1. Interviews

  Sophie Hilbrand

  De grote generatie show

  Drie generaties nemen het tegen elkaar op. Sophie Hilbrand leidt deze quiz waarin we erachter komen wie het meest weet van de eigen én andere generaties.
  03 april
  De grote generatie show is vanaf 18 april te zien op NPO 1

  Wat kunnen we verwachten van De grote generatie show?

  “Bijna honderd mensen uit drie generaties nemen het in de studio tegen elkaar op: de generatie onder dertig, dertig tot zestig en zestigplussers. Zij hebben elk hun eigen teamcaptain, respectievelijk Sahil Amar Aïssa, Richard Groenendijk en Gerard Cox.”

   

  In welke categorieën worden ze getest?

  “Elke aflevering heeft een ander thema: ‘Chips & Cola’ met vragen over voeding, ‘Zeg ‘ns aaa’ over gezondheid en cosmetische ingrepen, ‘De groeten uit’ over reizen en vakanties en ‘Oh La La’ over seks en liefde. Er is een vragenronde, muziekronde, uitbeeldronde en Ranking The Generations-ronde.”

   

  Wat houdt die ‘Ranking The Generations’-ronde in?

  “Daarvoor hebben we Maurice de Hond ingeschakeld. Hij heeft voor ons allerlei vraagstukken onderzocht. Bijvoorbeeld welke generatie denkt dat ‘ie de meeste allergieën heeft? Of: welke generatie heeft de meeste vliegschaamte? Zijn ze dat zelf of toch een van de andere twee generaties?”

   

  Waarom moeten we kijken?

  “Omdat het leuk is om te zien hoe bepaalde dingen veranderen. Bijvoorbeeld dat er een tijd is geweest waarin het oké was dat kinderen rookten. Dan zie je zo’n filmpje van vroeger (Sophie imiteert een jongen met Amsterdamse tongval): ‘Ja, af en toe een sigaretje meneer, voor mijn stress. Het zijn hectische tijden.’ Zo grappig. Je duikt een beetje in de geschiedenis.”

   

  Waren er nog eyeopeners?

  “Zeker! Dat de generaties helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Kijk naar schoonheid: misschien slaan we nu wel door met botox en fillers, maar vroeger lieten dames zich insnoeren in een korset. Daar moet je nu toch niet meer aan denken? Je realiseert je dat dit soort fratsen van alle tijden zijn. Voor je het weet, zie je die oudjes alleen als oudjes, maar zij zijn natuurlijk ook jong geweest.”

   

  Nog iets waarvan je dacht: dat zou nu écht niet meer kunnen?

  “Ja, vroeger had je het Sherry-dieet. Je kunt je nu toch niet meer voorstellen dat er een dieet is waarbij je vooral Sherry moet drinken? Al die vrouwen zaten overdag tipsy te wezen. Inclusief koningin Juliana, die is daar zeventien kilo mee afgevallen.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Op1 kijk ik altijd terug, omdat ik daar onderdeel van uitmaak. Met m’n kinderen kijk ik De regels van Floor, het Jeugdjournaal en Klokhuis. Momenteel vind ik Frontberichten erg goed: de hulpverleners die zelf vertellen hoe het was. Dat is wat het is. Als ik daarnaar kijk, heb ik het gevoel dat ik een beetje grip krijg op wat er allemaal gebeurt.”

  Lees hier het interview met Sophie over Dwars door de week
  Lees hier het interview met Sophie over Ruben vs Sophie in L.A.

 1. Doe mee en win!

  • Fleabag

   Win het tweede seizoen Fleabag

   In het tweede seizoen van deze topkomedie lijkt Fleabag meer op haar gemak met zichzelf en haar nieuwe, bruisende café. Maar haar dysfunctionele familie zorgt voor onrust én ze ontmoet een katholieke priester die haar leven op zijn kop zet. Totaal TV mag bij lumiereseries.com vijf streamstarts voor het tweede seizoen weggeven.

  TV-TIP Bar rescue

  Bar rescue
  Spike om 08:55 uur
  Is je café een flop? Schakel dan Jon Taffer in! Met veel geschreeuw, gevloek en nare opmerkingen maakt hij van iedere kroeg een groot succes.

  TV-TIP Lego masters

  Lego masters
  RTL 4 om 20:00 uur
  De overgebleven drie finalistenduo’s krijgen 28 uur de tijd om hun masterbuild in elkaar te klussen. Deze taak is een stuk zwaarder dan gedacht.

  Interview

  • Elisabeth Moss The Handmaid's Tale

   Elisabeth Moss

   The Handmaid’s Tale

   De met vijf Emmy’s bekroonde dramaserie The Handmaid’s Tale is vanaf 8 juni voor het eerst ‘op tv’ bij FOX. Voorheen was de serie alleen on demand te zien. Een gesprek met hoofdrolspeelster Elisabeth Moss.
   Reacties0 reactie(s)