Staf Coppens

   Camping Coppens

   Staf Coppens, zijn Nederlandse echtgenote Monique en hun kinderen Beau (10) en Nora (12) beginnen een camping in de schitterende Zweedse natuur.
   Reacties0 reactie(s)